KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

Okul Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hayırsever iş insanı Yavuz Akın Öngör tarafından yapılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

3 Haziran 2022 Saat: 15:55
Okul Kütüphanesi törenle hizmete açıldı
Okul Kütüphanesi törenle hizmete açıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Okul Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

Metronom Haber Ajansı-MHA

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hayırsever iş insanı Yavuz Akın Öngör tarafından yapılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayırsever Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, Okul müdürü Nazan Bahar ile açılış öncesi okulu gezdi ve okulu çok beğendiklerini belirttiler. Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, hayırsever Yavuz Akın Öngör'e plaket ve bir buket çiçek eşi Zeynep Gülin Öngör'e de bir buket çiçek verdi.

Okul kütüphanesinin açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, hayırsever Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün, MHP İlçe Başkanı Ahmet Namal ve Okul Müdürü Nazan Bahar ile birlikte kestiler.

Kütüphane açılış töreninde konuşan Okul müdürü Nazan Bahar;" Çok değerli hayırseverimiz Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör'ün katkılarıyla yapmış olduğu Okul Kütüphanemizin açılış törenine hepini hoş geldiniz. Kız Sanat Okulu olarak 1952 yılında açılan okulumuz,Yavuz Akın Öngör, eşi Zeynep Gülin Öngör'ün adına 2007 yılında 22 derslik, 3 laboratuar ve 11 Atölye ile Uygulamalı Anaokulu olarak yeni binasında eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverlerimiz daha sonra 2010 yılında 10 Derslikli ek bina, 2013 yılında 200 yatak kapasiteli Kız Pansiyonu ile projesi ile örnek olan 200 metrekarelik Kantin binası, 2016 yılında Bölgemizde tek olan akıllı Konferans ve Spor Salonu, 2017 yılında Yiyecek İçecek hizmetleri alanımıza 100.000 TL Değerinde yemekhane, 2018 yılında 40.000 Euro değerinde Grafik ve Fotoğraf Alanımız için Mek Atölyesi, 2022 yılında ise birazdan açılışını yapacağımız 200 000 TL değerinde içerisinde 4200 kitap olan Okulumuz Kütüphanesini ve Bilişim Teknolojileri Alanımız için ise 500.00 Değerinde Robotik Kodlama atölyesini yaptırdılar. Okulumuza yapılan bu yatırımlar neticesinde; bizlerde İdarecisi, Öğretmeni ve personeli ile el ele vererek ilçemizde, ilimizde ve Türkiye genelinde ard arda sosyal ve sportif müsabakalarda çok güzel başarılar elde ederek marka bir okul olduk.

Yapılan en güzel yatırımın insana yapılandır sözünü kendine düstur edinen, öğrencilerimiz için şu an olduğu gibi her zaman maddi manevi destekleri ile yanımızda olan Hayırseverimiz Yavuz Akın Öngör, eşi Zeynep Gülin Öngör, Kaymakamımız Sayın Sabit Kaya, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'e şahsım ve okulum adına çok teşekkür ediyor Hepinize Sevgiler ve saygılar sunuyorum diyerek sözlerine son verdi..

Kütüphane açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem;" Şehirleri oluşturan önemli unsurlar vardır. Bunlar sportif, sosyal, kültürel sanatsal faaliyetlerdir. Bence bunlara en fazla dinamizm katan kültürel gelişmelerdir. Bu şehrin kültürüne en fazla dinamizmi kitaplar ve kütüphaneler katar. Toplumlara da en büyük dinamizmi gençler katar. Bizler de bugün gençlerimiz ile bu kütüphaneleri toplumlara ruh katanlar ile şehirlere ruh katanları buluşturmak için açılışımızda beraberiz. Bakanlığımızın yürüttüğü politikalar doğrultusunda idareci arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle ve hayırseverlerimizle birlikte Akhisar’ımızda 30 tane kütüphane açılmasının gururunu yaşıyoruz. Kütüphanelerimizde modern, bilimsel ve çağa uygun kitaplarla birlikte yeni kütüphane açmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. 50 bin tane kitapla başladık 6 ay önce. Bugün 168 bin kitaba ulaştık. Hedefimiz 200 bin rakamına ulaşmak olacak. Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör’e teşekkür ediyorum. Bir başarı varsa bunun devamı gerekir. Yaptığı okulun ve Akhisar’ın arkasında duruyor ve onların destekleri sayesinde okulumuzun bölgemizde bir örnek okul haline gelmesinde çok büyük katkıları var. Kendilerine teşekkür ederim" dedi. 

Kütüphane açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici;" Bölgemizde örnek bir Kız Meslek Lisesi. İnşallah sizlerin destek ve katkılarıyla birlikte daha güzel hale gelmesi buradaki öğretmen ve idareci ekibimizle daha güzel olacaktır diye temenni ediyorum" dedi.

Kütüphane açılış töreninde konuşan hayırsever iş insanı Yavuz Akın Öngör;" Bu kütüphane benim gençliğimdeki gibi değil bütün kitaplar bilgisayara kayıtlı. Nazan hanımın çağrısı üzerine önde gelen kitap ve yayınevlerinden istediğimiz desteği aldık. Kitapların büyük bir kısmını temin ettik. Bu kuruluşlara bağışlarından dolayı teşekkür ederim. Önemli olan bu kitapların kütüphanede durması değil, önemli olan gençlerimizin bundan yararlanmaları ve aydınlanmalarıdır. Onların iyi değerlendirildiğini görmek bizim için mutluluk olacak" dedi.

Kütüphane açılış töreninde konuşan Akhisar kaymakamı Sabit Kaya;" Anadolu’nun çeşitli yerleri ve İstanbul’da görev yaptım. Oradaki medreselerde çeşitli toplum hayrına yapılmış eserleri gördüm. Aradan yüzlerce yıl geçmiş onları yaptıranların isimleriyle anılıyorlar. Hayırseverlerimizin buraya yapmış olduğu hizmetin maddi olarak karşılığını veremeyiz. Ancak buradan mezun olan çocuklarımızın, velilerimizin ve Akhisarlıların gönlünde ebediyen yaşayacaksınız. Onlar sizi iyilikle hatırlayacaklar. Sizi Akhisarlılar adına tebrik ediyorum" dedi.

Akıllı Spor ve Konferans Salonu açılış törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcısı Ömer İşçi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, Siyasi Parti ilçe başkanları, Esnaf Oda Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız