KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Açık Ceza İnfaz Kurumunda Bilgilendirme Semineri

Açık Ceza İnfaz Kurumunda Bilgilendirme Semineri

11 Aralık 2012 Saat: 14:52
Açık Ceza İnfaz Kurumunda Bilgilendirme Semineri
Açık Ceza İnfaz Kurumunda Bilgilendirme Semineri
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce 30Kasım ve 06 Aralık tarihlerinde Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlülere iki seminer düzenlendi.

30 Kasım tarihli seminerde Akhisar Cumhuriyet Savcısı Turgut Kaya kanunlardaki yeni düzenlemelerle gelen değişiklikler, denetimli serbestliğin bu noktadaki fonksiyonuna değinerek genel konularda bir konuşma yaptı. Sonrasında Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk Girişimcilik kursu, bu kursa katılanların iş kurmaları durumunda yararlanacakları hibe desteklerinden bahsederek girişimcilik eğitimine teşvik etmeye ve bu konu hakkında bilgilendirmeye yönelik bir sunum gerçekleştirdi. 

Akhisar Ceza İnfaz Kurumu İdare Memuru Neşe Demirkesen 6291 sayılı yasa ile Denetimli Serbestlik sisteminde yapılan değişiklikler, bu kanunlar gereğince denetim altına alınarak salıverilen hükümlülerin tabi olacakları yükümlülükler, başvuru esasları,  denetimli serbestliğe başvurma süreci, ceza infaz kurumuna iade sebepleri konularında hükümlüleri bilgilendirmiştir. Son olarak Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya Cezaevinde düzenlenen kurslar ve alınan kursların sağlayacağı faydalar hakkında yaptığı sunum ile seminer sona erdi.

Seminerde ayrıca Cezaevi İzleme Kurulu üyelerinden Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Hazine Avukatı Leyla Varış ve Aile ve Sosyal Politikalar Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan katılımcı olarak bulundu.

06 Kasım tarihli seminerde ise Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk ve Öğretmeni Mürsel Coşkun hükümlülere 13.12.2004 tarihli ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanuna 105/A maddesi gereğince koşullu salıverme tarihine kadar denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulma şartları, uymaları gereken yükümlülükler, ceza infaz kurumuna iade sebepleri hakkında ayrıca TCK 191. maddesince verilen tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri hakkında hükümlüleri ayrıntılı olarak bilgilendirdiler. Akhisar Koruma Kurulunun faaliyetleri, düzenlediği kurslar hakkında açıklamada bulunduktan sonra hükümlülerden gelen soruların cevaplanmasıyla seminer sona erdi.
















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız