KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Yolların Tespiti İçin Çalışmalar Sürüyor

Yolların Tespiti İçin Çalışmalar Sürüyor

26 Ağustos 2014 Saat: 16:57
Yolların Tespiti İçin Çalışmalar Sürüyor
Yolların Tespiti İçin Çalışmalar Sürüyor
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, çalışma sonunda hazırlanacak raporun Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün onayı ile İmar Komisyonu’na sunulacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre, ilçelerde Büyükşehir’e devredilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Polat, Sarıgöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ertunç Soykan ve Gördes Belediyesi İmar İşleri Müdürü Şefaattin Aydemir ile bir araya gelerek konuyla ilgili görüşmelerde bulundu. Çalışmalardan bahseden Türkan Taş Köroğlu, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununun 7g maddesinde ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar meydan, bulvar, cadde ve anayolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımı ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek, kentsel tasarım projelerine uygun olarak, bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlemini gerçekleştirmek’ Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında yer almaktadır. Aynı kanunun 27. Maddesinde ‘Büyükşehir Belediyeleri’nde meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park, spor ve kültürel tesislerin Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir kapsamındaki diğer belediyeler arasında dağılımına ilişkin esaslar büyükşehir belediyesi meclisi tarafından belirlenir’ hükmü yer almaktadır” dedi.

İlçe Belediye Başkanlıkları ile görüşülüyor

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması hususunda konunun meclise havale edildiğini ve imar komisyonunda görüşüldüğünü söyleyen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tespitlerin yapılması konusunda talimatı ile Başkanlığımızca tüm ilçe Belediye Başkanlıkları ile görüşülerek yazılı ve sözlü görüşleri alınıyor. Çalışma sonunda hazırlanacak rapor Büyükşehir Belediye Başkanımızın onayı ile çalışmalarını tamamlamak üzere imar komisyonuna sunulacak” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız