KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulunda Sanat Rüzgarları Esti

75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulunda Sanat Rüzgarları Esti

16 Ocak 2012 Saat: 16:34
75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulunda Sanat Rüzgarları Esti
75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulunda Sanat Rüzgarları Esti
DAYIOĞLU KASABI


75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulunda Onlar Buradaydı Projesi kapsamında Aralık ayında  Karikatürist Sadık Pala ve Ocak ayında  Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi sorumlusu Hat ve Resim Sanatçısı  Haluk Özkan’ı konuk ettiler.

 



Okulun Çok Amaçlı Salonunda öğrenciler ile buluşan Sanatçılar uğraştıkları sanat dallarından bahsettiler. Yeteneklerinin farkına vardıklarında bu amaç uğrunda çok çalıştıklarını ve eğitimlerini de bu alanda sürdürdüklerinden bahsettiler.Kendilerinin de çocukluk yıllarında bu gibi sıralardan geçtiklerini, amaca ulaşmada bu aşamalarda da  bilinçli ve ileriyi düşünerek hareket etmelerini tavsiye ettiler.Muhakkak herkesin Allah vergisi bir yeteneği olduğunu mühim olan bu yeteneğin ortaya çıkarmak için biraz çaba fark etmek olduğunu vurguladılar.Bunun yanı sıra Haluk Özkan, Hat sanatının Geleneksel Sanat dallarımızdan olduğunu vurgulayarak , Kaligrafi ile karıştırıldığını her ikisi arasındaki farkın Hat ta arap alfabesi , kaligrafide ise Türk alfabesinin kullanıldığını belirtti.



Haluk Özkan; 1970 Erzurum doğumlu.Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden  mezun oldu.1990 yılında Hattat Hüseyin Öksüz’den Hüs’nü Hat dersleri aldı.Hat derslerine İsmail Öztürk ve Mahmut Şahin ile devam etti12 yıl Milli Eğitim’de Öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.Ekim 2011 den bu yana Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinin kurulması çalışmalarında bulundu. Yurt içinde ve dışında birçok karma ve özel sergisi bulunuyor.


Sadık Pala 1966 Manisa, Gölmarmara Doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünden 1991 yılında mezun oldu. 1982 Yılında Tercüman Çocuk Dergisiyle başladı. Basın Çizerliğine, Yeni Asır Gazetesi, çocuk  Dergisi, Yeni Ekonomi Gazetesi, Spor Dergisi, Demokrat Ege Gazetesi, Gümgüm, Gırgır, Fırt, Limon, Mustafa, Sinek, Ustura, Arıza Mizah Dergilerine,Türkiye Çocuk Dergisine, Zaman Gazetesi, Gözlüklü Martı ve Tercüman Gazetelerinde devam etti. İlk Çocuk Gazetesi olan Kıpırdak'ın Görsel Yönetmenliğini ve Yayın Yönetmenliğini yaptı.Kartopu Çocuk Gazetesi'nin Görsel Yönetmenliğini yaptı. Çeşitli yayınevlerine, Talim Terbiye Kurullarından onaylanmış ders kitapları resimledi. 8 dile çevrilen ikibine yakın Atasözü ve Deyim resimledi. Yurtiçi ve dışında bir çok yarışma ve sergilere katıldı. Otuziki ödülü bulunmaktadır. Grafi 2000 com sitesine karikatürler çizdi ve aynı isimle Kanal D'ye yapılan programlara skeçler yazdı. “ Palas Pandıras “ isimli bir Karikatür kitabı vardır. Evli ve bir çocuk babasıdır.Halen Evet Gazetesinde çalışıyor.



Okuldaki bu etkiliğe katılan Sadık Pala’ya Okul Müdürü Mehmet Karaduman , Haluk Özkan’a Proje koordinatörü Mustafa Büyüktüzün çiçek vererek teşekkürlerini sundular.

-----

-----












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız