KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Belediyesi Hizmet Maratonuna Devam Ediyor

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun direktifleriyle hayata geçirilen başta Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı olmak üzere birçok dev hizmetin toplu açılış töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleştiril

13 Ocak 2024 Saat: 11:24
Akhisar Belediyesi Hizmet Maratonuna Devam Ediyor
Akhisar Belediyesi Hizmet Maratonuna Devam Ediyor
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Belediyesi Hizmet Maratonuna Devam Ediyor

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun direktifleriyle hayata geçirilen başta Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı olmak üzere birçok dev hizmetin toplu açılış töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Dutlulu, toplu açılış törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür ederek, Akhisar’a dev hizmetler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende, Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı, Seyitahmet Mahallesi Kreş ve Aile Sağlığı Merkezi, Cumhuriyet Parkı Kahvaltı ve Çay Bahçesi, Meydan Projeleri, 51 Kapalı Hayır yeri ve Çok Amaçlı Salon, 43 Yeni Park, Karavan Parkı, Çağlak ve Zeytin Kafe tesislerinin açılışları için bir araya gelindi.

Yeni açılacak olan Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı’nda gerçekleştirilen törene Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yansıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ,  CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet , Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca , İlçe Belediye Başkanları ve Başkan Adayları , İlçe Başkanları ve Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Akhisarlı Piyade Uzman Çavuş Şehit Reşat Erginin anne ve babası ile  Akhisarlı vatandaşlar katıldı.

AKHİSARLI ŞEHİT REŞAT ERGİN’İN ADI SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Akhisarlı Piyade Uzman Çavuş Şehit Reşat Ergin’in adının Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı’na verileceğini açıkladı. Pazaryerinin yapıldığı Ulucami Mahallesi’nde ikamet eden şehidin anne ve babası da bu karar sonrasında duygu dolu anlar yaşadı ve duyarlılığından dolayı Başkan Dutlulu’ya teşekkürlerini iletti.

Törende ilk olarak söz alan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıklarında hizmet yağmurunun Akhisar’da daha da artacağını ifade etti. 

“PAZARCI TEŞKİLATIM ADINA BAŞKAN DUTLULU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ise Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya pazarcı esnafını, daha güzel koşullarda rekabet etmesi için, güzel bir pazaryerini pazarcı esnaflarına kavuşturduğu için bütün teşkilatı adına teşekkür etti. Karaca, şehre kazandırılan modern Pazar yerinin Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

“ÖZEL; AKHİSAR BİR GENEL BAŞKAN ÇIKARDI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasına Akhisar’ın Cumhuriyet Halk Partisine her zaman destek verdiğini kendisinin de Akhisar’ı evi gibi gördüğünü söyledi. Özel konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben bugün evimdeyim, bundan tam 13 yıl önce ilk kez milletvekili olduğumda o dönemde Akhisar’ın milletvekili yoktu. O günkü ilçe başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’nun yanında bir söz verdim; dedim ki Özgür Özel Akhisar’ın milletvekilidir. Akhisar’daki her düğüne geldim, gelemediğime telgraf çektim. O günlerde birlikte koştuğumuz değerli meslektaşım Besim Dutlulu, yine o dönemlerde de birlikte görev yaptığımız çok sayıda ilçe başkanımız ilçe yöneticilerimiz ve büyük CHP ailesinin insanları bir hayale inandılar. Akhisar’dan hem milletvekili hem de belediye başkanı çıkardılar. Bu yiğit aileye ve tüm fertlerine teşekkür ediyorum. Özgür Özel hangi göreve talip olduysa Akhisar arkasında durdu. Bugün böyle bir törende partinin genel başkanı olarak sizlerin karşısında olmak büyük bir onurdur ”dedi.

“BESİM DUTLULU, 5 YIL BOYUNCA ARI GİBİ ÇALIŞTI”

CHP Lideri Özel, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu  ve Manisa’daki ilçe belediye başkanlarının da çalışmalarını takdir ettiğini söyleyerek; “Besim Başkan son dönem yaptıklarını bile yetiştiremedi 5 yıl boyunca arı gibi çalıştı. 4 belediye başkanına da teşekkür ediyorum, bizi hep gururlandırdılar. Bir yandan açılış yapıyorlar bir yandan temel atıyorlar, bir yandan hizmet ettiler bir yandan borç ödediler. Besim başkan ilk geldiği gün belediyenin borcunu asmıştı belediye binasına ve söz vermişti ilk dönemin sonunda yine asacağım diye. Sözünü tuttu. İlk göreve geldiğinde başta belediye hizmetleri ve içindeki borç oranı yarı yarıyaydı. Şimdi yüzde 15’lere düştü.200 milyonlardan aldığı bütçeyi, 1,2 milyar düzeyine çıkardı Akhisar’ı ayağa kaldırdı kendisine teşekkür ediyoruz. Besim başkan göreve gelir gelmez Akhisar Belediyesi’ne belediye öz kaynakları ile kendi araçlarını aldı. Yıl içinde araçlar kendilerini amorti ettiler. Geçen sene temelini attığım yerler, belediye kaynaklarıyla bitirildi. Yandaş müteahhitlere inşaatlar vermek yerine Akhisar’ın öz kaynakları ile Akhisar’da destan yazıyor Besim Başka, kendisini yürekten alkışlıyoruz. Akhisar’da Gördes sınırındaki Dağdere’ye de ovadaki Zeytinliova’ya da Beyoba’ya da kısacası merkezde olduğu kadar kırsalda da aynı hizmetler yapılıyor. Hizmet etmeye devam edeceğiz ”dedi.

“PAZARCILARIMIZIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ DUTLULU’YU ÖVMELERİ BENİ DE GURURLANDIRDI”

Pazarcıların, yeni yapılan semt pazarını kendi evleri gibi gezdirdiğini söyleyen CHP Lideri Özgür Özel , Pazarcı esnafların Başkan Dutlulu’ya gösterdikleri övgü ile kendisinin de gururlandığını söyledi. Özel sözlerini şöyle sürdürdü ; “Pazarcılarımız az önce bana kendi evlerini gezdirir gibi kaplı pazaryerini gezdirdiler. Hafta içi otopark, Cumartesi günleri pazaryeri ve üst katında da spor alanı olan tesisi kazandırmış hayırlı olsun. Pazarcılar odası başkanı evini gezdirir gibi gezdirdi. Ege’nin en güzel pazaryeri oldu dedi ve en ucuz pazaryerlerini de belediye başkanının kendilerine sağladığını söyledi. Biz de gururlandık; çünkü ekonomik kriz döneminde bu hizmetin değerli olduğunu düşünüyorum. Dedem pazarcıydı, pazarcıların torunuyum, göçmen bir aileden geliyoruz, balkan göçmenleri derneğinin Akhisar’da üyesiyim. O yüzden pazarcılarımızın sorunlarını iyi bilirim. Besim Başkan Akhisar’a güzel bir eser kazandırdı. Tüm pazarcı esnafımıza ve Akhisar halkına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DUTLULU, “AKHİSAR HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise konuşmasına yaptığı hizmetlerini anlatarak başladı. Başkan Dutlulu sözlerini şöyle sürdürdü ; “5 sene önce Genel Başkanımız Özgür Özel ve Milletvekilimiz Vehbi Bakırlıoğlu ile bir yola çıktık. Akhisar’da güzel işler yapmak için çıktık bu yola. Eski günleri eleştirmenin çok anlamı yok ama sahada olmayan, vatandaştan kaçan bir belediye anlayışı vardı. Biz de ‘önce belediye anlayışı değişmeli’ dedik. Katılımcı demokrasiyi hedefleyen, halkın sorunlarını dinleyen, halkın sorunlarına çözüm bulan güler yüzlü bir belediyecilik anlayışı getirmeye çalıştık. İnsanları ayırt etmeden eşitlikçi, adaletli, partizanlık yapmayan hizmet odaklı belediyecilik hedefledik. Seçildiğimiz tarihten 3 sene sonra 31 Mart 2022’de 8 büyük projemizin açılışını o günkü genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yapmıştık; o  açılışta biz Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezimizi ve birbirinden değerli projelerimizin açılışını gerçekleştirmiştik. Manisa’da ilk olan Boyalılar ve Hanpaşa GES projemizi gerçekleştirdik. Şuan o santrallerden Akhisar Belediyesi yılda 12 Milyonun üzerinde gelir elde etmekte. Efendi ve Hürriyet Mahallesi kreşlerimizi açmıştık. Manisa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan barınağımızı açmıştık. Akhisar Belediyesi Sokak hayvanları konusunda maddi olarak her çalışmayı yapmaktadır. Manisa’da ki standartlara uygun Kadın ve Aile danışma merkezimizi açmıştık. Sonrasında diyetisyenimizin çalıştığı Sağlıklı Yaşam Merkezini Efendi mahallesine açtık. Psikoloğumuzun olduğu Sosyoloğumuzun olduğu diyetisyenimizin olduğu ikinci aile danışma merkezimizi çok kısa sürede açacağız. Burada kadına şiddete karşı mücadele edeceğiz. Aşevimizi açmıştık 2 sene önce her gün 600’ün üstünde vatandaşımıza hizmet vermekte. İzmir depreminde o gece sıcak çorba bulamadı. Çorba aldık götürdük oradaki ilk belediyelerden biriydik.

Aradan 2 sene geçti bugün çalışmaya devam ediyoruz. Ekonomideki derin krizi hiç bahane etmedik. Bugün de bu açılış töreninde hep beraberiz. Bugün törenimiz de ismini daha sonra açıklayacağız, Cumartesi Pazaryeri ve Yaşam Alanını hizmete açacağız. Burayı açarken yine vatandaşımızı dinledik. Burada spor alanı olsun dediler, birçok ev hanımı kadın burada Pazar olsun, Pazarcılarımız kapalı pazaryeri istiyoruz dediler, halkımızı dinledik. Kendi imkanlarımızla 1,5 senede pazaryerini bitirdik. Bu gerçek bir açılış, yarın ilk defa pazarcılarımız vatandaşlarımızla buluşacaklar, hem de vatandaşlarımız hizmete kavuşacak. Seyitahmet mahallemiz hizmet alamıyordu, mahallemize gittik vatandaşa gittik sağlık ocağı istiyoruz dediler. Şimdi sağlık ocağımızı açıyoruz. Mahallemize asfalt götürdük, 4 tane park yaptık. Sosyal alan eksikliğimiz vardı. Cumhuriyet parkı dediğimiz Kayalıoğlu mahallemizdeki park atıl duruyordu burayı yenileyerek içine kahvaltı salonu ve aile çay bahçesini açtık. Meydan Projelerimiz eski belde şimdiki mahalle olan yerlerimiz 2014 yılından sonra hizmet alamadı. Biz buralarda asfalt attık, yeni yolar yaptık, yeni meydanlar yaptık. Bugün Kayalıoğlu, Ballıca, Akselendi ve Süleymanlı meydanlarının açılışını yapıyoruz. Ayrıca Zeytinliova mahallemize park ve meydanımız bitmek üzere, Dağdere mahallemizde çok güzel bir kır düğün salonumuz bitmek üzere. Artık beldelerimiz hizmete kavuşmuş durumda. Kırsala gitmeyen belde vardı, biz hizmete başladık. Köylere 51 adet çok amaçlı salon yaptık.43 adet yeni parkın açılışını yapıyoruz. Bizim toplam yaptığımız park 5 yılda 101 adet. 143 tane oyun grubu aldık. Park yaptık diye eleştirildik ama biz o çocuklarımıza park yapmaya devam edeceğiz. Parklarımızı hem kırsala hem merkeze dört bir yanına yapıyoruz. Karavan parkımızı gerçekleştirdik. Baktık ki pandemi döneminde karavan hizmeti gelişmiş durumdaydı. Karavancılar araçlarını koyacak yer bulamıyordu. Karavan parkımızda çamaşırhanesi, bulaşıkhanesi, mutfağı, banyosu olan karavancıların ihtiyaçlarının karşılanmadığı karavan parkımızı yaptık. Akhisar’a gelen misafir sayısını çoğalttık. Çağlak ve Zeytin kafelerimizi açtık. Bu sosyal tesislerde aynı zamanda burada Akhisar’daki çocuklara gençlere istihdam sağladık. O istihdamdan rahatsız olanlar kusura bakmasın gençlerimizi işe almaya, istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Tüm bunları yaparken sosyal belediyecilikten ödün vermedik. Halkımızın alım gücünün zayıfladığının farkındayız bu yüzden bakkal kart ile vatandaşlarımıza her ay nakit desteği sağlıyoruz. Sadece bakkallardan alışveriş yapılan bu kart ile esnafımıza destek sağladık.

Odunlarımızı dağıtıyoruz. Aşevimizde yemeğimizi dağıtıyoruz. Engellilere destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza inşaat yardımı kıyafet yardımı yapıyoruz. Akhisar gibi yerde 30 bin vatandaşımıza destek olduk olmaya devam edeceğiz. Tarımı da unutmadık. Tarımda çilek, kiraz fidanı dağıttık. Atıl durumda olan zeytinliklerimizin bakımı gerçekleştirdik. Ata tohumu karakılçık buğdayını 20 tona yükselttik ve o tohumları çiftçilerimize ücretsiz dağıttık.

15 sene hiç yol yapmamışlar ki, asfalt yapıyoruz ama halen vatandaş asfalt istiyor, ikinci dönemimizde yine asfalt ve yol yapmaya devam edeceğiz. Kırsalda 1 metre soğuk asfalt yapılmamıştı, çünkü soğuk asfalt tesisi yoktu. İlk geldiğimiz iş soğuk asfalt plentini kurduk. Akhisar’ın kırsal mahallerini çıkın çok güzel yollar göreceksiniz. 20 kişi için yol mu yapılır demedik. 20 kişi için yol da yapmaya devam edeceğiz. Asfalt makinesi aldık, asfalt makinesi mi alınır dediler. Şuan aylığı 300 – 400 bin olan makineyi biz 1,5 milyona almıştık. Şuan diğer belediyeler bizden bu makineyi istiyor. Biz yoğunluktan hiçbir belediyeye veremiyoruz, çünkü sürekli asfalt atıyoruz.

Deprem pandemi bizi yavaşlatmadı. Herkese elimizi uzattık. Ak Partili MHP’li İyi Partili benim kardeşim dediysem hep destek istedim. Enerjimiz halen aynı. Projelerimiz hazır şubat ayında bunları anlatacağız. Zannetmeyin hayal satacağız. Engelli merkezimiz projesi hazır ihalesi yapılacak, ikinci dönemin ilk işlerin biri Engelli Merkezi, Efendi mahallesinde olacak.

Kapalı otopark, ticaret odamızla oturduk konuştuk, anlaştık protokolü imzalamaya kaldı. Eski sinema çukurunda anıtlardan izni aldık. Her şey tamam altı dükkan üstü otopark, ilk defa Akhisar’a katlı otopark yapılacak.

Zaman zaman engellendiğimiz zamanlar oldu. Biz devlet bankalarından bir kuruş kredi alamadık. Bunu bahane etmedik, bir şekilde çözüm bulduk. Özel bankalardan aldık, başka kaynaklar bulduk ama bir şekilde o isteği yaptık. Aslında orada CHP’li Besim Dutlulu’yu engellemiyorlar, orada engelledikleri Akhisar’ın hizmet alması. Akhisar’ı yavaşlatıyorlar. Akhisar halkını engelliyorlar.

5 sene önce eski tren yolu projesi hazırdı. Bugüne kadar 102 park yapmışız. 50 park yapardık o projeyi 30 defa bitirirdik. Ama dediler ki Akhisar Belediyesi bizden değil biz ona tahsis etmeyelim. Ne oldu Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiler. Şimdi pankartlarda görüyoruz büyükşehir tren yolu projesini yapıyor, teşekkür ederiz ama hiç merak etmesin o projeyi bitirmek Ferdi başkanla bana düşecek.

Açılışa gelen herkese yürekten teşekkür ederim. Sayın genel başkanım sizinle yol arkadaşı olmak benim için büyük bir onur. İnşallah uzun yıllar birlikte güzel hizmetler yapacağız. Bugün şehrimize gelerek bizleri onurlandırdınız. Teşekkürler.

Değerli eşim Özgeme de teşekkür etmek istiyorum. Tüm sabrı ve anlayışı için. Vekillerimize, il ve ilçe başkanlarımıza, partimizin tüm kademelerine azim ve kararlılıklarının yanı sıra çalışkanlıkları için yürekten teşekkür ediyorum.

En özel teşekkürü de birlikte yol yürüdüğüm mesai arkadaşlarım Akhisar Belediyesi işçilerine etmek istiyorum. Bu güzel eserler onların emekleri ile hayat buluyor. İçinde bulunduğumuz bu kapalı Pazar yeri de dahil olmak üzere her eserimizi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Sağolun Var olun.

Bir teşekkürü de desteklerini her zaman yanımda hissettiğim Akhisar Halkına yapmak istiyorum. Akhisar’da hizmet maratonuna devam edecek ve şehrimizi ikinci dönem daha güzel eser ve hizmetlerle buluşturacağız. Açılışını yaptığımız tüm eserler Akhisar halkımıza hayırlı olsun.”

CHP Lideri Özgür Özel ve beraberindeki heyet daha sonra Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun  misafiri olarak Akhisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, burada belediye personeline hayırlı mesailer dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız