KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

AB Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Üreticilerle Buluşuyor.

AB Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Üreticilerle Buluşuyor.

13 Ocak 2013 Saat: 17:43
AB Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Üreticilerle Buluşuyor.
AB Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Üreticilerle Buluşuyor.
DAYIOĞLU KASABI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanları İPARD Hibe Desteklemeleri programı hakkında Akhisarlı yatırımcılara bilgilendirme yaptı.Akhisar Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

İPARD Programı hibe desteklemelerinin AB katılım öncesi yardım programı kırsal kalkınma destekleme programı olduğunu, TKDK. nun 9. Tedbir çağrısından sonra Manisalı üreticilerin ve yatırımcıların İPARD programı çerçevesinde duyurulacak olan tedbir çağrıları doğrultusunda proje başvurularını kabul etmeye başlayacaklarını belirten Uzman Fırat Yılmazoğlu hibe desteklemesi uygulanacak alanların yapım işleri ve modernizasyon, makine ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olduğunu söyledi.Yatırımdan sonra 5 yıl süreyle yatırımın izlendiğini, İPARD kapsamında bir yatırımcının en fazla 4 kez hibe desteğinden  yararlanabildiğini, İPARD programında kullanılması planlanan 1 milyar 165 TL. bütçenin 874 milyon TL. sinin AB kaynaklı, 29 milyon TL sinin Türkiye kaynaklı olduğunu  söyledi.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek katılımcılardan Akhisarın ve Akhisarlı yatırımcıların girişimci ruhunu İPARD Programı Hibe Desteklemeleri başvurularında göstermelerini isteyerek katılımcılara ve toplantıyı düzenleyen TKDK Manisa İl Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Konuşmacılar tarafından İPARD kapsamında % 50 ile % 65 oranında hibe desteklemesi yapılacağı belirtilen toplantıda; Manisa'da Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50'den 65'e kadar hibe destek ve 1 milyon euroya kadar proje kabulü; et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50'den yüzde 65'e kadar hibe destek; kırmızı et üreten işletmelere 1 milyon euro, kanatlı eti üreten işletmelere 500 bin euroya kadar proje kabulü; süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 3 milyon euroya kadar proje kabulü; et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara (kırmızı ve kanatlı eti) yüzde 50 hibe destek ve 3 milyon euroya kadar proje kabulü; meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 1 milyon 250 bin euroya kadar proje kabulü;su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 1 milyon 500 bin euroya kadar proje kabulü; kırsal ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara (arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği) yüzde 50 hibe destek ve 250 bin euroya kadar proje kabulü;yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesine yönelik (uygun yerel el sanatları, yerel tarım ve gıda ürünleri) yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 250 bin euroya kadar proje kabulü;kırsal turizm faaliyetlerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 400 bin euroya kadar proje kabulü;kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 200 bin euroya kadar proje kabulü uygulanacağı ve başvuru şartları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, önümüzdeki Mart ayında proje kabul etmeye başlayacak. Koordinatörlük, toplam 10 tedbir altında destek verecek.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız