KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

300 BİN KUTU SAHTE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

300 BİN KUTU SAHTE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

12 Aralık 2012 Saat: 13:17
300 BİN KUTU SAHTE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ
300 BİN KUTU SAHTE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ
DAYIOĞLU KASABI

Türk Eczacılar Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu sabah saatlerinde Manisa'nın içinde yer aldığı 45 adrese düzenlenen operasyonda çoğunu cinsel gücü artıran 600 bin TL değerinde 300 bin kutu sahte ilaç ele geçirilmiş, soruşturma kapsamında 30 kişi gözaltına alınmıştır“ denildi.
TEB’den yapılan açıklamada “Baskın yapılan adreslerden birinde, henüz paketlenmemiş çok sayıda hap ve ilaç üretiminde kullanılan kimyasal madde bulunurken, incelenen hapların cinsel gücü artırıcı özelliği olduğu anlaşılmıştır. İnsan sağlığı ile oynayan bu tür kaçak üretim yerlerinin varlığı; halkımızı ve elbette biz sağlıkçıları endişeye sevk ettiği gibi, halk sağlığını da ciddi anlamda tehdit etmektedir. Polis tarafından bu sabah gerçekleştirilen operasyondaki yerler gibi, merdiven altı üretim olarak adlandırdığımız kim tarafından, nasıl üretildiği belli olmayan ve internetten satılan ürünlerle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Piyasaya hiçbir kontrol mekanizmasından geçmeden sürülen bu tür ürünlerin, internet ortamında takip edilmesi de bir hayli zor olduğu için bu durum, bu tür ürünlerde çok rahat bir şekilde sahtecilik yapılması riskini de beraberinde getirmektedir.”

EN DOĞRU ADRES ECZANELER
Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye genelindeki tüm eczanelerde başarıyla uygulanan İlaç Takip Sistemi (İTS) sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadar ki tüm aşamasının sisteme kaydedilerek veri tabanında saklandığı" belirtildi.
Dolayısıyla, eczaneden alınan ilacın sahte olmasının mümkün olmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İnsanların en hassas davrandıkları konu olan sağlık alanını, kendilerine rant malzemesi yapmaktan çekinmeyen kişilerce, piyasaya sunulan sahte ilaç ve benzeri ürünler, özellikle internet üzerinden değerinin çok altında satışa sunulmakta ve halk sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokmaktadır. Türk Eczacıları Birliği olarak; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü gerçekleştirmiş olduğu bu başarılı operasyondan dolayı tebrik ediyor; sağlığımızı riske atmamak için tüm vatandaşlarımızı bu tür ürünleri internetten almamaları ve en doğru adres olan eczaneden almaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız