KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Tüp Mide Operasyonu ile Kilolarınızdan Kurtulun

Tüp Mide Operasyonu ile Kilolarınızdan Kurtulun

3 Mart 2015 Saat: 11:07
Tüp Mide Operasyonu ile Kilolarınızdan Kurtulun
Tüp Mide Operasyonu ile Kilolarınızdan Kurtulun
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Fayton Hotel

Çağımızın en büyük sorunlarından birisidir; obezite. Dengesiz beslenme, hareketsizlik, gazlı içecekler ve bir çok etkenin birleşimi ile son zamanlarda giderek sağlımızı tehdit eder hale geldi. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Özel Doğuş Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Op. Dr. Ali Polat şunları söyledi: “Vücutta sağlığı bozacak oranda yağ birikimi; obezite olarak tanımlanır. Obezitenin temelinde yakabileceğimizden daha fazla gıda almak geliyor. Fazla kaloriler vücudumuzda yağ olarak birikir ve şişmanlık ortaya çıkar. Şişmanlığın giderek salgın halini almasının altında, düzensiz yemek yeme alışkanlıkları ve hareketsizlik geliyor. Ardından birçok sebep sıralanıyor. Yaşam tarzımız, fast food gıdalara olan yönelim, beyaz ekmek tüketimindeki aşırılık, okullardaki beslenme eğitimlerinin yetersizliği, çikolata, cips, gazlı içeceklerin çok fazla tüketilmesi bilgisayar ve televizyon karşısında hareketsiz geçirilen zamanın fazla oluşu başlıca sebeplerdir.”

Başta şeker hastalığı, hipertansiyon, koroner damar hastalığı, kanda trigliserit gibi yağ asitlerinin artması, safra kesesi hastalıkları, çeşitli deri hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, astım gibi solunum yolu hastalıkları, varisler psikolojik sorunlar, uyku apne sendromu gibi hastalıkların temelini oluşturduğunun altını çizen Polat; “bazı kanser türlerinde artma olduğu ispatlanmıştır. Bu yüzden tedavi edilmesi önem taşıyor” dedi.

Obezitenin iki tür tedavisi olduğunu, birinci tedavi şeklinin diyet, egzersiz programları, ilaç tedavisi ile mümkün olduğunu, ancak üç yılı aşkın obezite görülen kişilerde ise ameliyat yönteminin daha uygun olduğunu belirten Genel Cerrah Opr. Dr. Ali Polat, “Halk arasında tüp mide olarak bilinen mide küçültme operasyonu ile sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyoruz. Obezite hastalarımız bu ameliyat sonrası  devam edilecek doğru beslenme ve yaşam modeli ile  daha mutlu ve daha huzurlu bir hayata  devam edecektir.” Dedi.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız