KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

2 Şubat 2013 Saat: 13:42
Akhisar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Akhisar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda Stadyum ve Kapalı Spor Salonu yapımı içinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi alınması ve tüzel kişiliğine geçen belde ve köyler ile ilgili Celal Bayar Üniversitesi’ne bir rapor hazırlattırılması maddeleri muhalefet üyeleri Başkan Hızlı arasında tartışmalara neden oldu.

Akhisar Belediyesi 2013 Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı Meclis Salonu’nda yapıldı. Sekiz gündem maddesinin yer aldığı toplantı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Toplantıda, Evden Yaşlı Bakım Hizmeti ile Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ve ilgili kuruluşlarla yapılacak işbirliği protokolü, Dernek ve Vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projesi, 6360 sayılı yasa ile Belediye tüzel kişiliğine geçen belde ve köyler ile ilgili Celal Bayar Üniversitesi’ne bir rapor hazırlattırılması, Belediye ait müstakil arsaların satışı, Hayvan Pazarı inşaatı için İller Bankası’ndan kredi alınması, Stadyum ve Kapalı Spor Salonu yapımı içinde İller Bankası’ndan kredi alınması için encümene yetki verilmesi,

Yol ve Tratuvarı Düzenleme yapımı işi için İller Bankası’ndan kredi alınması ve

Elektrik trafoları için ilçenin belli semtlerinde yer ayrılması için imar çalışmalarının yapılması görüşüldü.

Meclis toplantısının tartışmalı maddeleri ise İller Bankası’ndan Hayvan Pazarı İnşaatı, Stadyum ve Kapalı Spor Salonu inşaatı ile Yol ve Tratuvarı Düzenleme yapımı işi için kredi talep edilmesi maddeleri oldu.

MHP ve CHP’liler Karşı Çıktı

Stadyum ve Kapalı Spor Salonu inşaatı için borçlanma yetkisi isteyen AK Parti’li Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya CHP ve MHP’li meclis üyeleri karşı çıktı. Yeni yapılacak stadyumun Akhisar Belediyesyor’a 2012-2013 sezonu ile 2013-2014 sezonu için bir fayda sağlamayacağını, takımın maçlarını yine Manisa ve İzmir’de oynamak zorunda kalacağını belirten muhalefet üyeleri, yeni stadyum yerine mevcut stadyumun fiziki şartlarının düzeltilerek kullanılmasını önerdi.

Başkan Salih Hızlı ise, Futbol Federasyonu’nun incelemesinde mevcut stadyumda 9 eksiğin belirlendiğini ifade ederek, “Bu eksikliklerimizi tamamlamaya kalksak, proje hazırlanması, ihale süreci ve inşaat sürecini hesapladığımızda yeni stadyumla maliyeti neredeyse yarı yarıya çıkıyor. Yeni stadyumun projesi hazır ve bakanlık tarafından onaylandı. Bakanlık tarafından 10 milyon lira gönderilmeye hazır. Biz de İller Bankası’ndan kredi kullanmak için sizlerden yetki istiyoruz. Tahmini maliyeti 35-40 milyon lira civarında. Tam rakamı ihale aşamasında öğrenebileceğiz. Borçlanmayı da işe başladıktan sonra yapmayı istiyoruz. Burada kendi öz kaynaklarımızı da değerlendirerek en az borçlanmayla bu projeyi ilçemize kazandırmayı umuyoruz” dedi.

Yapılan oylama sonucu CHP 6 red oyu kullanırken, MHP’li üyeler çekimser kaldı. Borçlanma yetkisi AKP’li 12 üyenin oylarıyla kabul edildi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız