KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Üzüm Şenliği Bereketle Başladı

Üzüm Şenliği Bereketle Başladı

3 Eylül 2014 Saat: 16:08
Üzüm Şenliği Bereketle Başladı
Üzüm Şenliği Bereketle Başladı
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Sultani Üzüm Şenliği kapsamında Salim Yavaş çiftliğinde düzenlenen temsili üzüm hasadına katıldı. Yağmurla birlikte gerçekleştirilen temsili üzüm hasadında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üzüm işçileri ile birlikte üzüm kesti.

Manisa’nın kültürel ve tarihi değerlerine büyük önem veren ve bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalara büyük takdir toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da gelenek haline gelen ancak çeşitli sebeplerden dolayı yaklaşık 10 yıldır yapılamayan Bağ Bozumu Şenlikleri’ni yeniden canlandırdı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Manisa Sultani Üzüm Şenliği çerçevesinde temsili üzüm hasadı gerçekleştirildi. İş adamı Salim Yavaş’ın ev sahipliğinde yapılan temsili hasada Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman katıldı.

Üzüm’ün yeri çok farklı olacak

Temsili üzüm hasadı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Günümüzden yaklaşık 100 sene öncesi başlayan Manisa’daki bağ bozumu şenliği yıllardan beri süregelen ve dünyada en büyük üretici noktasındaki Manisa Gediz havzasının üzüm bağlarının içerisindeyiz. Yıllarca hem Cumhuriyet öncesi hem de Cumhuriyet sonrası bu bağlarda çok büyük şenlikler yapılmış ve tarihi kültürümüzdeki etkinliklerimizle halkımız bunu coşkuyla kutlamıştır. 2000’li yıllardan sonra kısa bir ara verilmiş. Bunun sebebi de o günün şartlarında Eylül aylarında Ramazan Ayı’nın kayması nedeniyle o aylarda mevcut bağ bozumu şenlikleri 10-12 senedir yapılmamaktaydı. Ancak biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret Borsası gibi bütün bu aktivitenin içerisindeki kurumlarımızla beraber Manisa’nın bağ bozumu şenliklerini başlatma kararı aldık. İnanıyorum bundan sonra Türkiye’de ve dünyada üzümün yerinin çok farklı olduğunu ve bunun Manisa’nın tanıtımı ve üzümün tanıtımı noktasında çok daha iyi yerlere taşınabilmesi için bir vesile olacağına inanıyorum. İnşallah bu güzel birliktelikler hep beraber önümüzdeki senelerde aktivitesini daha da fazlalaştırmak suretiyle bu etkinlikleri hep beraber yaşarız. Manisa ve ülkemiz için hayırlı olsun. Sonuçta bu güzel bağların ve Gediz ovasının korunması noktasında bundan sonraki çalışmaların da bizzat takipçisi olacağız. Bu güzelliklere, kültürümüze ve geleneklerimize sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Vali Bektaş’tan Büyükşehir’e teşekkür

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği bir bağ bozumu şenliklerindeyiz. Gediz ovası gerçekten çok verimli bir ova. Neredeyse bereket fışkırıyor. Bu ovanın özelliklerinden dolayı burada yetişen üzümün de farklı bir özelliği var. Zaten çoğu ihracata gidiyor. Dolayısıyla bu değeri mutlaka korumak zorundayız. Özellikle Büyükşehir uygulamasından sonra artık ovayı tek elden planlama imkanımız ortaya çıktı. Şimdi Büyükşehir’de bu otorite toplanmış durumda. Biz de elimizden gelen desteği vererek ovanın bütünlüğünü korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza yeniden bağ bozumu etkinliklerini canlandırdığından dolayı ve üzümü yeniden gündeme taşıma çabasından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Üzüm sektörü şenlik dolayısıyla mutlu

İş adamı Salim Yavaş ise, “Manisa’nın simgesi olan üzümün Türkiye’de ve dünyada adının duyurulması açısından çok büyük etkisi olacağına inanıyorum. Şenliği başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise, “Üzüm sektörü şenliğin başlamasından dolayı ayrı bir mutluluk yaşayacaktır. Bunun neticesinde hem iç tüketimimiz artacak hem de dünyada Manisa sultaniye üzümünün tanıtımı daha da artacaktır. Bu hareketi başlatan başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ergün üzüm kesti

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleriyle birlikte üzüm kesti. Yağmurla birlikte gerçekleştirilen temsili üzüm hasadında Başkan Ergün, üzüm işçileri ile birlikte hasat yaptı. Manisa ile özdeşleşmiş sofralık Sultani üzümün tanıtımı noktasında önemli olan şenliğin başlatılması nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden üreticiler, şenliğin Manisa için hayırlar getirmesini temenni etti.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız