KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

UKOME’den Önemli Kararlar

UKOME’den Önemli Kararlar

25 Kasım 2014 Saat: 15:13
UKOME’den Önemli Kararlar
UKOME’den Önemli Kararlar
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 4. Genel Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Genel Sekreter Halil Memiş’in başkanlığını yaptığı 4. Genel Kurul’da seyahat firmalarının güzergah şekli konusunda önemli kararlar alındı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 4. Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in başkanlığındaki toplantıya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Bilge Ünal, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, karayolları, şoförler odası ve ilçelerin temsilcileri katıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi Yönetmeliği gereğince trafik hizmetleri, koordinasyon ve seyahat firmalarının güzergahlarının belirlenmesi ile taksilerin durak ve araç park yerleri, sayılarının tespitine ilişkin yetkiler kapsamında gündeme alınan talepler karara bağlandı. Toplantıda bazı taksi duraklarının yeni durak yerlerinin belirlenmesi konusunda düzenleme teklifi oybirliğiyle karara bağlandı. Taksi duraklarının ve araç sayılarının da belirlenmesi konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirten Memiş, bu çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Otopark ücretlerinin uygun şartlara getirilmesi taleplerinin değerlendirildiği toplantıda iş makinelerinin, otobüslerin ve diğer büyük ve küçük araçların otopark ücretlerinin komisyonun aldığı karar çerçevesi içinde arttırılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Seyahat Firmalarının Sorunları Değerlendirildi

Genel Kurulda, seyahat firmalarının yeni terminal binasından itibaren şehir içi giriş çıkışlarının ve güzergahlarının belirlenmesi talebi ve Manisa Seyahat firmasına tanınan 3 aylık sürenin iptali talebi oybirliğiyle reddedildi. Tüm kamuoyunu meşgul eden Manisa Seyahat firmasının şehir merkezindeki belli noktalardan yolcu almaması, sadece terminal binasından yolcu alması şartı ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Manisa Seyahat firması her gün binlerce Manisalıyı İzmir’e ulaştırıyor. Zaman ve mekan konusunda insanları zor duruma düşürecek bu uygulama Manisalılara zarar verir. Diğer seyahat firmaları şehir dışından gelirken, Manisa Seyahat firması merkezdeki insanları alıyor nitelik olarak birbirinden çok farklı bir durum. Bu durum herhangi bir firmaya ayrıcalık tanımak olarak değerlendirilmemelidir. Zaten mevcut olan bir uygulama üzerine konuşuyoruz. Manisa halkının zaman ve mekan açısından menfaatini düşünmek zorundayız” diye konuştu. Genel Sekreter Halil Memiş’in konuşmasının ardından genel kurulda, Manisa seyahat firmasının şehir merkezindeki belli noktalardan yolcu almasına devam etmesine ve tanınan 3 aylık sürenin 1 yıla çıkartılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Ulaşım Güzergahları Belirlendi

UKOME 4. Genel Kurulu’nda Turgutlu ilçesi tarafında bulunan mahallelerden gelen araçların Manisa E tipi Kapalı Cezaevi yolundan Manisa Devlet Hastanesi’ni takiben Yeni Otobüs Terminaline ulaşmaları yönündeki güzergah talebi ve Muradiye istikametinde bulunan mahallelerden gelecek ticari yolcu taşımacılığı yapan araçlar için, Horozköy Caddesi’ni takiben eski garaj kavşağından Mimar Sinan Bulvarı’ndan sola dönerek Yeni Otobüs Terminali’ne ulaşmaları yönündeki güzergah talebi oybirliğiyle kabul edildi. Saruhanlı ilçesi istikametinde bulunan mahallelerden gelecek ticari yolcu taşımacılığı yapan araçların, Mimar Sinan Bulvarı’nı takiben eski garaj kavşağından U dönüşü yaparak gitmeleri ve dönüşlerinde de aynı güzergahı kullanmaları yönündeki güzergah talebi de genel kurula başkanlık eden Genel Sekreter Halil Memiş’in okul saatlerinde olması teklifiyle oylamaya sunuldu. Teklif oyçokluğuyla kabul edildi. Ayrıca Saruhanlı istikametinde bulunan sadece öğrenci servis araçlarının sabah 07:00 09:00 saatleri ile 15:00 17:00 saatleri arasında Mimar Sinan bulvarını takip ederek eski Manisa otogarının oradan dönmek suretiyle yeni otogara gelmeleri talebi oyçokluğuyla kabul edildi. Alınan kararların onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız