KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

İnce Menemen’de Hem İktidara Hem Muhalefete Yüklendi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir’in Menemen ilçesinde halka seslendi. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi gerektiğini vurguladı

20 Nisan 2023 Saat: 16:59
İnce Menemen’de Hem İktidara Hem Muhalefete Yüklendi
İnce Menemen’de Hem İktidara Hem Muhalefete Yüklendi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi
İnce Menemen’de Hem İktidara Hem Muhalefete Yüklendi

Haber Merkezi - MHA

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir’in Menemen ilçesinde halka seslendi. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi gerektiğini vurguladı ancak “Erdoğan gitmeli de yerine Erdoğan'ın eskileri mi gelmeli?” diyerek Millet İttifakı içinde yer alan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı hedef aldı. İnce, CHP’yi de Atatürk’e ihanetle suçladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir’in Menemen ilçesindeki mitingine Manisa İl Başkanı yönetim kurulu üyeleri ve Manisa Milletvekili adayları, Lamiha Öztürk, Gülnür Efe, Gökhan Duvan, Egemen Güner, Kasım Utku Aktürk,  Burak Şengün katıldı.

“Sorunun kaynağı sorunu çözemez”

Memleket Partisi Genel Başkanı, Erdoğan’ı toplumu kutuplaştırmak, ekonomiye diz çöktürmek ve daha önce açıkladığı 2023 hedeflerinin hiçbirine ulaşamamakla eleştirdi, “21 yıldır yapamadığını beş yılda mı yapacak?” sorusunu yöneltti.

İnce “Bu yorgun, bu kibirli, bu bilime inanmayan, bu hukuka inanmaya Erdoğan gitmelidir. Erdoğan gitmelidir. Soğan olmuş 30 TL, kıyma 350 TL. Ev almayı bıraktık kira ödemek bile problem. Bu Erdoğan gitmelidir. Umutlar kararmış, hayaller yok olmuş, gençler ülkeyi terk etmek istiyor. Erdoğan sen gideceksin. Yorgunsun, kibirlisin, akıldan uzaksın, işletme körüsün, bilimden uzaksın. Sorunun kaynağı sorunu çözemez” dedi.

“Erdoğan gitmeli de yerine Erdoğan'ın eskileri mi gelmeli”

Ancak Muharrem İnce’ye göre, iktidarın alternatifi Millet İttifakı değil: “Peki Erdoğan gitmeli de yerine Erdoğan'ın eskileri mi gelmeli. Ya arkadaş, bu Babacan 15 sene bu ülkenin ekonomisini yönetmedi mi? Bu Suriyeliler’i başımıza Davutoğlu bela etmedi mi? Onlarla mı kurtaracak şimdi? Bu kardeşiniz Silivri’de, Silivri zindanlarının önünde bu ülkenin ordusunu savunurken Sadullah Ergin adalet bakanıydı. Hem de nereye koymuşlar Sadullah Ergin’i, Çankaya’ya. Utanmazlıkta zirve yapmışlar. Arkadaşlar değişelim gelişelim ama başkalaşmayalım. Bu başkalaşmaktır. Bu çürümektir, bu aslına ihanettir, bu Atatürk'e ihanettir.”

“Ey Atatürkçü İzmirliler bunlara haddini bildirmeyecek misiniz”

İnce, CHP’yi de İzmir’de aday gösterdiği Yüksel Taşkın üzerinden hedef aldı: “Atatürk’ün partisi CHP, İzmir 1’nci sıraya Taraf Gazetesi’nin köşe yazarını koydu. Hayatımda bu kadar içimi acıtan ikinci bir liste olmamıştır. Yüksel Taşkın’ı koymuşlar listeye. Kemalizm ırkçılıktır diyen birisi İzmir’de liste başı. Ey Atatürkçü İzmirliler bunlara haddini bildirmeyecek misiniz? Memleket Partisi’nin görevi Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Memleket Partisi Atatürkçüler’in, yurtseverlerin partisidir.”

Gençlere ve öğrencilere yönelik vaatler öne çıktı

Göreve geldiğinde ilk önce depremde çadır satmakla suçlanan Kızılay başkanını görevden alacağını söyleyen İnce, adalet, hukuk ve yaşama sevinci vaadinde bulundu. İnce öğrencilere verilen bursların asgari ücretin yarısını çıkartılacağını ve 100 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

İnce, annelere de çocukları üzerinden vaatlerini şu şekilde sıraladı: “Annelere 4 sözüm var. Bir, benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınız ucuz et yiyecek ucuz süt içecek, yumurta yiyecek, peynir yiyecek, balık yiyecek, iyi beslenecekler söz veriyorum. Çocuklarınız iyi okullarda okuyacak, nitelikli okullarda okuyacak. Özel okullara para vermeyeceksiniz söz veriyorum size. Üçüncüsü, çocuklarınızı tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin 2 kişilik yurtlarında kalacaklar. Dördüncüsü de çocuklarınıza iş bulacağım.”

Seçimin ikinci tura kalması halinde ipi göğüsleyeceklerini iddia eden İnce, mitinge katılan herkesten üç kişiyi ikna etmelerini istedi. İnce, Mayıs başından itibaren hem kendisinin hem de partisinin oylarının tavan yapacağını söyledi.

Gençler niçin İnce’yi destekliyor?

VOA Türkçe, mitinge katılan gençlere niçin Muharrem İnce’yi desteklediklerini sordu. E-spor takım koçluğu yapan ve aynı zamanda Manisa’nın Şehzade ilçesinde Memleket Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüten 23 yaşındaki Burak Hikmet Tüfekçioğlu, bu soruya “Açıkçası ben bu yola girmeden önce çok düşündüm, çok araştırdım. Görüşlerime uyan Atatürkçü bir parti olduğu için, Muharrem İnce’yi sevdiğim için bu yola girdim. O Yüzden Memleket Partisi” cevabını verdi.

Üniversite öğrencisi Yiğit Tatlı ise miting meydanında olma gerekçesini “herkesin özgürce aday olması için buradayız” diye açıkladı. Tatlı, “Çünkü burada bir algı var, Muharrem İnce aday olmasın, Sinan Oğan aday olmasın diye. Biz buna karşıyız” ifadesini kullandı.

Soyadını vermek istemeyen üniversite öğrencisi Deniz de “Öğrencilere empati duygusunun daha iyi olabileceğini düşünüyorum ve şu anki iktidara bakarsak çok desteklediğim bir iktidar yok. Aynı zamanda yeni şeyler denenmesinin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tahsiline bakıldığında veya düşünce biçimlerine ya da konuşmalarına bakıldığında ben daha uygun olduğunu düşünüyorum kendi adıma” diye konuştu.










 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız