KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Paranızı Geri Alın!

"12 banka kendi aralarında anlaşarak 2007 yılı Ağustos ayı ile 2011 yılı Eylül ayı arasında almaları gereken faiz oranlarından 0,10, - 0,15 oranında fazla faiz tahakkuk ettirdi.

26 Ocak 2017 Saat: 10:30
Paranızı Geri Alın!
Paranızı Geri Alın!
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Akhisar Kale Motor

Paranızı Geri Alın!

Haber Merkezi-MHA

"12 banka kendi aralarında anlaşarak 2007 yılı Ağustos ayı ile 2011 yılı Eylül ayı arasında almaları gereken faiz oranlarından 0,10, - 0,15 oranında fazla faiz tahakkuk ettirdi. Bu durum Rekabet Kurulu kararı ile tespit edildi. Söz konusu bankalardan kredi kullanan vatandaşların ödedikleri fazla paraları geri alabileceği açıklandı. " Konuyla ilgili Haber Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Avukat Halit Moralıoğlu, ülkemizde uzun zamandan beri serbest piyasa şartlarının uygulandığını hatırlattı. Moralı-oğlu, “Her ticari işletme gibi bankalar da buna göre işlem tesis etmeleri gerekirken, kendi aralarında anlaşmak suretiyle kartel oluşturup, faizlerin yüksek oranlarda uygulanmasına sebebiyet vermişlerdir.” dedi.

REKABET KURULU TESPİT ETTİ

Avukat Moralıoğlu, 12 bankanın kendi aralarında anlaştığını belirterek, “2007 yılı Ağustos ayı ile 2011 yılı Eylül ayı arasında faiz oranlarını 0,10, - 0,15 oranında daha yüksek tutarak fazla faiz tahakkuk ettirdikleri Rekabet Kurulu kararı ile tespit edilmiş-tir. Rekabet Kurulu kararı yargı yolu açık olmak üzere verildiğinden; bankalar Ankara İdare Mahkemesinde dava açarak Rekabet Kurulu kararının iptalini talep etmişler, ancak bu talepleri red edilmiştir. Red kararı Danıştay nezdinde temyiz edilmiş ise de Danıştay, Ankara İdare Mahkemesince verilen kararın onanmasına karar vermiştir.” diye konuştu.

FAİZLER YÜKSEK TUTULMUŞ

Bankaların kullandırdıkları kredilerde yüksek faiz uygulandığını ifade eden Moralıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartel faizi oluşturulması sonucu bankalar hem kullandırdıkları taşıt, ihtiyaç ve ticari kredilere uyguladıkları faiz oranlarını yüksek tutmuşlar, hem de ayrıca mevduat faiz oranlarına olması gerekenden daha az faiz oranı uygulamışlardır. Bu durumda Rekabet Kurulu kararında belirlenen 12 bankadan kredi kullanan tüketiciler; söz konusu bankalara açacakları dava ile fazla ödedikleri faiz tutarlarını ve kanundan kaynaklanan ceza tutarını tahsil edebilirler.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız