KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Tarımsal Üretim Yapanlara Belge Alma Zorunluluğu

Tarımsal Üretim Yapanlara Belge Alma Zorunluluğu

25 Temmuz 2016 Saat: 20:15
Tarımsal Üretim Yapanlara Belge Alma Zorunluluğu
Tarımsal Üretim Yapanlara Belge Alma Zorunluluğu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Tarımsal Üretim Yapanlara Belge Alma Zorunluluğu

Haber Merkezi - MHA

İlçemizde tarımsal üretim yapan çiftçilere, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğü ile Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi verildi. Bitki Koruma Ürünlerinin (BKÜ) Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik kapsamında bitkisel üretim yapacak kişilerin BKÜ Uygulama Belgesi alabilmeleri amacıyla eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantı sonucunda tüm katılımcılar belge almaya hak kazandılar. 2017 yılı Ocak ayında söz konusu eğitim toplantısının yeniden düzenleneceği belirtiliyor.

Son yıllarda insan sağlığını tehdit eden ilaç kalıntıları ve değişik sorunlar nedeniyle, ihraç edilen ürünlerimizin geri gönderilmeye başlanması ve ürettiğimiz ürünlerin büyük kısmının mutlak surette ihraç edilmesi gerekliliği nedeniyle bir dizi önlemler alınmaya başlandı. Bitki Koruma Ürünlerinin reçete ile satılması zorunluluğu, Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Yönetmeliği ile Hasat Öncesi Kalıntı Denetimi bunlardan bazıları olarak sayılabilir. İnsan hayatı ve sağlığı için önem arz eden güvenilir gıdaların temini, tarımdaki hastalık ve zararlılara karşı doğru ilacın doğru zaman ve doğru dozda kullanılması, son ilaçlama ile ürünlerin hasadı arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış tarımsal üretim ile mümkün. Yönetmelik hükümlerine göre, gerekli izni almadan faaliyet gösterenler hakkında Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince işlem yapılır.

Tarımsal Üretim Yapan Çiftçilerin Sorumlulukları ve Uymaları Gereken Kurallar:

  • Uygulamada kullanılacak alet ve ekipmanın bakım, onarım ve kalibrasyonunu her yıl yaptırmak.
  • Sadece kendisine ait olan üretim alanında uygulama yapmak.
  • Yapılan uygulamaların kayıtlarını tutmak.
  • Uygulamaların denetlenmesi ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi il/ilçe müdürlüklerince görevlendirilen denetleyici kişilere göstermek.
  • Bitki Koruma Ürünü bulundurulması, uygulama öncesi hazırlanması, uygulanması, yapılan uygulama sonrası kullanılan alet ve ekipmanın temizlenmesi ve uygulama sonrası kalan karışımla ilgili insan ve çevre sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde istenmeyen bulaşmaları önlemek amacıyla gerekli önlemleri almak.
  • Bakanlıktan ruhsat almış ve reçete karşılığı satılan bitki koruma ürünleri, uygulama dozu ve zamanı ile teknik talimatlarda belirtilen tavsiyelerine uygun kullanmak.
  • Sürüklenmeye sebep olacak derecede rüzgarlı havalarda, öğle sıcağında ve yağışlı havalarda bitki koruma ürünü uygulaması yapmamak.
  • Çevrenin korunması için bitki koruma ürünlerinin akarsulara, göllere, otlaklara ve hayvanların yaşadığı yerlere bulaşmasını önlemek amacıyla gerekli önlemler almak.
  • Boş bitki koruma ürünlerinin ambalajlarını çevreye atmamak, bitki koruma ürünlerinin atıklarını akarsu ve göllere dökmemek ve uygulama aletlerini bu sularda yıkamak.
  • Uygulamayı Bakanlıktan ruhsat almış alet ve makinelerle yapmak.
  • Bitki koruma ürünlerinin hazırlama ve uygulama işlerinde; hamile kadınları, 18 yaşından küçük çocukları, hasta ve hastalıklı olanları çalıştırmamak.
  • Bitki koruma ürünlerinin uygulanması sırasında koruyucu elbise, eldiven, gözlük kullanmak.
  • Bitki koruma ürünlerinin hazırlanması ve uygulanması sırasında herhangi bir şey yememek ve içmemek.
  • Çalışma esnasında iş kıyafetlerinin ve koruyucu malzemeleri amacına ve talimatına uygun olarak kullanmak.

 


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız