KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arslan’ın kadınlar günü açıklaması!

Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arslan’ın kadınlar günü açıklaması!

8 Mart 2012 Saat: 19:31
Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arslan’ın kadınlar günü açıklaması!
Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arslan’ın kadınlar günü açıklaması!
DAYIOĞLU KASABI


 

Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla makamında saat 11.00’de basın açıklaması yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni:

 

19. Yüzyılda başlayan kadının eşit haklar ve imkânlar elde etme mücadelesi, uluslararası düzeyde bir önem ve resmiyet kazanmış olsa bile, küresel ölçekte büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde, dünyanın birçok ülkesinde kadınlar; eğitimden sağlığa, istihdamdan karar alma mekanizmalarına kadar hemen her alanda eşitsizliklerle karşı karşıyadır.

Yaklaşık iki yüzyıllık bir mücadeleye, pek çok somut kazanımlara, tüm uluslararası sözleşmelere girmiş olan kadın-erkek eşitliği ilkesi ve bağlayıcı hükümlere rağmen cinsiyet ayrımcılığı en gelişmiş toplumlarda bile varlığını sürdürmektedir.

Ülkemizde de kadınların hak arayışı mücadelesinin tarihi Batı toplumlarıyla eş zamanlı olarak başlamıştır. Cumhuriyetin kurulmasını izleyen dönemde Büyük Önder Atatürk’ün kadınlara duyduğu inanç ve güçlü destekle Türk kadını 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanun’la kadın hakları bakımından eskiye göre çok önemli kazanımlar elde etmiştir. Bu kanun ile kadınlar nihayet hukuki bir kişilik kazanmış, evlenme, boşanma, veraset, velayet gibi haklar açısından erkekle aşıt bir statüye kavuşmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra yürürlüğe giren yasalarla başlayan kadın erkek eşitliğine ilişkin düzenlemeler günümüze kadar gelişmiş, son on yılda çok önemli yasal düzenlemeler yapılarak uygulamaya dönük adımlar atılmıştır.

Başta Anayasa olmak üzere Medeni Kanun, Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu gibi alanlarda çok önemli yasal düzenlemelerle kadın-erkek eşitliğinin hukuki zeminini güçlendiren ülkemiz, gerek uluslararası platformdaki gelişmeleri yakından izlemesiyle, gerekse uluslararası insan hakları ve kadın hakları alanında imzaladığı belgelerle gerçek bir uyum sürecini ortaya koymuştur.

Bir başka ifadeyle Cumhuriyetin ilanından sonra elde edilen kazanımları çağın gereklerine uygun, eşitlikçi bir yaklaşımla güçlendirme çabası, her geçen gün artarak sürdürülmektedir.
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Bunun önüne sadece yasal düzenlemelerle geçilemeyeceği açıktır.
Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görev düşmekte, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerekmektedir. Kadınların, her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dileği ile;
Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Huzurevinde yaşlılarımızla kutlama

Ülkemizde her yıl kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüzce kadına yönelik şiddet ve kadınlarımızın maruz kaldığı her türlü haksızlığa karşı başvurabileceği merciler ve kurumlar ile ilgili mevzuatları ve uygulamaları gösterir. Hazırlanan broşürlerin vatandaşlarımıza dağıtımı yapılmış, İlçemizin belli yerlerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bilgilendirme afişleri asılmıştır. Evde Bakım Hizmetinden faydalanan engellilerimizin bakımını fedakarca sağlayan yaklaşık 612 aileden bir kaçının İlçe Müdürlüğümüzce evinde ziyaretlerine gidilmiş, yaptıkları fedakarlıktan dolayı kendilerine teşekkür edildi.Ayrıca kurum içerisinde görev yapan bayan personellerimiz ile Huzurevi Müdürlüğümüzde kalmakta olan bayan yaşlılarımız için günün anlam ve önemi ile ilgili etkinlikler düzenlenmiştir. Bu çerçevede bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

-----

-----












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız