KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Yaz Bitti Şimdi Yıpranan Cildinize Bakım Zamanı

Yaz Bitti Şimdi Yıpranan Cildinize Bakım Zamanı

29 Eylül 2014 Saat: 13:38
Yaz Bitti Şimdi Yıpranan Cildinize Bakım Zamanı
Yaz Bitti Şimdi Yıpranan Cildinize Bakım Zamanı
DAYIOĞLU KASABI

Özel Akhisar Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Uzm. Dr. Sibel Duysak, Yaz mevsimi sonrası cildimizin nem dengesinin ve yapısının bozulduğunu belirterek tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dermatoloji Doktoru Uzm. Dr. Sibel Duysak “Güneş, deri yaşlanmasının en önemli nedenidir. Yaz boyunca maruz kaldığımız güneş ve deniz cildimizin nem dengesini bozmaktadır. Bununla beraber yaz aylarında cilt lekeleri ortaya çıkmakta veya mevcut lekelerde artış görülmektedir.  Cilt kendini sürekli yenileyerek dış faktörlerin olumsuz etkilerini onarmakta ve yaşlanma etkileri ile savaşmaktadır. Belli bir yaştan sonra hücrelerde yapılan onarım süreci yavaşlar. Cildin kolajen üretimi düşer, cildin destek tabakasını oluşturan bağ dokusundaki elastik liflerin kaybolması ile de cilt gevşemesi, kırışıklıklar, güneş lekeleri, cildin giderek incelmesi gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkar.” İfadelerini kullandı.

Sibel Duysak, ayrıca “Özel Akhisar Hastanesi Kozmetik Dermatoloji Ünitemizde güneşin ve zamanın ciltte oluşturduğu yaşlanma etkileri ile mücadelede pek çok yöntem uygulamaktayız. Bu yöntemlerin başlıcaları oluşmuş mimik kırışıklıkları için botilinum toksin enjeksiyonu, ciltteki yaşa bağlı çökmeler için dermal dolgular, cildinizin nem ihtiyacına uygun cilt bakım kürleri, cilt lekeleri ve ince çizgilenmeler için kimyasal peeling, akne izleri, ince kırışıklıklar ve deri altı kolajen doku yenilenmesi için mikro iğneleme ve PRP yöntemidir. Bu uygulamalar deriye ihtiyacı olan nemi sağlamaktadır.” dedi. 

Kozmetik Dermatoloji Ünitesinde lekelerle savaşta mezolifting uygulamaları, ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri arasında radyofrekans ve ultrasound enerjisini tek başlıkta toplayan tek sistem olan Exilis Elite sistemini kullanmakta olduklarını belirten Duysak; “Bu yöntemler tek başına veya kombine olarak uygulanabilir. Hangi yöntemin uygulanacağına kişinin beklentileri doğrultusunda ve cilt yapısına göre hekimle birlikte karar verilmelidir.” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız