KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Spor

Türk futboluna devrim gibi bir uygulama geliyor

Türk futboluna devrim gibi bir uygulama geliyor

18 Temmuz 2014 Saat: 10:56
Türk futboluna devrim gibi bir uygulama geliyor
Türk futboluna devrim gibi bir uygulama geliyor
DAYIOĞLU KASABI

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de oynanacak maçların programını sezon başında günleri ve saatleriyle ilan etmeye hazırlanıyor.

Türk futboluna devrim gibi bir uygulama geliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2014-15 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig’de her iki yarıda oynanacak maçların tarihlerini vesaatlerini sezon öncesinden belirleme çalışmalarında sona gelindi. Edinilen bilgiye göre, sezon start almadan önce fikstüre ligin ilk yarısında oynanacak tüm maçların hangi gün ve saatte başlayacağı kamuoyuna açıklanacak. Böylece maç programlarında yapılan son dakika değişiklerinden şikayet eden kulüplerin talepleri de bir ölçüde yerine getirilmiş olacak.

Asıl amacı cuma-cumartesi-pazar ve pazartesi günü oynanacak maçlara yapılacak itirazların önüne geçmek ve kulüplerin aylar öncesinden planlama yaparak ekonomik olarak da tasarrufta bulunmasını sağlamak olan uygulama, Türk futbol tarihinde de bir ilki gerçekleştirecek. Uzun süredir üzerinde çalışılan projede son aşamaya gelen Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluş Digiturk ile yapacağı son görüşmeden sonra kararını futbol kamuoyu ile paylaşacak.

Adalet getirecek

Geçmiş yıllarda cuma ve pazartesi maçları konusunda kulüplerin getirdiği eleştirileri de ortadan kaldırmayı hedefleyen uygulama, adaletli fikstür kavramını da yerleştirecek. Örneğin Süper Lig’deki 18 takımın tüm sezon boyunca cuma ve pazartesi maçları eşitlenecek. Burada kıstas alınacak en önemli husus, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın durumu olacak.

Avrupa’da hafta içinde de maç oynamak durumunda olan kulüplere kolaylık sağlayacak projenin planlaması, yayıncı kuruluş ile birlikte belirlenecek. Hem yayıncıyı mağdur etmemek, hem kulüplerin eşit koşullarda mücadele etmesini sağlamak için titiz bir çalışma yürütülecek. Zorunlu kalınmadıkça değişmeyeceği açıklanan maç takvimi, kulüplere de önemli ekonomik avantaj getirecek. Maç programı belli olan kulüpler aylar öncesinden uçak, konaklama gibi organizasyonları yaparak ciddi bir tasarrufta bulunacak.

Taraftara kolaylık

Uygulama taraftara da kolaylık sağlayacak. Yeni sezonda e-bilet sisteminden taviz vermeyecek olan federasyon, programı sezon öncesi açıklayarak taraftarın hangi maçı hangi tarihte izleyeceğini belirleyeceği için, elektronik kartlara yükleme çok önceden yapılabilecek ve uygulamadaki bazı sorunlar ortadan kaldırılacak.

16 haftalık program

Tamamlanma aşamasına gelen proje TFF yönetim kurulu tarafından da onaylandıktan sonra tarih ve saatler ilan edilecek. 2014-15 sezonunun ilk yarısında 16 hafta oynanacağı için program 29 Ağustos 2014 ila 4 Ocak 2015 tarihindeki maçlar için saptanacak. İkinci yarı maç programı ise 17 ile 34. haftalar için açıklanacak.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız