KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

31 Mayıs Sigarasız Dünya Gününde, sigaranın zararları anlatıldı!

31 Mayıs Sigarasız Dünya Gününde, sigaranın zararları anlatıldı!

1 Haziran 2012 Saat: 12:26
31 Mayıs Sigarasız Dünya Gününde, sigaranın zararları anlatıldı!
31 Mayıs Sigarasız Dünya Gününde, sigaranın zararları anlatıldı!
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar’da “31 Mayıs Sigarasız Dünya Günü” nedeniyle Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi, konferans salonunda Başhekim Op.Dr. Erol Karaca’nın başkanlığında yapılan toplantıda, sigaranın maddi ve manevi zararları anlatıldı.


Hastane personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen semineri Eğitim Hemşiresi Gülistan Korkmaz sundu. Gülistan Korkmaz;” 1987 yılından itibaren Dünya Sağlık örgütünün her yılın 31 Mayıs gününü "Sigarasız Dünya Günü" olarak kabul ettiğini hatırlatarak, tütün ürünleri; kullanıcısının ölümüne veya sakat kalmasına yol açtığı söyledi.

Seminer sonunda Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Raşit Öztürk, toplantıya katılan vatandaşları soruları yanıtladı.


31 MAYIS SİGARASIZ DÜNYA GÜNÜ

1987 yılında Dünya Sağlık Örgütü’ne üye ülkeler tarafından, sigara salgını ile oluşan önlenebilir hastalık ve ölümlere dikkat çekebilmek amacıyla “31 Mayıs Sigarasız Dünya Günü” olarak belirlenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki en önemli sağlık sorunu sigara kullanımıdır. Araştırmalara göre ülkemizde 15 yaş ve üzeri bireylerin yüzde 31’i tütün ve tütün mamullerini kullanmaktadır. Sigara yalnızca içeni değil, ortamda bulunan diğer kişilerinde sağlıklarını pasif içici olarak olumsuz etkilemektedir. Ortamda içilen her 5 sigara, içmeyenlerin 1 adet sigara içmesine neden olmaktadır. Sigara bağımlılığı önlenebilir en önemli hastalık ve ölüm nedenidir. Alkolden 15 kat, kokainden 5 kat daha fazla bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir. Günümüzde sigara bağımlılığından kurtulmak için etkisi kanıtlanmış çeşitli destek tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Yaş ne olursa olsun, sigara bırakıldığında sağlık üzerindeki olumsuz etkileri azalmaktadır. Hastanede, her hafta Salı ve Perşembe günleri “Sigarayı Bıraktırma Polikliniği” Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru tarafından yapılmaktadır


Sigaranın maddi ve manevi zararları anlatıldığı seminere Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Başhekim Op.Dr. Erol Karaca,  Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Raşit Öztürk, Hastane Müdürümüz Sultan Taşkıran, Başhemşire Yardımcıları Lale Gezer ve Sema Mimar, hastane personeli ve vatandaşlar  katıldı.




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız