KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

Soma’da maden faciasında ölü Sayısı 157 oldu

14 Mayıs 2014 Saat: 02:39
Soma’da maden faciasında ölü Sayısı 157 oldu
Soma’da maden faciasında ölü Sayısı 157 oldu
DAYIOĞLU KASABI

Enerji Bakanı faciada şu ana kadar 151 kişinin yaşamını yitirdiği açıkladı.

Enerji Bakanı yaptığı son açıklamada Soma’daki maden faciasında 151 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan’ın açıklamasına göre 76 kişi de yaralı bulunuyor. Bakan, madende 787 kişinin çalıştığını açıkladı…

“Rakamların yükselmesinden endişe duyuyoruz” diyen Yıldız, işçilerin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatlarını kaybettiğini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI: 157 KİŞİYİ KAYBETTİK

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ürgen İSE Soma’daki maden faciasında 157 işçinin hayatını kaybettiğini 75 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Ergün AFAD ve kurtarma ekiplerinden aldığı bilgiye göre saat 24.00 itibarıyla maden faciasında ölen işçi sayısının 157’ye ulaştığı bilgisini vermişti.

İÇERİDEKİLERİN SAYISI BİLİNEMİYOR

Manisa İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, galerilerin dörtte üçüne girdiklerini, içeride şu anda yangının tamamen söndüğünü, dumanın da büyük ölçüde tahliye edildiğini bildirdi. Kendisinin de gaz maskesiyle galerilerde dolaştığını anlatan Gül, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İşçi ölümlerinin büyük bir kısmının karbonmonoksit gazından gerçekleşmiş olabileceği öne sürüldü. Ölen işçilerin cansız bedenleri soğuk hava deposu ve hastane morglarına taşınmaya başlandı. Bu arada Enerji Bakanı Taner Yıldız, facianın bilançosunu açıklamaktan kaçındı. Yıldız, gezetecilerin ısrarlı sorularına rağmen can kaybı ve yaralı sayısını şu an açıklamayacaklarını söyledi. İddialara göre 157 ölünün yanısıra halen mahsur kalan 200′e yakın madenci olduğu iddia ediliyor.

TRAFO PATLADI!
Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, salı günü saat 15.15′de trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Galeride elektriklerin kesilmesi nedeniyle asansörler çalışmadığı için yukarı çıkamayan 20 işçi trafo bölgesinde, 200-300 kadar işçiyse yerin 2 kilometre kadar altında mahsur kaldı. Manisa ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri ile komşu maden ocaklarına ait tahliye ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı. İlk etapta patlamanın yaşandığı bölgedeki 20 işçi kurtarıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Soma’da maden kazasının ardından göçük haberini alan madenci yakınları da maden alanına akın etti. Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgeye girmek isteyen madencilerin aileleri jandarma ekipleri tarafından içeri alınmadı.

CHP, SOMA’YA HEYET GÖNDERDİ

Çalışma Bakanlığı’nın üç müfettiş görevlendirdiği olayla ilgili CHP de Manisa’ya heyet gönderdi. Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel’den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

BAZI İŞÇİLERE ULAŞILDI
Soma’da maden ocağındaki yangın sonrası madenin içinde mahsur kalan işçilerden bazıları sağ olarak çıkarılmaya başlandı.

Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin 2 kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ederken, mahsur kalanlardan bazıları arama kurtarma ekiplerince çıkartılmaya başlandı.

Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Bu sırada çok sayıda işçi ailesinin madenin önüne yığılması nedeniyle güvenlik görevlileri kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu.

Maden önünde bekleyen bazı işçi yakınlarının dua ettiği bazılarının da fenalaştığı gözlendi.

AFAD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı AFAD, yaşanan kazanın ardından yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklamadan bazı satır başları:

Maden kazası sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmaları kapsamında Başbakanlık AFAD koordinasyonunda İzmir’den 1 ambulans helikopter, İzmir İl AFAD Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğü, Manisa İl AFAD ile Balıkesir İl AFAD Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz toplamda 6 araç ve 38 personel ile olay yerine sevk edilmiştir. Ayrıca İzmir İl AFAD Müdürlüğü’nce bölgeye 1 adet lojistik çadır ve kurulum için ekip gönderilecektir.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız