KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısı düzenlendi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem başkanlığında okul müdürleri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile toplantısı gerçekleştirildi.

24 Şubat 2022 Saat: 19:38
Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısı düzenlendi
Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısı düzenlendi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısı düzenlendi

Haber Merkezi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem başkanlığında İlçe Sağlık Müdürü Öznur Bambal, Şube Müdürü Sait Akdağ, CBÜ Akhisar MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Vahit Çorumlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınarlı, OSB Bölge Müdürü Mete Demir, İŞ-KUR Müdürü Ramazan Taş, Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB Müdürü Galip Bilgen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Mert, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Güleç, Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları  Odası Başkanı Sami Ekerbiçer, Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Akarsu, okul müdürleri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Zeynep Gülin Öngör MTAL’de Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, Bakanlığımız projelerinden Mesleki Eğitim Projesi hakkında bilgi verdi. İlçemizde Mesleki Eğitime kayıt olan öğrencilerimizin sayısının hedefe yaklaştığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, Mesleki Eğitimin geleceğimize yön vereceğini vurguladı.

Mesleki Eğitim Projesinin tanıtımını yapan Zeynep Gülin Öngör MTAL Okul Müdürü Nazan BAHAR, en az ortaokul mezunu olmak şartıyla; 33 Alanda 181 Meslek dalında iş olanakları sağlayan Mesleki Eğitim Projesinin hayırlı olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, haftada bir gün okul 4 gün işletme deneyimi, Devletimiz tarafından İşletmelerde Mesleki Eğitim yaparken 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin  %30’u, 12. Sınıf öğrencilerine ise asgari ücretin %50 sinin maaş olarak verilmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta ve okul pansiyonlarımızda kalabilme fırsatlarının sunulduğu projenin ülkemizin geleceği için çok büyük yatırım olduğunu ayrıca öğrencilerimizin liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de iş yeri açma ve ustalık belgesine sahip olduğunu belirtti. Bununla ilgili ülke çapında çok ciddi bir  seferberliğin başlatıldığının da altını çizen  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, öğrencilerimizin, üniversitelerin ilgili fakültelerine MTOK kontenjanları ile yerleşilebileceğini bunun da büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Toplantıda, MEM(Mesleki Eğitim Merkezi) programı ile tüm sektörlerde ara eleman ihtiyacının karşılanabileceği, yapılacak işbirliğinin sürekli hale getirilmesi adına yapılacak çalışmalar, ilçemiz genelinde yerel iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda meslek alan ve dal eğitimlerinin verilmesi,3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hakkında bilgilendirme konularının yanında Mesleki Eğitim öğrencilerinin sosyal, bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal alanlara da yönlendirilmesi, yapılan işbirlikleri ile de kalite ve verimliliği arttırmaya yönelik projelerin hazırlanması ve uygulanması, MEM Tanıtımı için desteklerin alınması ve başarılı öğrencileri teşvik edici faaliyetlerin belirlenmesi ile ilgili görüş ve önerilerin sunuldu.

Mesleki Eğitim Projesine destek verdiklerini belirten sektör temsilcileri bu proje ile sektörde ivmelenmenin başarı getireceğini ve sektöre daha da anlam kazandıracağını belirttiler. Katılımcılar ile de çırak, kalfa ve usta işbirliğinin sağlanması adına birlikte yapılacak çalışmalar planlandı. Gelecek Mesleki Eğitimde projesi kapsamında yapılan toplantının 

Zeynep Gülin ÖNGÖR MTAL’de düzenlenen Gelecek Mesleki Eğitimde projesi kapsamında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi toplantısında bizleri ağırlayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerine, Okul Müdürü Nazan Bahar’a, tüm katılımcılara teşekkür edildi. Toplantının hayırlara vesile olması dilendi.












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız