KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Kültür/Sanat

Türk Halk Müziği konseri dinleyenleri mest etti

Akhisar Sanat Dostları Derneğinin Türk Halk Müziği Konseri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlendi.

17 Nisan 2019 Saat: 10:07
Türk Halk Müziği konseri dinleyenleri mest etti
Türk Halk Müziği konseri dinleyenleri mest etti
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Türk Halk Müziği konseri dinleyenleri mest etti

Metronom Haber Ajansı-MHA

Akhisar Sanat Dostları Derneğinin Türk Halk Müziği Konseri Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlendi. Sunuculuğunu Asuman Yürekli’nin yaptığı 2 bölümden oluşan konserin şefliğini müzik öğretmeni Mustafa Kılınç yaptı. Konserin ilk bölümünde koro ve solistler birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Yaklaşık iki saat süren konserde, koroda  Alev Zülcenah Yüksel, Ali Sağınç, Ali Bayram, Aslı Koç, Aylin Çavuş Yavaş, Cemail Doğru, Ercan Camcı, Ezgi Esmer, Gülnur Ertaylan, Hakan Dikilikaya, Hasan Kızıltaş, Hayal Turan, Melike Menekşe, Mehmet Girginer, Merve İbaş, Nazlı Koç, Nuran Onul, Orhan Köse, Selma Çapantakım, Sema Yaren, Sibel Zekiye Yeğin ve Zahide İlhan yer aldı. Sazlarda ise bağlamada Tugay Ayaz, Ali Özer, İbrahim Buran, Ünal Demiröz, Divan Bağlama Ercan Yaren, Cura Suat Efe, Ney Deniz Arıç, Keman Ferhat Devecioğlu, Ritim İsmail Timaç, Elektro Gitar Yamaç Akdağ, Gitar Orhan Karaali, Basgitarda Ensar Karaali, Saksafon Kaan Özer ve Trompette Mustafa Öz yer aldı.

Konserin ilk bölümünde  koro, ‘Ordunun Dereleri’, ‘Hacel Obası’, ‘Karanfil Erkan Bilir’, ‘Bu yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu’ eserleriyle başladı. Ardından solist Ali Sağınç ‘İnce ince bir kar yağar’ eserini seslendirdi. Koro ‘Al Fadimem’ ve solist Ali Bayram’ın ‘Yeşil Ayna takındın mı beline’ ve solist Ercan Çamcı’nın ‘Hekimoğlu derler benim adıma’ türküleriyle devam etti. Koro ardından ‘Kalenin bedenleri’ ve ‘Elmaların Yongası’ parçalarını seslendirdi. ‘Sevdiğim küçük yaşta’ parçasını seslendiren Gülnur Ertaylan’ın ardından koro üyelerinin seslendirdiği ‘Dramanın içinde yaparlar Pazar’ ve ‘Küp içinde nişasta’ eserleriyle konserin ilk bölümü tamamlandı.

Konserin ikinci bölümü koronun seslendirdiği, ‘Başına döndüğüm kurban olduğum’ ile başladı. Ardından koro ‘Mihrican mı değdi’,‘Dam başında sarı çiçek’, solist Cemail Doğru ‘Çay benim çeşme benim’, koro ‘Antalya’nın mor üzümü’, ve ‘Meşelidir engin dağlar meşeli’ adlı parçaları seslendirerek dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Ardından solist Merve İbaş’ın seslendirdiği, ‘Badılcanı doğradım’, koro ‘Harmanı yeri sürseler’, ‘Garip bir kuşdu gönlüm yar’, ‘Kar mı yağmış şu Harput’un başına’, solist Hasan Kızıltaş ‘Yüksek minarelerde kandiller yanar’ ve korunun seslendirdiği ’Yoğurt koydum dolaba’, ‘Bağda gülü budadım’ ve son olarak ‘Yabandan gel’ türkülerini seslendirdiler. Konserin sonunda kısa bir konuşma yapan ASDER  Başkanı Hülya Arıcı Çap, “Başta konserimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Türk Halk Müziği şefimiz Mustafa Kılınç’a ve aynı zamanda emekleri geçen sazlarımıza, belediye bandosundan gelen sazlarımıza, koro üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mustafa hocamız çok değerli bir insan. Özellikle yerel kimliğimizi ortaya çıkarttığı için sazlarımızın hepsi Akhisar’ın yerel sazları, onların değerinin bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Mustafa hocamızın kent kimliğine hizmet ettiği için toplum hizmeti yaptığı bir çok çalışması var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Sanat Dostları Derneği Yönetim kurulu Başkanı Hülya Çap konuşmasının ardından, Şef Mustafa Kılıç’a çiçek ve plaket takdim ederken sunucu Asuman Yürekli’ye de çiçek verdi






































































































































































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız