KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar’da Milli Ağaçlandırma Gününde 100.Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim töreni Seğirdim ve Çaltılıçukur Mahallesi arasındaki alanda düzenlendi.

11 Kasım 2023 Saat: 14:09
Akhisar’da Milli Ağaçlandırma Gününde 100.Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu
Akhisar’da Milli Ağaçlandırma Gününde 100.Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar’da Milli Ağaçlandırma Gününde 100.Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

Akhisar Haberleri.com

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim töreni Seğirdim ve Çaltılıçukur Mahallesi arasındaki alanda düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde 11 Kasım Milli ağaçlandırma gününde Cumhuriyetin 100.yılına özel 2023 farklı yerde milyonlarca fidan dikim kapsamında Akhisar’da 100.yıl Cumhuriyet Ormanı kuruldu.

Saat 11:11’de başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ağaçlandırma günü konuşmalarına geçildi.

Akhisar Orman İşletme Müdürü Yavuz Selim Sağlam, “Ekonolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacı ile her gün kutlanan 11 Kasım Milli ağaçlandırma günü bu yıl Cumhuriyetimizin ilanının 100.yılı coşkusu ile 81 ile ve 922 ilçede 2023 farklı sahada 100.yıl Cumhuriyet Ormanları tesis edilerek kutlanacaktır. Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi ormansız bir yurt vatanda değildir.

Bugün Cumhuriyet Ormanı tesisimiz için fidan dikim etkinliğimize katılan ve kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, “Atalarımız ve dedelerimiz bu toprakları bizlere vatan yapabilmek için kanlarını, canlarını verdiler. Şuanda da aynı durumlar söz konusu olsa buradaki herkes aynı hassasiyeti gösterirler. Ama bu atalarımızın ve bizlerin kanını ve canını verdiği bu topraklar maalesef artık erozyonla, yangınlarla, rüzgarla elimizden akıp gidiyor. Bu topraklar artık vatan olmaktan çöl olmaya doğru gidiyor. İşte atalarımızın kanlarını verdiği bu toprakları koruyabilmek için çevremize ve ormanlarımıza daha dikkat etmemiz gerekiyor. Orman yangınlarının yüzde 95’i insan hatalarından kaynaklanıyor. Ormanların yok olmasının yüzde 100 sebebi insan kaynaklıdır. O halde biz çevremizi koruyacağız, çevreye de duyarlı olacağız. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesine bindiği arabaların güzel olması ve yaşadığı evlerin güzel olmasıyla ölçülür. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi kültür seviyesinin yüksekliği ile belli olur. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi o ülkenin vatandaşlarının çevreye duyarlılığı ile belli olur, hayvanlara duyarlılığı ile belli olur, eğitim seviyesinin yüksek olması ile belli olur. Dolayısıyla bizler de yüksek bir medeniyetin temsilcileri olarak çevremize duyarlı olacağız, geleceğimize sahip çıkacağız, toprağımıza sahip çıkacağız” dedi.

Ardından yöresel vatandaşların halk oyunları gösterileri yer aldı. Daha sonra ağaç dikme alanı etkinliğinde Akhisar Atları Sevme Derneği atlarla gösterisi büyük ilgi gördü.

Ağaçlandırma etkinliği öncesi Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi ağaç dikim teknikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ağaç dikim etkinliği pilav, ayran ve çay dağıtımı ardından son buldu.

















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız