KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Adliyesi Yeni Adli Yıla Merhaba Dedi

Akhisar Adliyesi Yeni Adli Yıla Merhaba Dedi

4 Eylül 2012 Saat: 11:06
Akhisar Adliyesi Yeni Adli Yıla Merhaba Dedi
Akhisar Adliyesi Yeni Adli Yıla Merhaba Dedi
DAYIOĞLU KASABI

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Akhisar Adliye binasında tören düzenlendi. Açılış töreni öncesi Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Manisa Baro Başkan Vekili Avukat Özde Demirel Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk konuşmayı Manisa Baro Başkan Vekili Özde Demirel yaptı. Demirel yaptığı konuşmada “2012-2013 adli yılının tüm meslektaşlarımız, hâkim ve savcılarımız ve adliyemizin değerli çalışanları için verimli ve uyumlu bir dönem olmasını diliyorum.

Bizler her yıl açılışında hem geleceğe dönük iyimser mesajlar vermek hem de mesleğimizin ve yargının sorunlarını dile getirerek bunlara ilişkin çözüm önerilerimizi ve beklentilerimizi sizlerle paylaşarak ülkemizin gerçek anlamda bir hukuk devleti olması yolunda çaba sarf etmekteyiz.

Değerli Meslektaşlarım, savunma ve hak arama mesleği olan ve bağımsız yargının bizce en önemli öğesi olan avukatlık mesleği, yasada yer aldığı gibi yargının gerçek bir kurucu unsuru olmalıdır.

Bunun için mesleğimizin sorunlarının acilen çözüme ihtiyacı vardır. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi ülkemizde sayısı hızla artan Hukuk Fakültelerinde, üniversitelerin ve fakültelerin yeterli akademik formasyona sahip olmaması, yeterli ve yetkin öğretim üyesinin bulunmaması sebebiyle yetkin bir akademik eğitim mümkün olmamaktadır. Bugün ülkemizde doksandan fazla hukuk fakültesi vardır ancak bu fakültelerin birçoğundan bilimsel eğitim ve öğrenim almış ve iyi yetişmiş hukukçular mezun olamamaktadır. Bu koşullarda donanımlı hukukçuların, avukatların hâkim ve savcıların yetişmesi mümkün değildir. Öncelikle yeni hukuk fakültelerinin açılmaması ve mevcut hukuk fakültelerinde de akademik eğitim kalitesinin yükseltilmesi gerekir.

Yine her fırsatta dile getirdiğimiz gibi avukatlık mesleğine girişte sınav ile ilgili yasal düzenlemenin acil olarak yapılması ve avukatlık stajının da iki yıllık süre ile ve avukatlık akademisi içerisinde yapılması gerekmektedir.

Değerli meslektaşlarım mesleğimizi yaparken karşılaştığımız temel sorunlardan birisi de, adliyelerde avukatlar ile hâkim ve savcılar arasında yeterli uyumun olmaması nedeniyle yaşanan sorunlardır. Biz avukatlar olarak özeleştiri yapmaya ve mesleğimizi yaparken yargının diğer unsurlarına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette yargının tüm organları kendi görevlerini bağımsızca yapacaktır. Bu işleyiş içerisinde sav, savunma ve yargıç birbirinden bağımsız olarak ve yasalar önünde eşit koşullarda adaletin sağlanmasına çalışacaktır. Ancak geçmişten beri var olan sorunlarımızın çözülmediğini, aksine yargının bu üç bağımsız öğesinin birlikte çalışmasında önemli bir uyum sorunu olduğunu üzülerek izlemekteyiz. Bu sadece bizim yerelimizin sorunu değil tüm ülkemizin sorunudur. Ancak yurttaşların adalete ulaşmasında ve devletin varlığında en önemli kurumların başında olan yargının tüm unsurlarının, kendi içerisindeki sorunları da çözmesi gerektiği şüphesizdir. Bu nedenle yeni adli yılda bu yönde de çabaların artmasını ve tüm enerjimizi gerçek uğraşımıza yönlendirebilmeyi umuyoruz.

Değerli meslektaşlarım, son dönemde artan terör olayları ne yazık ki dün yine Şırnak’ta on güvenlik görevlisinin şehit olması ile ulusal acımızı daha da arttırmıştır. Ulusal bütünlüğümüze yönelik bölücü terörü bir kez daha lanetliyoruz.

Yargı bağımsızlığının, hukukun evrensel değerlerinin ve üstünlüğünün egemen olduğu, adaletin sağlandığı, savunma mesleğinin gerçek değerine ulaştığı günlere en kısa zamanda ulaşabilmek dileğiyle hepinize saygılar sunarım” dedi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner yaptığı konuşmasında “yargının en büyük sorunlarından birisi olan yargının iş yükünün fazlalılığı hususunda aradan geçen sürede pek çok önemli değişiklikler baş göstermiştir. Yargının hızlandırılması etkinliğinin ve verimliliğinin arttırılması yönünde mevzuatımızda ve pek çok hususta değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Geçtiğiğimiz dönem içinde bir kısım adalet dairelerinin başka adalet daireleri ile birleştirilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda Gölmarmara Adalet Dairesi, Akhisar Adalet Dairesi ile birleştirilmiştir. Yargının artırılması ve etkinliğinin ve verimliliğinin arttırılması konusunda gerçekleştirilen bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi için başarılı olabilmesi için tüm hakim ve Cumhuriyet Başsavcıları olarak gayret ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. Program kokteyl ile son buldu.

-----------------------------------reklam------------------------------------

-----------------------------------reklam------------------------------------






















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız