KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Soma'da En Acı Anneler Günü

Soma'da En Acı Anneler Günü

11 Mayıs 2015 Saat: 16:45
Soma'da En Acı Anneler Günü
Soma'da En Acı Anneler Günü
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Geçen sene 13 Mayıs'ta 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Manisa'nın Soma ilçesindeki ilk Anneler Günü gözyaşlarıyla geçti.

Manisa'nın Soma ilçesindeki SomaMadencilik'e ait Eynez Kömür Ocağı'nda geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından geride onlarca kadın ve 442 yetim çocuk kaldı. Madende oğullarını ve hayat arkadaşlarını şehit veren kadınlar en acı anneler gününü yaşıyor. Anneler Gününedeniyle şehitliği ziyaret eden anneler, eşler yine aynı acıyı yaşadı, yine gözyaşlarına boğuldu.

"ONLAR BİR KERE YANDI, BİZ 12 AYDAN BERİ HEP YANIYORUZ
26 yaşında maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak, gelini ve torununu yanına alarak şehitliğe geldi. Gözyaşlarını tutamayan acılı anne, "Onlar bir kere yandı, 12 aydan beri biz hep yanıyoruz. Bir yıl geçmedi. Ne gecemiz belli oldu ne de gündüzümüz belli oldu. Onlar bir kere yandı, anneler babalar 12 aydan beri hep yanıyor. Anneler Günü yok bizim için. Çünkü çocuğum yok. İlk anne diyen evladım yok benim. İlk anneliği onda tatmıştım. Bütün özlemimi ondan biliyordum. Annelik duygusunun ne demek olduğunu, yürüyüşü, onun dillenişini unutamıyorum." dedi.

Şehit madencinin eşi ve 2,5 yaşındaki oğlu de şehitliğe geldi. Anne Gülsüm, şehit kocası için dua etti, oğlu İsmail ise babasının mezarındaki fotoğrafları ve isminin yazılı olduğu levhaları öptü.
"EVLATSIZ ÇOK ZOR"
Şehitliğe gelen acılı annelerden biri de İbrahim Duman'ın annesi Seher Duman'dı. Evlatsızlığın çok zor olduğunu belirten Seher Duman, Anneler Günü'nün hatırlatılması üzerine duygulanarak konuşamadı.

Anne Duman, "Çok zor. Evlatsız çok zor. Yarımız o. Bir tarafımız yok. Ne yapsak ne etsek, nereye gitsek yarımız bizim. Gözümün bebeği yok. Anlatamam ki. Anlatamam. Düğümleniyor. Bir şey diyemiyorum." ifadelerini kullandı.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız