KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

30 Yıldır Mezun Veren Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Kurdu

30 Yıldır Mezun Veren Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Kurdu

21 Nisan 2012 Saat: 18:34
30 Yıldır Mezun Veren Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Kurdu
30 Yıldır Mezun Veren Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Kurdu
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AKİMDER) açılış töreninde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir 28 Şubat sürecinde sekteye uğrayan İmam Hatip Liselerinin ve Meslek Liselerinin artık önünün açıldığını, çocukların dilediği okula gitmelerinin özgürlüğünü yaşamaya başlayacaklarını kaydetti.


Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı ve AKİMDER Derneği Başkanı Mahmut Binay tarafından açılışı yapılan Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin şuanda 40 üyesi bulunduğu belirtildi. 1982 yılında ilk mezunları veren Akhisar İmam Hatip Lisesinin 30 yılda yaklaşık Bin mezun verdiği belirtildi.


AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Kutlu doğum haftasında bizleri bu hafta mutlu ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bizler imam hatipliler olarak imam hatip lisesine başladık ve 86 yılında mezun olduk. İmam Hatip Lisesine başladığımız günden itibaren bu yaşımıza kadar da İmam Hatipli olduğumuz için gurur duyduk. Ancak arada yaşadığımız süreçler vardı. Bir 28 Şubat süreci yaşadık. 28 Şubat sürecinde biliyorsunuz İmam Hatiplilerin önünü kesmek için eğitimde yeni düzenlemeler yapılmıştı. 8 yıllık eğitimi peydah etmişlerdi. Bunun bir tek amacı vardı, amacı da Türkiye’de yetişen nesili dinsiz nesil olarak yetiştirmeye çalışıyorlardı. Ama unuttukları bir şey vardı, dinsiz nesil yetiştireceklerdi ancak, bir de bunun yanına işsiz nesili ilave ettiler. Türkiye’de dinsiz ve işsiz nesillerimiz yetişmeye başlamıştı. Tabiki bunu öngörememişlerdi. İmam Hatibi kapatmanın yolunun meslek liselerini kapatmanın yolundan geçiyor demişlerdi. İmam Hatibin yanında Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi de kapanıyordu, yani tüm meslek liselerini kapattılar. Gelinen noktaya baktığımızda sanayimizde artık ara eleman bulamaz olduk. Hamd olsun rabbim bizlere bugünleri gösterdi, geçtiğimiz haftalarda mecliste yeni bir düzenleme ile 4+4+4’ü meclisten geçirdik, Cumhurbaşkanımız da onayladı ve bundan sonra çocuklarımız hamd olsun İlköğretim okulunu 4 sene okuduktan sonra istedikleri eğitimi alabilmek için 4 yıl daha tercih ettikleri okullarda eğitimlerini sürdürmenin mutluluğunu yaşayacaklardır. Bununla da yetinmedik, Liselerimiz de artık seçmeli din dersi olarak konmuş durumdadır.


Tabiki bir devletin amacı nedir, kendi toplumunun daha düzenli bir şekilde yetişmesini ve yüzde 99 Müslüman olan ülkemizde kendi toplumuna, kendi milletine dinini en iyi şekilde öğrenmesi için öğrenmenin yollarını öğretmenin çabası içerisinde olması gerekiyordu. Bizlerde mecliste hamd olsun milletvekilleri olarak bunun çabası içerisindeyiz. Çocuklarımızın da dini öğretmeni daha doğru islamiyeti öğretmenin yollarını birer birer açarak bugünlere geldik. Bundan sonra ülkemizde isteyen istediği okula istediği şehirde gidebilecek ve istediği üniversiteyi de rahatlıkla seçerek istediği eğitimi alarak istediği mesleği yapmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşacaklardır. Türkiye özgür bir ülke, Türkiye artık dünyada kalktığı gibi derinlerden yönetilen değil artık milletin iradesinin sandığa yansıtıp milletin iradesinin mecliste yansıyıp, yani artık Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir sözü artık uygulamaya geçmiştir. Artık milletimiz kendi gönderdiği milletvekilleri ile yasaları çıkarmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Türkiye artık bundan sonra hiçbir şekilde geriye gitmeyecektir, ileri demokrasi diyoruz, ileri demokrasinin gereği neyse hamd olsun bundan sonra onu yapacağız. Türkiye artık derin devlet değil, baba devlet olarak ana şevkati ile milletine hizmet etmenin, milletinin hizmetkarı onurunu ve gururunu yaşayacaktır.


İnanıyoruz ki çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek Türkiye hiçbir zaman sıkıntıya düşmez. Yani nitelikli evlatlarımızı yetiştirirsek, yetenekli iş gücü eğer kazandırırsak Türkiye ile kimse yarışamaz. Bunun çabası ve uğraşı içerisindeyiz. Bundan sonra eğitimin önündeki engelleri de kaldırıyoruz, yeter ki çocuklarımız okusun” dedi.


Akhisar Kaymakamı Kamil Köten “İmam Hatip dostları kardeşlerimiz. Türkiye’de İmam Hatip Liseleri, İmam Hatip Lisesi mezunları öncelikle tevhit inancı ortak paydası üzerinde, ikinci olarak da 75 milyonun kardeşliği özellikle İmam Hatip Liselerinin kardeşliği ortak paydaları ile çok renkli bir yelpazeye sahiptir. İmam Hatip Liseleri bazılarının düşündükleri gibi tek kalıpta bir insan yetiştirmiyor. Yelpazenin her kesiminde çok renkli insanlar yetişiyor, sanat dünyasında çok renkli insanlar yetiştiriyor, siyaset dünyasında çok renkli insanlar yetiştiriyor” dedi.



40 üyesinin bulunduğu AKİMDER derneğinin başkanı Mahmut Binay yönetim kurulu üyelerinin işse Mustafa Ali Akça, Bünyamin Akgün, Eşref Tavşancı, Ramazan Kara’dan oluştuğu bildirildi. Açılış töreninin ardından Akhisar Din Görevlileri Devran Tasavvuf Müziği Grubunun ilahileri ile devam etti.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız