KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar’da Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı

Akhisar’da Berat Kandilinde Camiler Doldu Taştı

5 Temmuz 2012 Saat: 10:47
Akhisar’da Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı
Akhisar’da Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı
DAYIOĞLU KASABI


Berat Kandili'nde Camiler Doldu Taştı

AKHİSAR : MHA -(Emrah DÜZTAŞ)

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu, taştı. Özellikle Yeni Gülruh Camisindeki programa katılan vatandaşlar, caminin içini ve avlusunu doldurdu. Programda, vatandaşlar Kur'an-ı Kerim, Kaside-i Bürde, ilahiler dinledi, namaz kıldı ve dua etti.

Öte yandan bir çok vatandaş camilerde ve türbeler de hayır yaparken, her kandil gelenek haline gelen Akhisar Belediyesi hayır organizasyonu da bu yıl devam etti. Akhisar Belediyesi tarafından Yeni Gülruh Camisinde, Şeyh İsa Camisinde ve Seyitahmet Türbesinde ballı lokma ikramında bulundu.

Berat Kandiline özel bir konuşma yapan Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı; yalan, her türlü aşırı tutku, güç tutkusu, kin öfke gibi şeylerin beratımızın önündeki engeler olduğunu hatırlatarak Berat kandilinin bunlardan uzak durmayı öğrettiğini vurguladı. Orhanlı; "Her sene gelen Berat Kandili bize üç şey öğreterek gider, öncelikle her türlü kötülükten şerden her türlü fesattan beri olmayı, onlara teberra etmeyi, onlardan uzak olmayı öğretir. Berat kandilinin bize öğrettiği ikinci husus gerçek beratımızın Rabbimizin katında bağışlanma olduğunu, onun rızasına nail olmaktan geçtiğini, yaratıcımızın rızasına kavuşmayınca onun affına onun bağışlamasına mazhar olmadıkça gerçek beratımıza kavuşmadığımızı öğretir, kavuşamayacağımızı öğretir. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, Berat Kandili aynı zamanda gerçek özgürlük beratımızın nasıl sağlanacağını bize öğretir" dedi. 7'den 70'e her yaşta mümin dualarla gecenin anlamını idrak etti.




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız