KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Akhisar’da Aile İçi Şiddet Timi Kuruldu

Akhisar’da Aile İçi Şiddet Timi Kuruldu

2 Mart 2012 Saat: 19:12
Akhisar’da Aile İçi Şiddet Timi Kuruldu
Akhisar’da Aile İçi Şiddet Timi Kuruldu
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Merkez Karakol Amiri Başkomiser Mehmet Balıkçıoğlu, polis memurları Musa Özdemir, Rabia Sapmaz ve İsmail Görgülü’den oluşan Aile İçi Şiddet Timi kuruldu.

 

Ülkemizde son dönemde yoğun bir şekilde gündemde yer alan Aile İçi Şiddet olayları ile ilgili olarak Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği bünyesinde Aile İçi Şiddet ekibi kuruldu.

 

1 bayan, 1 erkek ve 1 sivil memurdan oluşan ekip Akhisar Polis Merkezi Amirliğine bağlı olarak görev yapıyor.  Kendilerine tahsis edilen sivil oto ile hizmet veren ekip, haftalık olarak Ailenin Korunmasına Dair kanun hükümlerine göre haklarında tedbir kararı bulunan aileleri ziyaret ederek, şiddete maruz kalan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ile görüşüyorlar.

 

Aile içerisinde şiddetin sonlandırılması, aile güvenliğinin sağlanması, toplumda huzur ve güvenin tesisini,  yaşlıların ve çocukların ihtiyaç duydukları, şefkat ve ilginin teminini amaçlayan tim; bugüne kadar 205 aile ve şiddete maruz kalan kadın, çocuk ve yaşlılar ile görüşerek bu ailelerdeki sorunların ve şikâyetlerin tekrarlanmaması sağlamışlardır. Halen 150 aile ile görüşülmekte ve çeşitli tedbirlerin alındığı belirtildi.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Merkez Karakol Amiri Başkomiser Mehmet Balıkçıoğlu “Haftalık olarak ilgililerin kendileri, mahalle muhtarları ve komşuları ile görüşen aile içi şiddet ekibi, güvenliğin tesisinin yanında, bireylerin sosyal sorunları ile de ilgilenerek, emniyet teşkilatı ile Akhisarlılar arasında var olan karşılıklı güven, sevgi saygı ve dostluğun pekiştirilmesinde büyük rol oynamaktadır.

 

Özellikte ekipte görev yapan bayan polis memuru ile şiddete maruz kalan kadınlar arasında yoğun bir iletişim sağlanmış, hatta ellerinde sarma tepsileri ile Polis Merkezine teşekkür ziyaretine gelen geçmişte şiddete maruz kalan bayanlar olmuştur.

 

Vatandaşın derdini kendi derdinden üstün tutan Akhisar Polisi, toplumdan aldığı bu olumlu tepkiler ile motivasyonunu bir kat daha arttırmıştır.

 

Polislerimiz yaptıkları görevin ve hizmetin tüm Akhisarlılar tarafından bilinmesini istemekte, ulaşamadıkları ya da derdini açıklamaya, polis merkezine gelmeye çekinen, şiddet mağduru kişiler var ise haberdar olmak istemektedirler.

 

Böylelikle vatandaşa en iyi hizmeti verme arzusunda olan Aile İçi Şiddet ekibi; şiddet gören bayan, yaşlı ve çocukların sorunlarının kendi sorunları olduğunu, bunun en başta görev ve sorumluluk ardından vicdani bir vazife olduğunu, gözyaşlarını dindirmek istediklerini, devletin şefkat ve güven veren sıcaklığını tüm yuvalara götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 



 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız