KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

KREDİDEN DOSYA MASRAFI ALAN BANKA HAKSIZ BULUNDU

KREDİDEN DOSYA MASRAFI ALAN BANKA HAKSIZ BULUNDU

15 Kasım 2012 Saat: 11:09
KREDİDEN DOSYA MASRAFI ALAN BANKA HAKSIZ BULUNDU
KREDİDEN DOSYA MASRAFI ALAN BANKA HAKSIZ BULUNDU
DAYIOĞLU KASABI

Demirci Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, bankadan çektikleri krediden, "Dosya Masrafı" adı altında ücret alındığı için başvuran iki tüketiciyi haklı bulan karar verdi. Hakem Heyeti kararının ardından banka, iki tüketicinin de kredisinden kesilen dosya masraflarını iade etti.
Hakem Heyeti kararın gerekçesinde; “Taraflarca imzalanan kredi sözleşmesinde dosya masrafı adı alında tüketiciden herhangi bir masraf alınacağına veya ne miktarda masraf alınacağına dair hüküm bulunmadığını, 4077 sayılı Tüketici Yasasının 6 ncı maddesinde sözleşmedeki haksız şartların düzenlendiğini, bu maddeye göre; -Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şart olduğunu, taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartların tüketici için bağlayıcı olmadığı, eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir” denildi.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin bu kararı, ilçedeki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu kararın tüketicinin korunması açısından, tüketicinin de haklılığını ispatlayan bir karar olduğu vurgulandı.
Başkanlığını Demirci Kaymakamı'nın yaptığı Demirci Tüketici Sorunları Hakem Heyeti; Demirci Barosundan bir avukat, Demirci Belediyesinden bir üye, Belediye Meclisi'nden bir üye, Esnaf Odası Başkanlığı'ndan bir üye olmak üzere, toplam 5 kişilik bir ekiple tüketicilerin başvurularını değerlendiriyor. Raportörlüğünü Defterdarlık uzmanının yaptığı Hakem Heyetine müracaatların, Demirci Malmüdürlüğü'ne yapılması gerektiği belirtildi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız