KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

MADEN ŞEHİDİNİN AİLESİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Manisanın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden Bayram İndirikin eşi Havva İndirik, Başbakan Erdoğanın ölen madenci yakınlarıyla bir araya geldiği toplantıda, kendilerine aktarılan bilgi

30 Mayıs 2014 Saat: 09:34
MADEN ŞEHİDİNİN AİLESİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
MADEN ŞEHİDİNİN AİLESİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
DAYIOĞLU KASABI

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden Bayram İndirik'in eşi Havva İndirik, Başbakan Erdoğan'ın ölen madenci yakınlarıyla bir araya geldiği toplantıda, kendilerine aktarılan bilgileri anlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte İzmir'in Kınık ilçesinde maden şehitlerinin aileleriyle bir araya geldi. Erdoğan, öğretmenlerevinde gerçekleştirilen yemekli toplantıda yaklaşık 1 saat 45 dakika ailelerle görüştü. Ailelere yasal hakları hakkında bilgi veren Erdoğan, bundan sonraki süreçte neler yapılacağını aktardı. Maden faciasında eşi Bayram İndirik'i kaybeden ve çocukları 8 yaşındaki Kazım, 11 yaşındaki Hüseyin ile hayata tutunmaya çalışan madenci eşi Havva İndirik, Başbakan Erdoğan'ın madenci yakınlarıyla bir araya geldiği toplantıda, kendilerine aktarılan bilgileri gazetecilere anlattı. Bayram İndirik’in 13 yıllık eşi Havva İndirik, iki oğlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biri 8, diğeri 11 yaşında. 4 kişiydik, şimdi 3 kişi kaldık. Acımız çok büyük. Bugün Başbakan geldi. Geleceğinden haberimiz yoktu. 'Bu bir kazadır' dedi. İnşallah öyledir. 'Suçlular mutlaka yargılanacak. Tutuklular var' dendi. Bize 301 ev yapılacağını fakat evlerin Soma'da olacağını söyledi. Bizim Soma'ya gitme durumumuz zaten yok. Evimizin erkeği gitti. İki küçük çocukla ne yapabiliriz. Benim sakat bir annem var. Ona sığındık. Bilmiyorum artık ne yapabilirim. Evlerin bazıları Kınık'ta olsaydı daha iyi olurdu. Bizim durumumuzda olan birçok insan var. Kimse istemiyor Soma'da olmasını. Bu saatten sonra Soma'yı görmeyi asla istemeyiz. Çünkü acımız orada. Bitmeyecek bir acı. Başbakan Erdoğan bize aylıklarımızın bağlanacağını, iş imkanı olanlara iş verileceğini söyledi fakat benim çalışma imkanım yok. Ben işe gidebilirsem çocuklarımı kime bırakacağım. Ben bize söylenenleri olumlu buldum ama Soma'da evin yapılmasını, düşünülmesini hiç olumlu bulmadım. Yerin yurdun neresiyse orada daha rahat olabilirsin."
Başbakan Erdoğan'a ölen madenci yakınlarından herhangi bir tepki olmadığını da dile getiren İndirik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes iyi karşıladı. Soru sordular, o da cevap verdi. Üzgün olduğunu söyledi. İnşallah gerçekten üzgündür."
İndirik, Başbakan Erdoğan ile birlikte toplantıya katılan Emine Erdoğan'ın da kendilerine herhangi bir şey söylemediğini ifade etti.
Eşinden geriye 2 çocuğu kaldığını vurgulayan Havva İndirik, kendisinin en büyük destekçisinin annesi Kumru Akçıl olduğunu söyledi. Bacağından rahatsız olan annesine yardım eli uzatılmasını isteyen İndirik, sözlerine şöyle devam etti: "Ben anneme burada sığındım. O yüzden eşimden sonra annem burada benim herşeyim. Annem bacağından sakat, yürüyemiyor. Ona yardımcı olmalarını istiyorum. Üç defa ameliyat oldu. Platin taktılar ama ayakları daha fazla şişti. Şuan çok rahatsız. Ben ona yardımcı olmalarını istiyorum en azından bizimle durabilsin. O benim için bir güvencedir. Maddiyattan çok daha büyük bir güvence."
Torunları ve eşini kaybeden kızının kimsesiz olduğunu dile getiren anneanne Kumru Akçıl da, tek dileğinin suçluların cezasını bulması olduğunu söyledi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız