KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

23 Nisan Güneşli Bir Havada Kutlandı

23 Nisan Güneşli Bir Havada Kutlandı

23 Nisan 2012 Saat: 15:56
23 Nisan Güneşli Bir Havada Kutlandı
23 Nisan Güneşli Bir Havada Kutlandı
DAYIOĞLU KASABI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk koyma merasimi ile başladı. Çelenk komutanı 75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel’in komutu ile başladı. Saygı Duruşu, Ülkü İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Canan Çınar’ın yönetimiyle İstiklal Marşı, Akhisar Belediye Bandosu ile birlikte okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi.


Akhisar'daki tüm ilköğretim okullarının katılımı, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu Türkçe Hatice Arık, Nadide Fazıl Aysu- Fatih İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Okyay Fevzi Kanık’ın sunuculuğunu yaptığı tören saat 10.00' da, Akhisar Şehir stadında başladı. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutan vekili Hava Savunma Binbaşı Abdulvahap Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, çocukların ve Akhisar halkının bayramını kutladı.


Akhisar Nadide Fazıl Aysu- Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinden Samiye Alkoy tüm öğrenciler ile birlikte” Öğrenci Andı” okundu.


Günü anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptı. Süleyman Mermer;” Sevgili Çocuklar, Değer Akhisarlılar bugün 23 Nisan, 92. Yıl önce Türk Milletinin her Türk Milletinin her türlü olumsuz şartlara rağmen özgürlük ve bağımsızlığın ve millet iradesinin sembolü olan T.BMM,’nin kuruluşunun yıldönümü. 23 Nisan 1920 emperyalist devletlerin Türk Milletini yok etme çalışmalarına karşı Ulu Önder Atatürk Önderliğinde milletçe topyekun bir başkaldırının ve esarete boyun eğmeyip Egemenliğimizin hakim kılındığı gündür. Kendi gücüne dayanarak varlığının ve bağımsızlığını koruyamayan milletler, başkaların esareti altına girmekten asa kurtulamazlar. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlı tutkusunu bir an bile aklından çıkarmadığının ve çıkarmayacağının yıldönümüdür. 23 Nisan, Türk Milletinin; kendi öz değerlerinden ve. Tarihinden aldığı azim ve kararlılığı ile ancak hür ve bağımsız yaşabileceğinin bir kez daha tüm dünyaya gösterdiği gündür.


Sevgili Çocuklar! Bu gün, tarihte saygınlığını daima korumasını bilmiş olar milletimizin, bundan sonra da egemenliğini ilelebet koruyacak olan siz sevgi çocuklara Atatürk tarafından bayram olarak armağan edildiği gündür.


Sevgili Çocuklar İlk Meclisten aldığınız ruhla, günümüzün çağdaş ve evrensel değerlerine Ülkemizi sizler taşıyacaksınız. Bunun için Ulu Önder Atatürk; “ Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır.” diyerek sizlere iki temel ölçü, işaret etmiştir. Sizler de bilimin ve aklın çağımızın en son teknolojisi ve bilgileri ile kendinizi geliştirerek Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık geleceğe taşıyacaksınız. Bu konuda, Atatürk’ün olduğu bizim gibi bizim de sizlere güvenimiz tamdır.


Değerli Akhisarlılar l 23 Nisan sadece milli egemenlik bilincim tazelemek değildir. Aynı zamanda Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz en zengin cevherlerimiz olan çocuklarımızın bu Bayramında onların heyecan ve mutluluklarını paylaştığımız gündür. İnsanlığın esaret ve vahşet dönemlerini geride bıraktığı, hürriyet ve medeniyet dönemini yaşadığı günümüzde hür ve bağımsız bir toplum oluşturabilmemiz için özgür düşünceli bireyler yetiştirmek zorunluluğumuz vardır. Atatürk; Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, irfan hür, vicdanı hür nesiller ister,” diyerek buna işaret etmiştir. Bu cennet vatanda hür, rahat ve baş dik yaşayabilmeniz için, milli egemenliğimize sahip çakma zorunluluğumuz vardır. 23 Nisan’ın gerçek anlamı da budur. Devletimizin kurucusu olan Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı Bayramı, bugün hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan hepimize kutlu olsun.


Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu öğrencisi Cansel Gaskar “23 Nisan şiirini okudu.


Halil Mandacı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şevval Konak günün almam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı spor etkinliklerinde ve Manisa'daki yarışmalarda dereceye giren sporcu öğrencilere Kupa ve madalyaları Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdulvahap Fırat, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın tarafından törenle verildi.


Tüm okulların resmi geçiş töreninden sonra  okulların gösteriyle resmi kutlama töreni sona erdi. Protokol Bayramın sona ermesinden sonra 23 Nisan görev alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, öğretmenler Mehmet Aktaş, Özgür Morbel, Ayşe Doğan, Remzi Özer, Kadir Gezer, Mesut Turan Canan Çınar Hatice Arık, Okyay Fevzi Kanık, Teknik Komiteyi tebrik ettiler.




akhisarda 23 nisan kutlamaları



 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız