Ak Parti Heyetinden Balıkesirliler Derneğine Ziyaret
AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Olağanüstü kongre kararı sonucu yeniden yönetim oluşturan Balıkesirliler Derneğini ziyaret etti. Yeni hizmet binası Kethüda Mahallesi 44 sokak’ta bulunan lokal binasında yapılan ziyarete Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar ve AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Akhisar Balıkesirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan AK Parti heyeti yeni yönetime başarılar diledi.
Akhisar Balıkesirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlar Akhisar’da Balıkesir’in kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını işaret ederek, Akhisar’da yaklaşık 18 Bin Balıkesirli’nin varolduğunu dile getirdi.
Akhisar’da 18 Bin Balıkesirli Yaşıyor
Yeni yönetimin daha aktif olduğunu dile getiren Akhisar Balıkesirliler Derneği Başkanı “daha bizleri ziyaret eden ve tekrar bizlere değer verip ziyaret eden AK Parti heyetine derneğimiz adına teşekkür ederim. 3 hafta önce tekrar olağanüstü bir kongre yaptık, yeniden bir yönetim belirledik. Bazı arkadaşlarımızın işleri yoğun olduğu için katılamıyorlardı, daha aktif daha zinde bir yönetim oluşturduk. Bunun devamında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Derneğimiz 1 buçuk yıldır Akhisar’da hizmet vermektedir. Fakat bu 1 buçuk yıl içerisinde çok büyük etkinlikler yaptık. İlk olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk. Bunun yanında 6 öğrenciye burs verdik. Yine ihtiyaç sahibi bir üyemizin evinin yanması sonucu ona destek çıkıp yanında olduk. Burada Balıkesir yakın ama gerçekten de biz Akhisar’da yaşayan Balıkesirliler olarak birbirimiz tanımak için bu derneğin çatısı altında buluştuk. Bu sayede çok güzel bir kaynaşma sağladık. Akhisar birinci kuşaktan sonra 2. 3. ve artık dördüncü kuşak Balıkesirliler Akhisar’da yaşamını sürdürmeye başlamıştır. Akhisar yaklaşık 18 Bin Balıkesirli vardır, bizler Balıkesirliyiz ancak Akhisar’a hizmet veriyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz.
Akhisar’da kültürel özelliklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz
Balıkesirli insanların en büyük özelliği misafirperliğidir, bizim kapımız herkese açıktır, yeter ki bizim insanlara verdiğimiz değeri onlar da bize versinler, biz daha fazlasını veririz. Bunun yanında vatanseverliğimiz, insanlara olan sevgimiz Balıkesirli olarak bilinen özelliklerimizdir. Biz burada kültürel özelliklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. İşte Balıkesir’imiz höşmerimi ile meşhurdu, ancak derneğimiz kurulmadan önce bir çok Akhisarlı bunu bilmiyordu. Yağcıbedir halımız, kolonyamız gibi kültürlerimizi Akhisar’da yaşattığımız için mutluyuz” dedi.
Akhisar’da AK Parti Dernekler ile iç içe ve yan yanadır
Akhisar’da bir çok sivil toplum örgütü ile ortaklaşa çalıştıklarını işaret eden AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit; “öncelikle yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ve dernekler ile her zaman iç içeyiz ve onlarla her zaman yan yanayız, beraberiz, hiçbir zaman ayrılmadık. Zaten buradaki çoğu arkadaşlarımız ile eskiden beri tanışıyoruz. Allah nasip ederse bugüne kadar hep derneklerin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Her türlü etkinliklerinizde fikir alışverişinde bulunacağız, yardımcı olacağız, bizim üzerimize düşen görevler neyse bunları yerine getirmeye çalışacağız. Yeni oluşumda yönetime başarılar diliyorum” dedi.
Akhisar’ın kent kültürünü zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz
Aidiyet duygusunun önemine değinen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Aidiyet duygusu çok önemli bir duygudur, aynı şekilde kültürümüzde de çok değer veriyoruz. Ait olduğumuz en ufak alt kültürden en üst kültüre kadar hepsini millet olarak kucaklıyoruz, böyle bir zenginliğimiz var toplum olarak. Dolayısıyla Balıkesirliler Derneğini oluşturarak böyle bir kültürel hizmet de yapmış oldunuz ve aynı zamanda bir aidiyet duygusunu da yaşatmış oluyorsunuz. Hepimiz Akhisar’da yaşıyoruz, bizim atalarımız da bir başka yerden gelmiş ama sonuçta Akhisarlı’lık bizim için çok önemli bir değer, Akhisar’ın kent kültürünü zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Akhisar zaten çok kabin bir kültür, bir çok medeniyeti barındırmış bir kültüre sahiptir. Akhisar’da sivil toplum örgütleri bir çok faaliyette bulunuyorlar, bunlar da Akhisar’ın kültür ve sanat hareketine ivme kazandırıyor ve Akhisar’ı zenginleştiriyor. Dolayısıyla sizin derneğiniz de faaliyetleri ile bunu göstermiştir. İnşallah bundan sonra da yine hep birlikte faaliyetlerde bulunarak bu alt kültür diye tabir ettiğimiz kültürlerimizi yaşatarak bu zenginliğimizi yaşatmış olacağız. Biz medeniyet oluşturmuş bir milletiz, dolayısıyla hep beraber bu medeniyetin değirmenine su taşıyoruz, bu zenginlikleri yaşatarak tekrar medeni bir duruş sergilemeye çalışıyoruz” dedi.