KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Ak Parti Aday Adayı Remzi Şekerci Radyo Metronom’un Konuğu Oldu

Akhisar’ın İlk Özel radyosu olan Radyo Metronom’da Pazartesi Günü 13.00 – 14.00 saatleri arasında AK Parti Aday Adayı Remzi Şekerci canlı yayın konuğu oldu

27 Kasım 2018 Saat: 14:11
Ak Parti Aday Adayı Remzi Şekerci Radyo Metronom’un Konuğu Oldu
Ak Parti Aday Adayı Remzi Şekerci Radyo Metronom’un Konuğu Oldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Ak Parti Aday Adayı Remzi Şekerci Radyo Metronom’un Konuğu Oldu

Metronom Haber Ajansı – MHA

Akhisar’ın İlk Özel radyosu olan Radyo Metronom’da Pazartesi Günü 13.00 – 14.00 saatleri arasında AK Parti Aday Adayı Remzi Şekerci canlı yayın konuğu oldu

Siyasetle Tanışmanı Nasıl Oldu?

Yurt dışında siyasetle tanışmam dönemin Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’ın Fransa’ya yapmış olduğu ziyarette Paris Başkonsolosluğunda babamla birlikte gittiğimiz de o an ciddi şekilde siyasette olmaya ve ilgi duymaya. Rahmetli Turgut Özal bana Gençler yurt dışında sizlere çok iş düşecek o an siyasete ilgi duydum ve o yıllarda gençlik yıllarımda siyasete başladım.

Siyasete İlk Girişiniz Nasıl Oldu İlk Faaliyetiniz Neler Oldu?

İlk olarak okul yıllarında başladım siyasete o zaman ilgi duymaya başladım. Tam olarak o yıllarda Fransa’da Türk topluluğu daha azdı tabi ve bizim orada birlik ve beraberlik kurmamız gerekiyordu. 1991-1992 yıllarında Fransa’da Türk Kültür ve Spor Derneğini kurduk o  yıllarda da babamın öncülüğünü yaptığı Fransa Türk Derneğini kurduk. Kurucu üyesi aynı zamanda bendim. Daha sonra bu derneğinin başkanlığını uzun yıllar yürüttüm. O an itibaren dış sivil kuruluşuydu o andan itibaren siyaset bir nevi hayatımızın parçası oldu.

İş hayatına girdikten sonra ben Fransa’da ilk MÜSİAD kurucu üyesiyim ve başkanlığını bir süre yürüttüğüm ve Türkiye’mizin çok önemli bir kurumu olan MÜSAİD derneğini Fransa’da kurduk çok ciddi faaliyetlerimiz oldu tabi MÜSİAD bir ticari kurumdur ama hepsi paralel bir şekilde ticarette siyasette paralel yürüdü benim için.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarımızın ticaretini geliştirmesinde konusun da Türkiye ile bağlarının kopmama konusunda olsun birçok seminer fuar program festival şeklinde çok çok güzel programlar yaptık.Aynı zamanda Ak partinin iktidara gelmesiyle birlikte Fransa’da Avrupa’da biz Türkler daha da şahlandık. Çünkü netice de Türkiye Avrupa’nın gözünde bir ikinci üçüncü sınıf ülke ve bizim bir ezikliğimiz söz konusuydu orada. Ama AK Partinin iktidara gelişiyle yurt dışındaki teşkilatlanmasında aldığım görevler de misyonerler de çok güzel Türkiye’mizi temsil ettik.

Peki, Siz Bu Birlik Beraberlik Oluşumu Başlatmadan Önce Ki Türklerin Birlik Ve Beraberliği Nasıldı?

Fransa’daki oluşumunda birlik ve beraberliğini oluşturmasında Fransa’da ilk adımı atanlardan birisiyim bununla da gurur duyuyorum. Fransa’da küçük bir Türkiye var artık ve Türkiye’yi birebir orada yaşatıyoruz. Bu aklına her ne gelirse 23 Nisan Programı olsun, Çanakkale Şehitleri anma Programı olsun hepsini yaşatıyor ve kutluyoruz.

Saygı değer Akhisar halkı beni sosyal medyadan da takip edebilirler Facebook üzerinden daha önceki yıllarda yapmış olduğum şeyleri oradan bakıp beni tanımaya çalışabilirler. Facebook Twitter ve İnstagram üzerinden yaptığım işlerle ilgili paylaşımlarımla beni daha yakından takip edebilir tanıyabilirler.

Fransa’daki yaptığımız etkinlikler kurmuş olduğumuz birçok farklı sivil toplum kuruluşların başında gelen KOCEP. Türkçe manası Adalet eşitlik ve barış konseyi.Bu derneğinde de Fransa’da 20 yılı aşkın olan bir denektir bu. Derneğimizin Fransa’da 30 şubesi bulunuyor 14 ülkede temsilciliği bulunuyor 22 ülkede temsil edilmekte ve 50 ülkede sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içerisindeyiz.

Bir Türk Olarak Bu Etkinlikleri Yaparken Bu Kuruluşları Kurarken Zorluklar Yaşadınız Mı?

Tabi ki de hiçbir şey kolay olmuyor. Biz bu partiyi kuruluşunu elde edilmek için uzun yıllar mücadele verdik. Bir parti kurmak Dünya’nın neresinde olursanız olun zaten çok zor bir iştir. Fransa gibi bir ülke bir parti kurmak hiç kolay olmadı. Fransa kanunlarıyla iyi bir şekilde işleyen bir ülke olduğu için bide bu kanunlar çerçevesinde resmi olarak başvurularımız yaptık. Onlar geri çevirmek için bir mücadele ettiler çünkü biz yabancıydık orada ama bizim kurduğumuz parti bir Fransız partiydi bu yüzden sonuç itibariyle 2015 yılında bu partiyi kurduk. Bu partinin kurucu üyelerinden biriyim. 2017 de orada seçimlere girdik ve çok ciddi bir oy oranı aldık ve ben kendi bulunduğum bölgede de bunu gururla söyleyebilirim en yüksek oyu aldık.

Aday Adayı Olmaya Nasıl Karar Verdiniz?

Çok sık Türkiye’ye Akhisar’a gidip geliyorum. Hep içimden geçiriyordum niye Akhisar bir Fransa gibi Paris gibi düzenli değil , neden Türkiye’miz daha güzel ve daha hızlı gelişmiyor diye  sürekli bunları düşünüyordum. Temelli Türkiye’ye döndüğüm ve Akhisar’daki eksiklikleri gördüğüm için ve Akhisar’da olması gerekenlerin olmadığını görünce üzülüyordum. Neden bir değişiklik olmasın diye düşün ve tam da buradaki durum yerel seçimlere denk gelmesi tamamen kendi inisiyatifimle aldığım bir karardı. Görev bana nasip olursa Akhisar’ı bir Paris yapma hayalim var.

Size Gelen Ya Da Sizin Gördüğünüz Akhisar’daki En Büyük Sorun Nedir?

Şuana kadar alığımı ortak şikâyet şehir merkezindeki araç park sorunu. En çok öne çıkan problemlerden birisi. Mahallelerde de birçok eksik var. Şimdi eksikleri saymak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Bu konuyla ilgili çok farklı projelerimiz tabii ki de var tabi şimdi burada projelerimizi açıklamayacağız. Türkiye’mizde ve Akhisar’ımız da güzel hizmet yapabilmek ek için iyi bir vizyona ihtiyaç var vizyonun yanı sıra bilgi ve tecrübeye de ihtiyaç var ve çok şükür ciddi mana da bunlara sahip bir kişiyim ve bunları da Akhisar’ımıza yansıtmak için projelerim tamam neredeyse hepsi tamam, ne yapacağımı kafamda tasarladım sadece işe başlamak kalıyor, işe başlamak için de seçilmek kalıyor,Umarım Akhisar halkı beni çok iyi araştırıp hakkımda edindikleri bilgiden sonra ben tercih edeceklerinden hiç şüphem yok

Son olarak beni programa davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah bir kez daha böyle bir program yapma fırsatımız olarak buradan Tüm Akhisar halkına saygılarımı sevgilerimi ve  şükranlarımı sunuyorum.




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız