KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

20. Çağlak Açık Satranç Turnuvası

552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Kapsamında 20. Çağlak Açık Satranç Turnuvası başladı.

21 Mayıs 2011 Saat: 19:46
20. Çağlak Açık Satranç Turnuvası
20. Çağlak Açık Satranç Turnuvası
DAYIOĞLU KASABI

552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Kapsamında 20. Çağlak Açık Satranç Turnuvası başladı. Yaklaşık 350 sporcunun katıldığı turnuva Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan Gölet Salonunda başladı. Turnuva başlangıcı öncesinde Akhisar Kaymakam Vekili ve Gölmarmara Kaymakamı Mustafa Arı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkız Tülay, TSF Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, Akhisar Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Güven ve Uluslar arası Satranç Hakemi Kıyasettin Aydın ile Turnuva Başhakemi Aslan Goler’e plaket takdim edildi.

 

İki gün sürecek olan turnuva açılış töreninde ilk konuşan Uluslar arası Satranç Hakemi Kıyasettin Aydın “Çağlak festivali kapsamında 20. açık satranç turnuvasına başlıyoruz. Kayseri, Kastamonu, Antalya, Isparta, İstanbul, Uşak, İzmir, Manisa ve Ankara bunlar şuan bizim aklımızda olanlar varsa eksiklerimiz düzeltmeye hazırız ve bu illerimizden bize satranççılar geldi. Bu aynı zamanda bizim marka değerimiz oluyor teşekkür ediyoruz inandınız güvendiniz geldiniz. Umuyoruz hak ettiğiniz değerde hak ettiğiniz saygıda bir turnuvaya tanık olacaksınız. Türkiye satranç federasyonda bizim bu çabamızın en üst düzeyde yanımızda sayın federasyon başkanımıza da Ali Nihat Yazıcı Bey yurt dışında olduğu için gelemedi. Ama çok değerli 2 üst düzey yöneticisini gönderdi. Birisi sayın Halil Vehbi Başaran disiplin kurulu başkanımız 2. yönetim kurulu başkan yardımcımız ise Gürkız Tülay hanımefendi. Gürkız Tülay hanımefendi bugün mersinden yola çıktı işlerinin yoğunluğuna rağmen bugün tekrar geri dönecek akşama ama bize ve bizim satrancımıza Akhisar’ımıza verdiği değer açısından geldi kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

Ardından söz alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “bu yıl Çağlak Festivalimizin 552. yılını kutluyoruz, her yıl sizi Akhisar’da misafir ediyoruz ve sizleri Akhisar’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Satranç Akhisar için çok önemli bir spor Akhisar’da ona hizmet eden insanlarımızın sayısı epey fazla sporcularımız sayısı epey fazla festival kapsamında ve diğer zamanlarda satrançla ilgili Akhisar’da sürekli yarışmalarımız oluyor. Ama bizim için Çağlak festivali ayrıcalık taşıyor. Biz Akhisar’da satranç’a verdiğimiz önemi sizlerle taçlandırdığımız için ayrıca mutluyuz.Ben tekrar hepinize festival boyunca sizleri misafir etmekten mutluluk duyacağımı söylemek istiyorum inşallah bundan sonraki etkinliklerimize de katılırsınız. Bugünkü yarışmanızda sizlere başarılar diliyorum. Gelen misafirlere teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

TSF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkız Tülay ise yaptığı açıklamada “Sayın Protokol ve değerli konuklar ve çok değerli oyuncular Akhisar’da olmaktan çok mutluyum. Akhisar bizim için çok önemli merkezlerden biri satranç anlamında bir yerin önemli merkezlerden biri olmasının bazı nedenleri var çok güzel faaliyetler yapılması ve geleneksel turnuvalar yapılmasıdır.Bundan birkaç yıl önce çok güzel bir faaliyet yaptık. Uluslar arası 16 yaş ve altı olimpiyatlarını gerçekleştirdik ve hala yurt dışına gittiğimizde buranın güzelliklerinden bahsediyor arkadaşlarımız. Diğeri de şuan içinde bulunduğumuz Çağlak festivali kapsamında yapılan Çağlak satranç turnuvası son derece önemli bir turnuva bu nedenle de burada da bulunmaktan da çok mutluyum. Bu turnuvanın oluşumunda bu hale gelmesinde ve devamında büyük katkıları olan Akhisar Belediyesine Belediye Başkanlığına Gençlik İl Spor Teşkilatına İl İlçe Temsilciliklerine Sayın destek veren velilerimize ve çok değerli oyuncularımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız