KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar BAL-GÖÇ'ten Türkçe Eğitim Bayramı Kutlaması

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ), Başkan Tunay Gül liderliğinde 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

22 Aralık 2023 Saat: 13:02
Akhisar BAL-GÖÇten Türkçe Eğitim Bayramı Kutlaması
Akhisar BAL-GÖÇ'ten Türkçe Eğitim Bayramı Kutlaması
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar BAL-GÖÇ'ten Türkçe Eğitim Bayramı Kutlaması

Akhisar Haberleri.com

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ), Başkan Tunay Gül liderliğinde 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Dernek binasında düzenlenen kutlama, yönetim kurulu üyeleri ve yerel topluluk liderlerinin yanı sıra, mahalle muhtar adayları ve değerli misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Tunay Gül başkanlığında yapılan yazılı basın açıklamasında, Kuzey Makedonya Türklerinin Türkçe eğitim hakkının kazanılmasının ve bu hakkın bayram olarak kutlanmasının önemine vurgu yapıldı. 2007 yılından bu yana her yıl bayraklarla kutlanan bu özel gün, Kuzey Makedonya Türkleri için resmi ve milli bir bayram olarak kabul ediliyor.

Gül, açıklamasında Kuzey Makedonya'da Türkçe eğitimin bayram olarak kutlanmasının yasal onayını alan Dr. Kenan Hasip ve Hadi Nazir gibi isimleri ve eğitime katkılarıyla bilinen Hasan Hamdi gibi önemli şahsiyetleri özel olarak anarak, onlara ve Ata topraklarında hukuk ve haklarını savunan herkese teşekkürlerini sundu. Ayrıca, bu özel günü kutlayan tüm soydaşlara selam gönderdi.

BAL-GÖÇ'ün düzenlediği etkinlikte, Türkçe Eğitim Bayramı'nın anlam ve önemine dikkat çekilirken, bayramın kutlanması, toplumsal birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak görüldü. Akhisar'ın farklı kesimlerinden gelen katılımcılarla gerçekleşen bu kutlama, kültürel mirasın ve eğitim haklarının korunması adına yapılan mücadeleye ışık tuttu. Gül'ün liderliğindeki BAL-GÖÇ, Türkçe eğitim bayramını kutlayarak, hem geçmişe saygıyı hem de geleceğe yönelik umutları paylaştı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız