KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

8372 Projesine Akhisar Belediyesinden Destek Geldi

8372 Projesine Akhisar Belediyesinden Destek Geldi

5 Temmuz 2011 Saat: 13:50
8372 Projesine Akhisar Belediyesinden Destek Geldi
8372 Projesine Akhisar Belediyesinden Destek Geldi
DAYIOĞLU KASABI

Avrupa Gençlik Merkezi Akhisar ve bölge koordinatörlüğünün üstlendiği 8372 projesi için Akhisar Belediyesinden destek istedi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret eden Avrupa Gençlik Merkezi üyelerinden Tayfun Molla, Hasan Caner Kırkmalı, Zafer Dibekalan, Merve Karadaş, Gökberk Özkan, Emre Kahya ve Taner Kırkmalı uygulamaya koydukları proje hakkında Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nadir Güven’e bilgi verdiler.

 

Akhisar’da iki nokta’da ayakkabılar toplanacak

 

Türkiye'deki farklı çevrelerden (siyasiler, sanatçılar, medyatik kişiler, üniversite öğrencileri...) 8372 çift ayakkabının toplanacağını belirten Avrupa Gençlik Merkezi yetkilileri Akhisar Belediyesi Beyaz Masa ve Tahir Ün Caddesi Öğretmen Evi Önünde toplama noktalarının açıldığı belirtildi. Kullanılmayan ayakkabılarının daha sonra ihtiyaç sahibi kişilere verileceği bildirildi.

 

9-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Taksim Meydanı'nda 8372 çift ayakkabı ile sergi kurulacak. Törende Srebrenitsa Soykırımı ve üzerinde soykırım tarihi olan tişörtler dağıtılacaktır. Burada amaç insanların vicdanına dokunmak, Srebrenitsa'da yaşanan olayların Dünya'nın hiçbir yerinde, hiç kimseye aynı şeyin yaşatılmamasını sağlamak olacağı belirtildi. Avrupa ve Asya'yı birleştiren İstanbul'dan 192 adrese (Dünya'da resmen tanınan bağımsız ülke sayısı) barış mesajı gönderilecek. Barış mesajı yazılı 192 balon 10 Temmuz 2011 tarihinde Taksim Meydanı'nda göğe uçurulacak.

 

Avrupa Gençlik Merkezi yönetim kurulu üyesi Merve Karadaş projenin amacını açıkladı; “Türkiye'den bütün Dünya'ya özgürlük, barış ve hoşgörü mesajları vermek. 95 Yılında Srebrenitsa'da yaşanan katliama Türkiye ve Dünya halklarının ilgisini arttırıp İnsanları bu konuda bilgilendirmek. 95 yılında yaşanan Srebrenitsa Katliamına Birleşmiş Milletlerin göz yumduğunu insanlara hatırlatmak. 1995 ve sonrasında Srebrenitsa'da yaşanan olaylarda Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun suçluluğunu hatırlatmak. Türkiye'nin siyasi ve sosyal çevrelerinde Bosna-Hersek için bir destek ağı oluşturmak. Derneğimizi Bosna-Hersek ve Türkiye'deki sosyal, siyasal ve ekonomik çevrelerde tanıtmak. Derneğin bu yolla medya ile ilişkiler kurup tanıtımını arttırmak. Projede yer alacak bireyler ve gruplar arasındaki ilişkileri pekiştirmek. Pilot projenin temeli, Srebrenitsa soykırımını Türkiye'de anma geleneği haline getirmek” dedi.

 

Öte yandan ünlü sanatçı Sezen Aksu’dan destek isteyen Avrupa Gençlik Merkezi üyeleri, ünlü sanatçıdan istedikleri desteği aldı.

 

 











 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız