KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Soma'da 'Madenler Açılsın' Yürüyüşü

Soma'da 'Madenler Açılsın' Yürüyüşü

12 Temmuz 2014 Saat: 10:16
Soma'da 'Madenler Açılsın' Yürüyüşü
Soma'da 'Madenler Açılsın' Yürüyüşü
DAYIOĞLU KASABI

Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasının ardından geçen 2 aylık süreye rağmen kapanan madenlerinin açılmadığını belirten işçiler 'Madenler Açılsın' adı altında yürüyüş gerçekleştirdi.

Soma Kömür İşletmeleri'nde çalışan bir grup maden işçisi, madenlerin yeniden açılması için yürüdü. Beşyol’dan sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş Cengiz Topel Meydanı’nda noktalandı. Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı işçilerin yanına gelerek madenler hakkında işçilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

İşçiler, Cengiz Topel Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasında, “13 Mayıs 2014 günü ilçemiz Soma sınırları içerisinde yer alan çalışmakta olduğumuz Soma Kömürleri Eynez ocağında meydana gelen kaza sonucu 301 kardeşimiz şehit olmuştur. Olayın üstünden 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen devlet tarafından gerekli incelemelerin yapıldığı bilinmektedir. Ancak kapatılan maden ocaklarının neden açılmadığı hala merak konusudur. Tek geçim kaynağımız olan maden ocaklarının iş güvenliğinin sağlanarak işçi haklarının verilerek bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Halen bu maden ocaklarının açılışını ertelemekle ne gibi siyasi amaç güdüldüğü anlaşılamamaktadır. Yerel seçimler öncesi ilimiz milletvekilleri Somamızı ve maden ocaklarını mesken tutmuşlardı. Şimdi buradan ekmek mücadelesi veren maden işçileri olarak soruyoruz. Biz ne olacağız? Evdeki çocuklarımıza ekmek götürdüğümüz maden ocaklarını neden açmıyorsunuz. Mecliste bizi temsil eden bütün yöre milletvekillerinin olaya el koymalarını istiyoruz. Biz emekçilerin, madencilerin siyaseti olmaz. Bizim tek kavgamız ekmeğimizdir. Ancak maden kazasından sonra madenlerin gerekli iş güvenliğinin alınıp ve maden işçilerinin haklarının verilip bir an evvel maden ocaklarının faaliyete geçirilmesi konusunda bütün ilçe siyasi parti temsilcilerinin duyarlı olup onlar gibi yanımızda olduklarını görmek istiyoruz” dedi.

IŞIKLAR'IN AÇILIP AÇILMAYACAĞINA KARAR VERİLECEK

Maden işçileri geleceklerini düşünmekten artık psikolojilerinin bozulduğunu artık çalışmak istediklerini vurguladı. İşçiler, "Biz artık müfettişleri beklemek istemiyoruz. Müfettişler bizi beklesin" diyerek denetlemelerin bir an önce tamamlanmasını istediler.
Soma Kaymakamı Atçı ise madenlerin gerekli tedbirler alındıktan sonra açılmasının Soma’nın menfaatine olacağını kaydederek "Biz de madenlerin açılmasını istiyoruz. Fakat, önce iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmalı. Müfettişlerin çalışmaları hala devam ediyor. Bu hafta sonu da madene incelemeye girecekler. Daha sonra müfettişler kararlarını verecek. Büyük ihtimalle Pazartesi günü Işıklar maden ocağının açılıp açılmayacağı belli olur. Işıklar maden ocağı üretime başladıktan sonra şirketin diğer maden ocağı olan Atabacası'nda gerekli incelemeler yapılarak üretime açılıp açılmayacağına karar verilecek" diye konuştu.
Daha sonra işçiler olaysız bir şekilde dağıldılar.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde Soma Kömür İşletmeleri'nin Eynez maden ocağında meydana gelen faciada 301 maden işçisi yaşamını yitirmiş, 486 işçi de yaralı olarak kurtarılmıştı. Bu olaydan sonra Eynez ocağı ile birlikte şirketin diğer maden ocakları olan Işıklar ile Atabacası ocağı da bakanlık müfettişleri tarafından iş sağlığı ve güvenliğinin yetersiz olması nedeniyle önlemler alınıncaya kadar süresiz olarak kapatılmıştı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız