KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

10 Nisan Polis Haftası Kutlamaları Yapıldı!

10 Nisan Polis Haftası Kutlamaları Yapıldı!

10 Nisan 2012 Saat: 20:00
10 Nisan Polis Haftası Kutlamaları Yapıldı!
10 Nisan Polis Haftası Kutlamaları Yapıldı!
DAYIOĞLU KASABI


 

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıl Polis Haftası kutlama töreni hava muhalefeti dolayısıyla Kapalı Spor Salonunda yapılan törenle kutlandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser yardımcısı Murteza Aydemir'in sunduğu programı saat 10.30’da başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.

 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu;” Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, bugün demokratik hukuk devletinin ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 167.Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Bu özel ve gururlu günümüzü bizlerle paylaşan tüm konuklarımıza ve Akhisarlılara törenimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, sizleri şahsım ve personelim adına saygı ile selamlıyorum. Türk Polisi, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini temel hak ve hürriyetlerini koruma, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu kutsal görevlerini, sürekli kendini yenileyip geliştirerek hukuk kuralları içerisinde, insan haklarına saygılı, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı kalarak mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en etkili şekilde yerine getirmektedir. Siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşme günümüzde yeni suç ve suç unsurlarının ortaya çıkmasına, bu suçların giderek artmasına hatta uluslar arası ve daha organize hale gelmesine neden olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Bu nedenle; hizmet kalitemizi arttırmak, halkımızın beklentilerini gerçekleştirebilmek, suçla mücadelede başarılı olmak ve Akhisar’ın güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için Akhisar Polisi olarak kendimizi yenilememiz ve günümüz teknoloji ürünlerin etkin şekilde kullanmamız gerektiği bilinci ile hareket etmekteyiz. Tabii ki suç ve suçluyla mücadelede polisin en vazgeçilmez yardımcısı ve destekçisinin halkımız olduğunu da unutmuş değiliz. Günümüz çağdaş polislik anlayışının en temel prensiplerinden biriside: suçu önleme ve suçluları yakalama sorumluluğuna halkın katılımını sağlamaktır. Suçla mücadelede, yaşam alanlarının ve vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru için toplumun desteğini almadan tam bir başarı elde etmek mümkün değildir. Her sokakta bir polis ekibi görevlendirmemiz mümkün olmadığından meydana gelen olaylardan polisin haberdar olabilmesi, mağdur vatandaşların haklarının korunabilmesi ve suçluların yakalanabilmesi için günün 24 saati hizmet veren 155 polis imdat tele[’onunu arayıp bilgi verilmesini istiyoruz. İlçemizde halkımızın bu konu ile ilgili oldukça bilinçli olduğunu görmekteyiz. 2011 yılında on binin üzerinde 155 ihbarı yapılmış, ihbarların yüzde 98,7’sinin doğru ihbar olarak çıkması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Vatandaşlarımıza bu bilinçli davranış ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyor, bunun artarak devam etmesini arzu ediyoruz


Değerli Akhisarlılar; Çağdaşlığı hedefleyen Türk Polisi, gelişmelere anında u um sağlayan dinamik yapısıyla, Türk Milletinin güven ve huzurunun bekçisi, Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm teşkilatımızın 167. Kuruluş yı1 dönümünü kutluyor. Görevi uğrunda canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, Kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, emeklilerimiz ve görevi başındaki tüm personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bizleri bu gururlu günümüzde yalnız bırakmayan ve desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz devlet büyüklerimize ve Akhisarlılara şahsım ve personelim adına teşekkür ediyor, Yüce milletimizin hizmetinde daha nice başarılı yıllara ulaşmak dileğiyle, Saygılarımı arz ediyorum” dedi.

 

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten;” Öncelikle Emniyet Teşkilatımızın gününü kutluyorum. Tüm polis teşkilatının öncelikle insan hakları çerçevesinde hukukun üstünlüğüne bağlı olan devletimizin bir tarafta özgürlük merkezi bir tarafta da güvenlik merkezi içerisinde özgürlük ve güvenliği götürebildiğimiz şekilde orta bir yoldan götürerek vermek istediği asayiş hizmetlerini Emniyet Teşkilatımızla beraber en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Çok değerli arkadaşlarım bazen yanlış anlaşılmalar olmaktadır. Güvenlik ve asayiş hizmetinde bazı ağırlık verdiğimiz takdirde bazı insanların özgürlüğünü kısıtlamamız gerekmekte. Özgürlüğe daha çok ağırlık verdiğimiz takdirde bu sefer güvenlikten kısıtlama yapmak gerekiyor. Bu sebeple polis teşkilatımızın vermeye çalıştığı hizmet çok önemli bir hizmet ve çok zor bir hizmet ve artık eski tip yönetim ile asayiş ve müdahale yöntemleri kalktığı için bu hizmetlerin toplumun desteği ile halledilmesi gerekiyor. Ve devletimizin sağladığı bu imkânlarda polis teşkilatı şu anda dünyada teknolojiyi kullanan en ileri polis teşkilatı haline gelmiştir. Hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığı çalışmalar bunların en güzel göstergesidir. Ve polis teşkilatımız bu denge üzerinde verilen hizmetlerle tabi ki şehitlerde vermekte gazilerde vermekte ve Türk milletinin gönlünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeri gibi özel bir yere sahip olmuş durumda. Bu Türk milletinin kalbindeki sahip oldukları özel yerde polis teşkilatımızın amirinden memuruna kadar hepsine de büyük katkıları vardır. Başta ilçemiz adına Emniyet Müdürümüz adına bütün personelimizi kutluyorum bu vesileyle şu ana kadar şehit olmuş bütün personelimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize istikrar diliyorum. Hepinize içten sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.

 

167.Yıl Polis Teşkilatının kutlama etkinliklerinde Başarılı çalışmalarında bulunan meslek mensuplarından Polis memurları Cüneyt Nazlı, Halit Kaya, İshak Özdemir, Erdal Aydemir, Ferat Taraç, Ümit Tumgan, Ali Arslan Çırak, İsmail Öngel, Erkan Kılınç, Cemil Yıldız, Mehmet Zabun, Mehmet Çayalan, Nuri Barutçuoğlu, Sedat karayel, Abdullah Saçarlar, Ahmet Demir, İrfan Çalışkan, Mehmet Eroğlu, Fikret Kılıç, Halil Cerit, Zeki Pektaşoğlu, Ender Aytekin, Mesut Karaca, Erdinç Güvenç, Ömer Güngör, İbrahim Üzümcü, Memur Hülya Güvenç’e Teşekkür Belgelerini AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kaymakam Kamil Köten, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı tarafından verildi.

 

Liseler arası yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Çiçek, kompozisyonunu okudu. İlköğretim Okullar arası Şiir yarışmasında birinci olan Özel Eminbey ilköğretim okulu öğrencisi Nur Efşan Öztürk, şiirini okudu.

 

Liseler arası yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Çiçek, ikinci olan Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi öğrencisi Halime Omca, üçüncü olan Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Çelen’e ödüllerini Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner verdi.

 

İlköğretim Okulları arası Şiir yarışmalarında birinci olan Özel Eminbey ilköğretim okulu öğrencisi Nur Efşan Öztürk, ikinci olan Özel Akhisar Koleji öğrencisi Tutku Arabacı ve üçüncü olan Özel Eminbey ilköğretim okulu öğrencisi Fatma Zehra Akkuyu’ya ödüllerini CBÜ Tütün Eksperliği Yüksek okulu müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar verdi

 

İlköğretim Okulları arası Resim yarışmalarında dereceye girenler Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri Simge Aydın, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Altan Eren Dalda, üçüncü olan Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencisi Övgü Açık’a ödüllerini CBÜ Akhisar meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Çoban tarafından verildi.

 

Akhisar Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıl Polis Haftası kutlama töreni programına katılanlara lokma zeytin, peynir ve reçel ikramı yapıldı.

-----

-----
























































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız