KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Zaferimizi Kutluyoruz

Zaferimizi Kutluyoruz

29 Ağustos 2014 Saat: 12:45
Zaferimizi Kutluyoruz
Zaferimizi Kutluyoruz
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Ergün, “Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünü olması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye tırmanmış ve burada söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Böylelikle Türk milletinin varlığına kast eden emperyalist mihraklara Dumlupınar’da acı ve kesin bir ders verilmiştir. 30 Ağustos; köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir. Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur” dedi.

Türk Milleti yazgısına kendisi yön verir

Milli mücadelenin her bakımdan, Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırdığını ve bu doğrultuda geri dönülmesi mümkün olmayan millet iradesinin şan ve şerefle dünyaya ilan edildiğini ifade eden Başkan Ergün, “İstiklalin meşalesi milletimizin azim ve inancıyla tutuşturulmuş ve Cumhuriyet’in müjdesi bu şekilde verilmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz son vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin tescili ve Türk milletinin kendi yazgısına yalnızca kendisinin yön vereceğinin kesin beyanıdır. Milletimizin rızası, bilgisi ve iradesi dışında dayatılan sömürgeci plan, proje ve senaryolar önce Dumlupınar’da yırtılmış ve ufalanmış, sonra da kalan artıklar İzmir’den denize süpürülmüştür. Cumhuriyetin ilanı ile neticelenen bu muhteşem başarı; Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin, belinin bükülemeyeceğinin ve varlığının yok edilemeyeceğinin ispatı olarak geleceği tayin etmiştir” dedi.

Oynanan oyunlara izin vermeyeceğiz

30 Ağustos zaferinin zulme, hıyanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir darbe ve eşsiz bir kahramanlık olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Türk milleti Dumlupınar’da haysiyetine, şerefine ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını destansı bir şekilde göstermiş ve bu vazgeçilmez değerler üzerinde asla oynanamayacağını cihana kanıtlamıştır. Günümüzde ülkemiz için oynanan oyunlara da, Zafer Bayramı’nın kahramanları olan muhterem şehitlerimizin ve gazilerimizin torunları olan bizler asla izin vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; vatanımızın bekası adına canlarını veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ülkemizin nice zafer ve başarıları kazanacağına inancım sonsuzdur” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız