KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

Sünnetçiler Mahallesinde Zeytin Tarla Okulu Projesi

Sünnetçiler Mahallesinde Zeytin Tarla Okulu Projesi

19 Kasım 2014 Saat: 12:52
Sünnetçiler Mahallesinde Zeytin Tarla Okulu Projesi
Sünnetçiler Mahallesinde Zeytin Tarla Okulu Projesi
DAYIOĞLU KASABI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2013 yılında, üreticiye sezon başından itibaren gerek pratik gerekse teorik bilgileri yerinde ve zamanında vermeyi; çiftçinin üretim esnasında karşılaştığı soruna yerinde çözüm bulmayı amaçlayan Tarla Okulu Projesi başlatılmıştı. Halen ülkemiz genelinde yürütülmekte olan proje kapsamında, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organize ettiği Zeytin Tarla Okulu ilçemize bağlı Sünnetçiler mahallesinde gerçekleştirildi.

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilimizde 2013 yılından beri uygulamaya başlanan proje çerçevesinde, 2014 yılında Zeytin konusunda 8 ilçede 8 tarla okulu ile 183 üreticimize çeşitli konularda dersler verilmesi hedeflenmişti. Manisa Zeytin Tarla Okulu Projesinde son faaliyet olarak Akhisar ilçesi ayağında “zeytinde hasat teknikleri, zeytinyağı sıkma teknikleri ve zeytin depolamada dikkat edilmesi gereken hususlar” konularında yapılan uygulamalı eğitime katılan zeytin üreticileri ve teknik personel bilgilendirildi.

Akhisar’a bağlı Sünnetçiler mahallesinde, Mustafa Yıldırım’a ait zeytin ve zeytinyağı işletmesinde gerçekleştirilen Zeytin Tarla Okulu etkinliğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar İlçe Emniyet Müdür Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı, Akhisar Ziraat Odası, Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği, T.C. Ziraat Bankası Akhisar Şubesi Müdürü, eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, Manisa’ya bağlı 8 ilçenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile zeytin üreticilerinden oluşan toplam 257 kişi katıldı.

Organizasyona ev sahipliği yapan Akhisar İlçe Gıda Tarım Müdürü Ahmet Kılıç açılış konuşmasında; Akhisar’da yaklaşık 12 milyon zeytin ağacı bulunduğunu belirterek, “yeşil zeytinde ülke ihtiyacının yaklaşık % 70’ini, sofralık siyah zeytin ihtiyacının ise % 10’unu karşılayan Akhisar’ın ülkemiz zeytin yetiştiriciliğinde lokomotif görevi üstelendiğini” vurgularken, Akhisar’da 268 zeytin işletmesi, 36 Zeytinyağı Sıkma Tesisi ve 18 Zeytinyağı Dolum Tesisi bulunduğunu” ifade etti. Akhisar’da yetiştirilen Domat ve Uslu zeytin çeşitlerinin bölgesel tescil aldığını, Edremit ve Gemlik çeşitlerinin ise yoğun olarak yetiştiriciliğinin yapıldığını dile getiren İlçe Müdürü Kılıç “2015 yılında zeytin konusunda Akhisar’da yapılan bu tür faaliyetleri çoğaltmak ve katılımcı sayılarını daha yukarılara taşımak niyetinde olduklarını belirterek “ilçede üretilen zeytinlerin verim ve kalitesini arttıracak çalışmalara imza atarak Akhisar’ın zeytin konusunda sadece Türkiye değil, dünya ölçeğinde bir marka haline gelmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini” söyledi.

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ise yaptığı konuşmada “Bakanlığımız tarafından yürütülen Tarla Okulu Projesinin amaçları ve ilimizdeki proje uygulamaları hakkında bilgi vererek, 2014 yılı Zeytin Tarla Okulu Projesi kapsamında ilimizdeki son faaliyetin en büyük zeytin üreticisi konumundaki Akhisar ilçesinde gerçekleştirildiğini ve yapılan bu etkinliğin zeytinde üretim ve kalite artışına katkı sağlamasını dilediğini” söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, konuşmasında “Zeytinin, Manisa ekonomisine katkı sağlayan önemli ürünlerin başında geldiğini vurgulayarak, Akhisar’ın, il genelinde en fazla zeytin üretimi gerçekleştiren ilçe olmasının yanında, tarımsal ve hayvansal üretim ölçeğinde değerlendirme yapıldığında da Akhisar’ın Manisa’da öncü konumdaki ilçeler arasında yer aldığının görüleceğini” dile getirdi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız