KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Ülkü Ocakları; Uygur Türklerine Yapılan Zulmü Kınadı

Ülkü Ocakları; Uygur Türklerine Yapılan Zulmü Kınadı

26 Haziran 2015 Saat: 16:45
Ülkü Ocakları; Uygur Türklerine Yapılan Zulmü Kınadı
Ülkü Ocakları; Uygur Türklerine Yapılan Zulmü Kınadı
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Ülkü Ocakları Akhisar başkanı Mustafa Ulus, Cuma namazı sonrası yeni gülruh cami önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına MHP eski ilçe başkanı Öner Alanç, MHP İlçe başkanı İbrahim Uğurlu, Akhisar Ülkü Ocakları başkanı Mustafa Ulus, Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.

Akhisar Ülkü Ocakları başkanı Mustafa Ulus, Yeni gülruh cami önünde Uygur Türklerine yapılan zulmü basın açıklaması yaparak kınadı.

DEĞERLERİMİZİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ulus okuduğu basın açıklamasında, Müslüman ve Türk olmayı başlı başlına suç saydığını ileri sürdüğü Çin hükümetinin, Uygur Türklerine baskı, şiddet ve işkence uyguladığını, ramazan ayında oruç tutmalarını engellemek için baskı ve sindirme politikalarına yenilerini eklediğini vurguladı.

Ulus, Çin´deki Müslümanların dinlerini yaşamalarına engel olunduğunu ve Türklerin milli ve manevi değerlerinin yıkılmaya çalıştığını dile getirerek şunları kaydetti: “ Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmamaları için türlü türlü zorluk çıkarmaktadır. Camiiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk´ün toprağından ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır.”

KEYFİ VE YARGISIZ İNFAZLAR

Çin´de en son vahşetin 22 Haziran günü yaşandığını dile getiren Ulus, Çin polisi tarafından Kaşgar´da 28 soydaşımızın katledildiğini belirterek, Çin hükümetinin keyfi ve yargısız infazlarına bir yenisini daha eklediğini belirtti.  Bu tablo karşısında söz konusu işkencelerin Müslüman ve Türklere yapıldığı için uluslararası örgütlerin tepkisiz kaldığını öne süren Mustafa Ulus, bu vahşet karşısında sessiz kalmalarının kabul edilir olmadığını ifade ederek; “Ülkü Ocakları olarak dün olduğu gibi bugün de zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafisi olmaya devam edecekler ‘Gök Bayrak´ı´ tıpkı ‘Al Bayrak´ gibi namusları bileceklerdir. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz. Ebedi yurdumuz Anadolu´dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan´ a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar´ı, sızlayan yaramız Urumçi´yi unutturmayacağız. Gulca´yı, Turfan´ı, Kumul´u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay´ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Bu vesileyle Kaşgar´da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 18 Uygur Türk´ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyoruz” diyerek Çin ve zulme sessiz kalanların tarih ve millet önünde mutlaka hesap vereceğini söyledi.

 

Akhisar Haber - Köroğlu Giyim



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız