KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE NARGİLE YASAK!

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE NARGİLE YASAK!

24 Eylül 2012 Saat: 12:41
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE NARGİLE YASAK!
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE NARGİLE YASAK!
DAYIOĞLU KASABI

Sigaradan sonra nargilenin de 18 yaşını doldurmamış kişilere satışına yasak geldi. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunda yapılan değişiklikle 18 yaşından küçüklere nargile içiren işletmelere cezai işlem uygulanacak. Tütün ürünleri ile ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara da 50 TL para cezası verilecek.

İl Tütün Kontrol Kurulu Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen yapılanma sonrası yeni oluşan kurul üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunda yapılan değişikliklerin ele alındığı toplantıda, sadece sigaranın değil, nargilenin de 18 yaşını doldurmamış kişilere satışına yasak getirildiğine dikkat çekildi. Kanunla ayrıca 18 yaşından küçüklere nargile içiren işletmelere cezai işlem uygulanması hükmü getirildiğine vurgu yapılan toplantıda, nargile şişelerinin üzerine özel çerçeve içinde tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli mesaj ve uyarıların konulması şartı bulunduğu da ifade edildi. İl Tütün Koordinatörü Dr. Galip Köroğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda sigara ve nargilede belirlenen yasaklara uymayan işletmelere daha önce yazılı uyarı yapıldığı anımsatılarak, 6354 Sayılı Kanun gereği uyarı yapılmaksızın ceza verileceği, tütün ürünleri ile ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara da 50 TL para cezası verileceği belirtildi.
Toplantıda dumansız hava sahası denetimleri hakkında bilgi veren Birim Sorumlusu Dr. Yıldız Karakuş, Manisa’da Kasım 2009’da dumansız hava sahası denetimlerine başlandığını ve Ağustos 2012 itibariyle de 68.000 işletmenin denetlendiğini ifade ederek, bu denetimlerde 5323 cezai işlem uygulandığını ve 980.471 TL idari para cezası kesildiğini söyledi. Yeni getirilen uygulama ile dumansız hava sahası denetim ekiplerinin tablet bilgisayar kullanacaklarını da kaydeden Dr. Karakuş, böylece ihbar ve şikayetlerin anında değerlendirilebileceğini, rutin denetimlerin de anlık olarak takibi ve raporlanmasının sağlanacağını belirtti.
------------------------reklam----------------------

------------------------reklam----------------------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız