KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Spor

Süper Lig yolunda güç birliği!

Süper Lig yolunda güç birliği!

16 Temmuz 2014 Saat: 10:18
Süper Lig yolunda güç birliği!
Süper Lig yolunda güç birliği!
DAYIOĞLU KASABI

Soma İlçesi`nde meydana gelen maden faciasının ardından tüm Türkiye yardım için seferber olurken, bu önemli desteklerden birisi de kentin spor takımı Somaspor’a geldi.

Beşiktaş’ın önceki dönem yöneticilerinden Sinan Vardar kulübün Başkanlığına getirilip tüm imkanları seferber ederken AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın girişimleri neticesinde Lescon firması tarafından spor kulübüne A’dan Z’ye tam 100’er takım spor malzemesi desteği sunuldu.
Soma’da Türkiye’nin en büyük iş kazasının ve trajedinin yaşandığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu trajedinin ardından siyasilerden, Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar toplumun tüm katmanları bir yardım seferberliği ilan etti. Tek yürek olundu. 301 maden şehidi her evin cenazesiydi. Soma’da 301 Maden şehidimizin ailesine 301 ev yapılıyor. Vefat eden işçilerin ailelerine emekli maaşları bağlandı. Bunun dışında hükümetimiz tarafından pek çok sosyal,ekonomik düzenlemeler yaptık. Bunlarla ilgili çalışmaları yaparken hayat da devam ediyor. Soma’da Somaspor ve Soma Sotesspor adlı iki spor kulübümüz vardı. Futbol günümüzde herkesin yakından ilgilendiği bir sektör haline geldi. Bu süreç içerisinde Beşiktaş kulübünde önemli yöneticilik görevlerinde bulunmuş Sinan Vardar beyle tanışma imkanımız oldu. Bir işadamı olan Sinan Bey kulübün Başkanlığına getirilerek eski yönetimdeki arkadaşların destekleriyle Rıdvan Dilmen, Rıza Çalımbay, Metin Tümer’in de katıldığı toplantıda yeni bir yönetim kurulu oluşturularak çok iyi bir takım kuruldu. Futbolculara ve teknik kadro potansiyelini gözlemledim 3. Ligde mücadele edecek kapasiteye sahipler. Bu nedenle Sayın başbakanımızla görüştüm ve 3. Ligde mücadele etmeleri yönünde ki talebimi ilettim. Tüm bu gelişmeler yaşanırken geçtiğimiz gün esnaf ziyareti esnasında Lescon Firması Manisa Bayiinin sorumlusu arkadaşımız firma sahibiyle görüştürebileceğini ve Lescon olarak en azından yaralara merhem olabilme adına spor kulübüne destek verebileceklerini, yerli firma olduklarını iletti. Bunun üzerine firma sahibiyle görüştük. Ben de kendilerine kulübe sponsör olma teklifimi sundum. Eşofmanından, üst formaya, ayakkabısına varıncaya kadar 50’şer çift tam takım malzeme desteği sundular. Bu çok büyük bir destek kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Soma’da yaralara sarma adına kim destek veriyorsa Başta Sinan Vardar olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Somaspor’un yakaladığı yükseliş trendinde Teknik Direktörlüğe getirilen deneyimli spor adamı Necat Gürpınar ise yaptığı açıklamada “Somalı vatandaşlarımızın acılarına ortak olmaya, Somaspor’a ise deneyimlerimi aktarıp başarıdan başarıya koşturmaya geldim” dedi. Gürpınar, “Eğer Sinan Vardar Başkanımızın öncülüğünde sporla Soma ilçemizi kalkındırırsak ne mutlu bize. Soma’da 18 yaş altı 32 Bin çocuğumuz yaşıyor. Sayın Başkanımız Soma’yı kucaklama adına sosyal sorumluluk, toplumsal kalkınma projesi planladı. Bunun neticesinde de Somaspor Kulübüne Başkan oldu. Soma Türkiye’nin en popüler ilçelerinden biri. Hedefimiz Somaspor’u her geçen dönem bir üst lige çıkartarak mücadele etmek. Sayın Başkanımız Sinan Vardar’ın ve bizlerin hedefi Soma’yı bir futbol ilçesi yapmak” ifadesinde bulundu.
Somaspor Başkanı Sinan Vardar ise Somaspor’u başarılı yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydederek kulübü Süper Lige çıkartacaklarının müjdesini verdi. Vardar, “Soma’da yaşanan kaza hepimizi derinden yaraladı. Hayatını kaybeden tüm maden işçilerini rahmetle anıyor, bir kez daha önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ama bir gerçek var ki hayat devam ediyor. Biz de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Somaspor’a tüm desteğimizi seferber ettik. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Manisa Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve desteğini esirgemeyen, yardıma koşmak için seferber olan herkese teşekkür ediyorum. Sosyal  gelişmelerle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Tesisleşmeye destek vermeyi  amaçlıyoruz. On bin kişilik bir stat projesi çizdirdik. Atletizmin yanı sıra  diğer branşlarda, ayrıca eğitim konusunda destek olacağız. Bu konuda çok  kararlıyız. Soma, Türkiye'ye örnek olacak” ifadesinde bulundu.
Somaspor kulübü Teknik Direktör Necat Gürpınar liderliğinde Somaspor Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Somaspor Belediye Başkanı Hasan Ergene ziyaretinin ardından Soma Maden Şehitliğine ziyaret ederek hayatını kaybeden maden işçileri için dua etti. 
Ziyarette Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı yaraları sarma adına devletin tüm imkanlarını Soma’ya seferber ettiğini Mecliste ise maden şehitlerinin aileleri ile maden işçileri için çok önemli yeni hakların kazandırılması konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene Sinan Vardar Başkanlığında Somaspor’un gücüne daha güç kattığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere tüm Milletvekillerimizin Soma ve Maden işçilerinin yeni haklar kazandırılması konusunda çok önemli gayretleri mevcut. Lescon Firması da  Manisa Milletvekilimiz Selçuk Özdağ girişimleri neticesinde kulübümüze büyük bir malzeme desteği sundu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız