KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Soma Engelleri Aştı

Soma Engelleri Aştı

12 Aralık 2012 Saat: 18:16
Soma Engelleri Aştı
Soma Engelleri Aştı
DAYIOĞLU KASABI



3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Soma'da düzenlenen etkinliklerle gün boyunca kutlandı.
İlk program öğlen saatlerinde Beşyol'dan Cengiz Topel Meydanı'na kadar süren Engelli Yürüyüşü ile başladı. Protokol eşliğinde yürüyen engelliler ve vatandaşlar, Cengiz Topel Meydanı'ndaki kutlama programına katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ile derneklerin çelenk sunumu ile başlayan kutlama programına, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yanı sıra Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, kamu kurumu ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Özel ve Milli Eğitime bağlı özel eğitim kurumları, engelliler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Mehmet Yıldırım, şöyle konuştu: "Her sene olduğu gibi bu sene de Dünya engelliler günü etkinliklerine coşku ile başladık. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünyada 500 milyon engelli mevcuttur. Türkiye'de ise nüfusun yüzde 12.20'si, yani 8.5 milyon kişi engellidir. Her ne kadar çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bireysel bir sorun olarak görülse bile engellilerimizin normal bir hayat sürdürebilmeleri, ailenin, çevrenin desteği ve kurumların sunacağı hizmetlerle gerçekleştirilebilir. Son yollarda çıkartılan yeni yasalar ve uygulamalarla birlikte engellilerin hakları güvence altına alınmış, engellilerimizin yaşamlarını bağımsız olarak sürdürebilmeleri için önemli adımlar atılmıştır. Bakımların en iyi şekilde sağlanması ve ekonomik olarak desteklenmeleri amacıyla uygulamaya konulan evde bakım hizmetinden Türkiye'de 398 bin 335 kişi yararlanırken, Soma'da bugüne kadar 426 kişi bu hizmetten yararlandırılmıştır. Müdürlüğümüze bağlı olan Kırkağaç'ta ise 231 kişi bu hizmetten faydalandırılmıştır. Ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engellilerimizin ihtiyaçları ise Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde karşılanmaktadır. Soma ilçemizde 101 engellimiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde en modern şekilde bakılmaktadır."

UMUT EVLERİ PROJESİ

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, "Nüfusumuzun yüzde 12'sini oluşturan engellilerimiz toplumun kanayan yarasıdır. Bu yaralara pansuman olmak ve onları topluma kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bakımdan, Somalılar engellilere sahip çıkma noktasında elinden geleni yapıyor. Gerek kamu gerekse bireysel olarak vatandaşlarımız onların ihtiyaçlarına duyarsız kalmıyor. Amacımız onları toplumdan soyutlamak değil, onların toplumun birer parçası olduğunu göstermektir. Bu çerçevede yeni bir projeye daha imza atıyoruz. Engellilerimizi Umut Evleri projesi kapsamında apartman dairelerinde 6 kişilik gruplar halinde yaşamlarını sürdürecekler. Sadece bakım ve rehabilitasyon alanında değil, sağlık, eğitim, toplumsal hayata katılım ve yaşamın diğer alanlarında da engellilerimiz için her geçen gün daha iyi şartlara kavuşturmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, Soma Spastik Çocuklar Derneği'nin engelli öğrencilerden oluşan Kafkas ekibi güzel bir gösteri sundu, alkış aldı. - MANİSA


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız