KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Akhisar’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

20 Eylül 2012 Saat: 13:09
Akhisar’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı
Akhisar’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Belediyesi, Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Örgütlerinin ortaklaşa katılımı ile yapılan Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Akhisar Belediyesi ve Esnaf Odalarından oluşan bir komisyon tarafından yürütülen programda ahilik değerleri aşılanmaya çalışılıyor. Ahilik Haftası kutlama komisyonu ilk gün Kaymakam ve Belediye Başkanı ziyareti ardından Akhisar Müzesinde bir kokteyl düzenledi.

Kutlamaların ikinci gününde ise Merkez Çarşı’da ahilik duası, pilav, ayran ve helva dağıtımı yapıldı. Merkez Çarşı’da yapılan Ahilik Haftası kutlama programına Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Latif Çakmak, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve bir çok sayıda esnaf katıldı.

Program da ilk olarak Akhisar Devran Tasavvuf Grubu’nun ilahileri ile başladıktan sonra  Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı Ahilik Duasını yaptı.Akhisar Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Öznur Helvacıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı kutlama programında ilk olarak söz alan Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara yaptığı konuşmada Ahilik kültürünü Akhisar’da aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ahiliğin Kardeşlik olduğuna vurgu yapan Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter “Biz düşünmesek de düşünen beyinlerin ürettiği bilgi, tarladaki fabrikadaki üretimi ve okullardaki eğitimi değiştiriyor. Bütün bu değişim içerisinde insanlar bencilleşiyor. Eserler yozlaşıyor, daha çok kazanma uğruna yüz binler ölüyor, milyonlar açlığa sefalete sürükleniyor. Dünyanın her yerinde görülen bu manzara karşısında bu haftanın ismindeki çağrışım tün insanlığın ihtiyacını en iyi şekilde ortaya koyuyor. İhtiyacın adı ahiliktir. Ahilik kardeşliktir. Ahilik; günümüz evrensel değerlerinin özüdür. Dünyada eşi benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ne yazık ki bu hazine tarihin acımasız yorgun ve sisli örtüsü altında çürümeye, unutulmaya terk edilmiştir. Bu nedenle Ahilik Haftası etkinliklerini önemsiyor ve yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay birer konuşma yaptı.

Program sonunda 2012 Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen yılın kadın girişimcisi ödülünü Özlem Bozacı, Genç Girişimcilik ödülünü Turgut Beyhan kazanırken yılın ahisi ise Berberlik mesleğini yürüten Şevki Ali Vardar oldu.


AKHİSAR AHİLİK HAFTASI PİLAV HAYRI 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız