KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Afetzede Çiftçinin Kredi Borçları Ertelenecek‏

Afetzede Çiftçinin Kredi Borçları Ertelenecek‏

27 Aralık 2011 Saat: 11:34
Afetzede Çiftçinin Kredi Borçları Ertelenecek‏
Afetzede Çiftçinin Kredi Borçları Ertelenecek‏
DAYIOĞLU KASABI

21 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2011/2488 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 15 Eylül 2011 ile 20 Ekim 2011 tarihleri arasında Manisa ilinde meydana gelen sel, heyelan, aşırı yağış, dolu ve hortum afetlerine maruz kalan ve söz konusu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine ( TKK ) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kapsamındaki kredi borçlarının bir yıl süre ile ertelemesi yapılacaktır.



Sel, heyelan, aşırı yağış, dolu ve hortum afetlerinden zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen Çiftçi Kayıt Sitemine kayıtlı çiftçilerin 20 Ocak 2012 tarihine kadar Akhisar İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne müracaatlarını dilekçe ile yapmaları gerekmektedir. Kararname kapsamında borç ertelemesi isteyen çiftçilerin aynı zamanda 20 Ocak 2012 tarihine kadar kredi borcu olan kuruluşlara da dilekçe ile müracaat etmesi gerekmektedir.



Kredi borcu ertelemesinden; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olup, sel, heyelan, aşırı yağış, dolu ve hortum afetlerine maruz kalan ve söz konusu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az o/o 30 ve üzeri oranda zarar gören ve bu durumları İlçe Hasar Tespit Komisyonunca belirlenen gerçek ve tüzel kişiler yararlanabileceklerdir. Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme döneminde o/o 5 faiz yürütülecektir

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız