KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

18 Martta Çanakkaleye Gittiler!

18 Martta Çanakkaleye Gittiler!

19 Mart 2012 Saat: 11:33
18 Martta Çanakkaleye Gittiler!
18 Martta Çanakkaleye Gittiler!
DAYIOĞLU KASABI


 

Kayalıoğlu Belediyesi Bilge-Ünsal Basut Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “18 Mart Çanakkale şehitleri anma günü” nü 17 Mart cumartesi günü, 1 büyük 2 küçük araba ile toplamda 100 kişi ile adeta Çanakkale’ye çıkartma yaptı.

 

Kayalıoğlu belediyesinin lojistik olarak destek verdiği, 1 büyük araba ile organize edilen gezi belediye başkanı Mehmet GÖKFİLİZ’ in  desteği ile herkesin Çanakkale savaşında yaşananları ve tüm dünyanın saygıyla eğildiği, düşman askerlerinin bozguna uğradığı bu toprakları herkesin görmesi için 2 küçük araba daha eklendi ve 3 arabanında lojistiğini kayalıoğlu belediyesi destekledi.

 

Kayalıoğlu Belediyesi Bilge-Ünsal Basut Gençlik Merkezi sorumlusu Samet GÖGEN;

 

Gençlik merkezi olarak organize ettiğimiz ve belediyemizin destek verdiği bu gezimizde gördük ki okullar da kitaplar da okuduğumuz öğretmenlerimiz den duyduğumuz bu savaş ve bu savaşta şehit olan askerlerimizin aslında ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar cesur ve korkusuz olduklarını bir kez daha gördük. O kadar zor şartlara ve olumsuzluklara rağmen büyük bir zafere imza atan bu ölümsüz kahramanlar bir devrin bittiğini, bir devrin başladığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Orada gördük ki tüm dünyanın gazi Mustafa kemal ATATÜRK’ÜN karşısında neden saygı duyduğu neden gelmiş geçmiş en büyük lider olarak kabul ettiklerini daha iyi anladık. ATATÜRK’ ün her ne olursa olsun her türlü sonucu üstlenerek düşmanın çıkartma yapmak istediği Anafartalar, kanlı sırt ve conkbayırı mevkisinde nasıl çarpıştığını daha iyi anladık. ATAÜRK o kadar büyük bir insan ki tüm liderlerin gıptayla baktıkları bir olay bizi çok duygulandırdı. Anzak askerlerinin yanlış yerden çıkartma yaparak kara ya bastıkları gibi ölen askerler için yazdığı mektupta diyor ki;

 

“Bu memleketin üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada, bir dost vatanın toprağındasınız huzur ve sükûn içi de uyuyunuz. Sizler Mehmetçikle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır. ATATÜRK 1934”

 

İşte nasıl bir devrin başladığının en kısa örneğidir. Her genç Çanakkale’yi küçük yaşta görmeli ki atalarımızın nasıl canı pahasına savaştığını daha iyi anlamalıdır. Belediye başkanımız Mehmet GÖKFİLİZ’ e desteklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

 

17 Mart cumartesi sabahı saat 05.00 feribotu ile karşıya geçen kafile 06.00 da sabah kahvaltısı yaptı ve saat 07.00 den itibaren tüm cepheleri, şehitlikleri ve anıtları gezen kafile Şehitlik anıtında istiklal marşını okudu. Saat 14.00 feribotu ile tekrardan Asya kıtasına geri dönen kafile çim kale, Truva ve aynalı çarşıyı gezerek 17.00 de yola çıktı. Kafile saat 23.00 te kayalıoğlu’na geri dönerek geziyi sonlandırdı.

-----

-----








































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız