KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

6 Ocak 2012 Saat: 16:57
Akhisar Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Akhisar Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Belediyesi 2012 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplam 12 maddeden oluşan Meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık, Belediye Avukatı Gazi Kızılçelik, Mali İşler Müdürü Yusuf Girgin, İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Açık, İmar ve Şehircilik İşleri Müdür Vekili Süleyman Bal, Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Mehmet Alaca, Gelir Müdürü Bekir Koyun katıldı.

 



Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık gündemin ilk maddesi olan 2012 yılının meclis toplantı günleri ve tatil günlerinin belirlenmesi oldu.  Alınan karar gereği toplantılar her ayın ilk Cuma günü ve Ağustos ayının da tatil ayı olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.



Gündemin ikinci maddesini okuyan Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık Denetim Komisyonu oluşturulması meclise sundu. Yapılan kapalı zarf usulü seçimin ardından Denetim Komisyonu üyeliğine Ruşen Üren, Ahmet Güzeltepe, Aydın Aydar, Necati İniş ve M. Yaşar Kalemler seçildi.



Gündemin üçüncü maddesinde 2012 yılı memur fazla mesai ücretleri konusu ele alındı. İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Açık’ın sunduğu madde sonunda konu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Zabıta ve İtfaiye personelinin makbu mesai ücretleri yine oy birliği ile kabul edildi. Beşinci maddede ise norm kadroya göre 231 olan memur sayısının 259’a ve 82 olan işçi kadrosunun 130’a çıkarılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem sonunda söz alan meclis üyesi Özden Dikici ise zabıta personelinin yetersiz olduğunu ve bu sayının arttırılması gerektiğini belirtti.



Gündemin altıncı maddesinde ise ödül yönetmeliği ile ilgili kanun nizam komisyonu kararını Yazı İşleri Müdürü Erpalabıyık okudu. Ulusal ve Uluslar arası turnuvalarda ödül almış sporculara ödül verilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündem sonunda meclis üyelerinin ortak kararı neticesinde maddenin kapsamı genişletilmesi ele alındı.



Gündemin yedinci maddesinde ise Konya’da uçak kazası hayatını kaybeden Serdar Kandemir’in isminin İnönü Mahallesi 235 sokağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



Gündemin sekizinci maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun okudu. Gündem gereği belediyenin mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin kiraya verilmesi ve işgaliye bedellerinin belirlenmesi encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sonunda meclisin aldığı ortak karar doğrultusunda kaldırım işgaline karşı ortak bir karar alınması gerekliliği ve esnaf odaları ile bir toplantı düzenlenmesi vurgulandı.



Gündemin dokuzuncu maddesinde ise ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne Efendi Mahallesinde bulunan 276 metrekare 2 katlı binanın “Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi” ve yine Hacıishak Mahallesi TOKİ konutlarında bulunan 11 ve 12 nolu dairelerin “Çocuk Evi” olarak tahsisi meclise sunuldu ve iki binanın 10 yıllığına verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



Gündemin 10. maddesinde ise belediyeye ait Reşetbey Mahallesi 174 sokak 8 ve 10 numarada bulunan 4 nolu aile sağlık merkezi olarak kullanılan binanın Akhisar Verem Savaş dispanseri hizmet binası olarak tahsisi oy birliği ile kabul edildi.



Meclisin 11. gündem maddesi ise Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Alaca okudu. Gündem gereği denetimli minibüs ve ticari taksi yolcu taşıma ücretleri ele alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu kararı gereği minibüs ücretlerinin tam 1.50 TL, öğrenci 1.00 TL olarak, Ticari Taksi ücretleri ise kontak açış, 2.4 TL, kilometrede 4.00 TL, ekleme ise 0.50 TL olarak, engelliler yüzde 50 indirimli, şehit gazi ve yakınları ise ücretsiz hizmet alacağı meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.



Meclis sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Belediye tarafından yapılan ihale sonuçlarını aktardı. Hızlı yaptığı açıklamada “5 Aralık günü Seyyar Bariyer alım ihalesi açık arttırma usulüne göre STC Endüstri Ürünleri Ltd. Şti’ne 45 Bin 920 TL’ye ihale edildi. 12 Aralık günü Mıcır ve Baypas malzemesi alım ihalesi açık arttırma usulüne göre Atmalıoğlu İnşaat Taah. Ltd. Şti’ne 862 Bin 500 TL’ye ihale edildi. 5 Aralık günü İtfaiye yemek alımı ihalesi açık arttırma usulüne göre Gülbeyaz Yemekhane İşl. Tem. Ltd. Şti’ne 63 Bin TL karşılığında ihale edilmiştir” dedi.

-----

-----

















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız