KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Akhisar’a Tıbbi Destek

Akhisar’a Tıbbi Destek

26 Şubat 2013 Saat: 13:13
Akhisar’a Tıbbi Destek
Akhisar’a Tıbbi Destek
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne son aylarda yapılan yeni yatırımlarla yeni görüntüleme cihazları alındı. Alınan 1,5 taslalık MR cihazı ile Akhisarlılar Manisa ve İzmir’e gitmekten kurtulurken, çevre ilçelerden gelecek olan hastalara da hizmet verilecek. Son aylarda tıbbi cihazlarının birçoğunu yenileyen Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, dün de MR cihazını yenileyerek eski cihazla 30 dakikada yapılan tetkikler 6 dakikaya indirildi.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca amaçlarının Akhisarlılara olduğu kadar çevre ilçelere de kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirtti. Karaca, “Görüntüleme cihazlarının hepsini sene başından itibaren yeniledik MR cihazı, tomografi cihazı ve mamografi cihazı yenilendi. Biz doktorlar olarak erken ve doğru teşhis koymayı çok önemsiyoruz. Çünkü başarılı tedavinin yolu erken ve doğru teşhisten geçiyor. Bu anlamda da bu görüntüleme cihazlarının yenilenmesine gerçekten çok önem veriyoruz. Bize çok büyük faydalar sağlayacağını umuyoruz. MR cihazı ve tomografi cihazı Manisa’daki en iyi cihazlardan bir tanesi. Tomografi cihazı 16 kanallı bir cihaz, MR cihazının çekim süresi daha önceki cihazda 30 dakika kadar bir süre alıyordu bu cihazda 6-10 dakikalık bir sürede çekim yapabiliyoruz. Günde toplam 140 hastaya MR çekimi yapabiliyoruz. Tomografi cihazı keza öyle çok kaliteli bir görüntü verebiliyor ufak lezyonları bile görebiliyor hekim arkadaşlar. Bu hem hastalar açısından hem hekimler açısından çok değerli bir şey. Teşhisler doğru olursa tedaviler de başarılı oluyor. Bu cihazlarımızın Akhisar halkına, hastanemize, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ise, “Hastanemizin bölgede bu kadar söz sahibi olması hepimize gurur veriyor. Akhisar’da birçok hususta önde olmasının farkını bu ekibe borçludur diye düşünüyorum. Akhisar halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

AKHİSAR’A HASTA GELECEK

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nin alınan yeni cihazlarla teşhis yeteneğinin arttırıldığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’de, Akhisar ve bölge halkının bu gibi tetkikler için Manisa ve İzmir’e gitmekten kurtulduğunu dile getirdi. Yenilenen görüntüleme merkezinin hizmete girmesi nedeniyle açıklama yapan Aydemir, “Bugün hastanemize yeni bir MR cihazı, tomografi cihazı ve birkaç tane daha cihazımızla birlikte hastanemizin hem fiziksel manada hem de makine imkanıyla teknik cihazlarla yenilemiş oluyoruz. Gelen hastalarımızın burada en rahat, en hızlı şekilde ve en net görüntülerle doktorumuzun istemiş olduğu durum tespitidir. Bu durum tespitinin en güzel şekilde inşallah buradan elde ederek doktorumuz hasta hakkında teşhis koyabilecektir. Biz hükümet olarak eğitime ve sağlığa çok büyük önem veriyoruz. Geldiğiniz günden itibaren hastanemizdeki hasta yataklarımızı nitelikli hale getirdik koğuş sisteminde bir an önce kurtulup bir, iki veya üç kişilik odalar şeklinde hastanelerimizi bu yataklarla donattık. Akhisar’ımızda da biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz inşallah önümüzdeki günlerde hastanemizin yanındaki ek binanın da açılışını hep birlikte yapacağız. Yani Akhisar’ımız artık modern bir sağlık tesisine kavuşmuş oldu. Tabii ki bu ek binanın açılmasıyla birlikte hastanemizde rahatlayacak burası da rahatlayacak ve zannediyorum ki artık diğer ilçelerden de Akhisar’ımıza, hastanemize muayene olmak, tedavi olmak için hastalarımız gelecek” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ

Uğur Aydemir; “Bu bizim için hepimiz için yani doğumdan ölüme kadar bizim ihtiyacımız olan bir sağlık kuruluşu. Biz Türkiye’de bunlarla da yetinmedik, nitelikli odalar yapmakla da yetinmedik bir adım daha ileri gidiyoruz hamdolsun. Şehir hastanelerini kuracağız inşallah yani biz sağlığa o kadar çok önem veriyoruz ki hepiniz biliyorsunuz takip ediyorsunuz. Bu kadar güzel hastanelerimiz varken kamu hastanelerini özel hastanelerle yarışır duruma getirmemize rağmen yeterli görmedik geçtiğimiz hafta kanunlaştırdık hamdolsun şehir hastaneleri yaşattı, inşallah cumhurbaşkanımızın onayıyla da süreç başlayacak ve Türkiye’mizde artık bin dönüm iki bin dönümlük arazilerde bin yataklı iki bin yataklı üç bin yataklı hastanelerine kavuşturacağız. Türkiye artık kendi içine kapana bir ülke değil; Türkiye coğrafyasına, bölgesine hizmet eden dünyaya hizmet eden bir ülke konumuna geldi, sağlıkta da söz sahibi oldu. Bu vesileyle inşallah sağlık turizmini başlatacağız. Bunları biz halkımız için yapıyoruz, milletimiz için yapıyoruz. Biz milletin her zaman hizmetkarı olduğumuzu söyledik, söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Biz bunu söylemde bırakmıyoruz uygulamalarımızla da halkımıza hamdolsun göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erol Karaca ve diğer davetliler katıldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız