KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Soma Davasında Tahliye Yok, 9 Ağustos’a Ertelendi

Soma Davasında Tahliye Yok, 9 Ağustos’a Ertelendi

14 Haziran 2016 Saat: 23:28
Soma Davasında Tahliye Yok, 9 Ağustos’a Ertelendi
Soma Davasında Tahliye Yok, 9 Ağustos’a Ertelendi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Soma Davasında Tahliye Yok, 9 Ağustos’a Ertelendi

Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'ı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında mahkeme ara karar verdi. Mahkeme Bakanı Aytaç Ballı avukatlardan ve sanıklardan aldığı taleplerin ardından bilirkişi raporunun ulaşmamasından dolayı tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Ağustos 2016 Salı gününü erteledi.

Ara kara sonrası duruşmayı izleyen ve çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel şu ifadelere yer verdi; “her iki tarafın avukatları durum ile ilgili değerlendirmeleri ve talepleri ilettiler. Hepimiz sabırla bilirkişi raporunu beklememiz gerekiyor. Savcılık aşamasında ilk bilirkişi raporunun acımasızca eleştirildiği, itibarsızlaştırıldığı bir süreci de hep beraber yaşamıştık. Bu bilirkişi raporu da geldikten sonra tartışmaların devam edeceği benziyor. Ama hepimiz açısından önemli olan bir tek şey var o da somut gerçeğin mahkeme tarafından tespit edilmesi. Suçluların suçları oranında ceza alması. Bugün burada çok ciddi tartışmalar vardı. Öncelikle dönemin siyasetçilerinin, bu ihaleleri verenlerin dönemin üst düzey bürokratların burada yargılanmadığını, yargılamanın şirket ile birkaç tane kamu görevlisi ile sınırlı kaldığını da belirtmek gerekiyor.

Sanık Avukatları; U3 Bölgesinde Hayatı Kaybedenler Suçludur.

Ama eninde sonunda soma için adaleti takip etmeye devam edeceğiz. Ama bugün ki mahkeme hepimiz açısından hayret verici birkaç tane unsuru içeriyor. Aslında hepimizin korkarak beklediği bir gerçek yaşandı. En sonunda bu da oldu dedirttiler. Zonguldak’taki davalardan, Türkiye’nin dört bir yanından davalardan şunu biliyoruz geçmişten; acıların üzerinden zaman geçtikten sonra en kolayı o davada         o olayda ölmüş olanları suçlamaktır ve bunlar hep yapılmıştır. Bugün de iş döndü dolaştı buraya geldi, savunma avukatları hücum futboluna geçtiler ve dediler ki U3 bölgesindeki o gün orada çalışan 40 kişi suçludur. Onlar bugün burada tanık olarak değil sanık olarak yargılanmalıdır. Aslında onların üstü örtülü olarak söylediği bir şey var. O gün U3 bölgesinde oraya yakın olarak hayatını kaybetmiş olan maden şehitlerini suçluyorlar veya oradan yarı baygın olarak kurtarılan dışarıya son anda çıkanlar, canını zor kurtaran insanları suçluyorlar. Yani Soma A.Ş. sorumlu ben değilim, sorumlu çalışanlardır deme noktasına gelmişlerdir. Bugün buraya gelmesinin en büyük nedeni ise kamuoyunun davaya olan ilgisinin azalmasıyla ilgilidir.

Sanık Avukatı, Mahkeme Başkanını Tehdit Etmiştir

Sanık avukatlarından birisi ben en son konuşacağım dedi. Can Gürkan’ın avukatlık bürosunun patronu Abdurrahman Gök. Önce bir şiir ile kaside ile başladı, her taraf yangın yeri diye. Solonu provoke eden bir konuşma yaptı. Sonra ne yapmaya çalışıyor derken, döndü hakime dedi ki açıkça hakimi tehdit ederek şunu söyledi; eskiden davalar vardı, kumpas davaları diyoruz şimdi, o davaların hakimleri yargılanıyor şimdi. Sözünü sürdürdü, sürdürdü ve dedi ki; ‘keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’ dedi. Bir savunma avukatının bir hakime ‘keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’ demesi bir savunma avukatının bir hakime her taraf yanıyor, sende yanarsın demesi, bir savunma avukatının hakime islami referanslarla bir şiir okuduktan sonra adeta HSYK atamalarında güçlü olan biziz, istediğimizi istediğimiz yere koyuyoruz, geçmiş dönemde işimize gelmeyen kararları verenleri de gerekirse içeri tıkıyoruz diyerek hakime, bugün ki hakim durumu, HSYK’daki gücünü, hükümet ile olan ilişkilerini, hükümetin bu şirketi nasıl kolladığını, istedikleri gibi karar vermezlerse hakimin başına neler geleceğini söyleyerek had bildirmiştir. Bunu bir kenara not ediyoruz. Mahkeme başkanı bugün ki kararı ile önceki kararların arkasında durmuştur. Biz mahkeme başkanının yönetimine karşı ilk günden itibaren son derece dikkatle kendisini takip ediyoruz. Ama arkasında bir kamuoyu desteği olduğunu ve somut gerçeğe ulaşmak için gayret sarfetmesi noktasındaki kamuoyu desteğini hatırlatıyoruz” dedi.

manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi
manisa-sehidi-ugurladi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız