KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Toplu Taşımada Sorunlar Çözülecek

Toplu Taşımada Sorunlar Çözülecek

11 Eylül 2014 Saat: 10:31
Toplu Taşımada Sorunlar Çözülecek
Toplu Taşımada Sorunlar Çözülecek
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Merkez ve ilçelerdeki Şoförler Odası başkanlarını ve toplu taşıma yapan esnafları bilgilendirme toplantısında bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde karayolu toplu taşımacılığı yapan ticari araçların çalışma usul ve esaslarını belirlemek ve “Güzergah İzin Belgelerini” düzenleyerek il ve ilçelerin toplu taşımacılığında, taşım düzeni ve güvenliğini sağlamak, sürücülerin niteliklerini, sorumluluk ve denetimlerini belirlemek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Toplu Ulaşım Koordinatörü Ali Demirkaya, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli ve ilçelerin esnaf ve şoförler odaları başkanları ile toplu taşıma yapan esnafları katıldı. Toplu taşımacılıktaki sorunların masaya yatırıldığı toplantı da Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın tek bir çatı altında, ilçelerdeki tüm kooperatifleri birleştirerek idare ve sevki kolaylaştırma amacı anlatılırken, bu uygulamanın araç sahiplerine getireceği faydalara da değinildi.

Güzergah İzin Belgesi almak zorunlu

İlçelerin şoförler odası başkanları ve toplu taşımacılık yapan esnaflarının soruları da cevaplanırken, D4 belgesi alan şoförlerin Büyükşehir sınırları içerisinde bu belgeyi kullanabilecekleri, il sınırları aşıldığında bu belgenin geçerliliğini kaybedeceği konusu vurgulandı. Şirketlerin müracaat etmeleri halinde, şirket araçlarına veya kiraladıkları araçlara Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Güzergah İzin Belgesi”nin UKOME kararı ile Toplu Taşım Şube Müdürlüğü’nce verileceği belirtildi. Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız il sınırları içerisinde yer alan D4 taşımacılığı ile ilgili tüm sorunları ortadan kaldırmak. Ulaştırma Bakanlığı bize resmi yazılarla tebliğde bulundu. D4 taşımacılık yapanların haklarının korunması gerektiği bizlere bildirildi. Bölge müdürlükleri ile bu konuda istişarelerde bulunuldu. Diğer Büyükşehir Belediyelerindeki uygulamaları da yerinde gözlemledik. Buradaki temel hedef özel taşımacılığın önünü açmak ve onlara destek olmaktan geçiyor. Bizim de oradaki halkın memnuniyetini sağlamak adına üzerimize düşen bir vazife var. Tüm ilçelerdeki farklı çalışma yapan gerek kooperatifleri gerek özel taşımacılar olsun bunları bir çatı altına almayı ve bir düzen içerisine sokmayı hedefliyoruz. Cemiyet başkanlarımızdan istirhamımız ‘Güzergah İzin Belgelerini’ almaları ve kooperatifleri bir çatı altında toplayarak Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmalarıdır” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız